Podvody s vodičskými preukazmi na sociálnych sieťach, ktoré vás môžu stáť tisíce

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Či už je to Instagram alebo Facebook, v dnešnej dobe by ste len ťažko našli veľa ľudí bez nejakej formy sociálnych médií.



Tommy Fury a Molly

Aj keď sa tieto stránky zvyčajne používajú na to, aby ľudia zdieľali fotografie a aktualizácie so svojimi priateľmi, DVLA na to upozornilo podvodníci sa teraz zameriavajú na používateľov sociálnych médií nebezpečnými podvodmi.



Tieto podvody sa zameriavajú na nič netušiacich zákazníkov odkazmi na služby, ktoré neexistujú, a správami o vrátení daní, pričom všetky sú falošné.



Je znepokojujúce, že DVLA odhalilo, že len za posledné tri mesiace roku 2019 bolo urobených 1 538 hlásení, vrátane podvodov na Facebook a WhatsApp.

Aby si vodiči uvedomili, na čo si majú dávať pozor, DVLA zverejnilo obrázky niektorých najbežnejších podvodov.

Jeden z podvodov zaznamenaný na Facebooku (Obrázok: DVLA)



Jeden podvod zaznamenaný na Facebooku znie: Len WhatsApp [vložte číslo]. Vyrábame 100% skutočný vodičský preukaz. Všetky informácie evidujeme v databázovom systéme DVLA a ak je vodičský preukaz skontrolovaný pomocou prístroja na hodnotenie údajov, všetky vaše údaje sa zobrazia v systéme a dokument budete legálne používať.

Medzitým ďalší podvod, ktorý obchádzal, obsahuje odkaz na falošnú webovú stránku HMRC a znie: Máte nevyrovnanú refundáciu dane z vozidla z roku 2017 vo výške 40,59 GBP z preplatku. Požiadajte o vrátenie platby [vložte falošný odkaz].



Na základe zistení DVLA odporúča každému, kto má obavy, aby ich okamžite nahlásil polícii prostredníctvom Action Fraud.

Koluje aj textový podvod (Obrázok: DVLA)

David Pope, šéf informačnej bezpečnosti DVLA, povedal: Zverejnili sme príklady skutočných podvodov, aby sme motoristom pomohli pochopiť, kedy ide o podvod.

„Tieto webové stránky a správy sú navrhnuté tak, aby oklamali ľudí, aby uverili, že majú prístup k službám, ktoré jednoducho neexistujú, ako je napríklad odstraňovanie trestných bodov z vodičských preukazov.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Kyber ochrana

Všetky naše refundácie daní sa generujú automaticky po tom, čo nám motorista oznámil, že predal, zošrotoval alebo previedol svoje vozidlo na niekoho iného, ​​takže od nikoho nežiadame, aby nás kontaktoval a požiadal o vrátenie peňazí.

obrázky bábätiek emma willis

Chceme chrániť verejnosť a ak sa niečo zdá byť príliš dobré na to, aby to bola pravda, potom to takmer určite je. Jediným dôveryhodným zdrojom informácií DVLA je GOV.UK.

Je tiež dôležité si zapamätať, že nikdy na sociálnych sieťach nezdieľajte obrázky, ktoré obsahujú osobné informácie, ako napríklad váš vodičský preukaz a doklady od vozidla.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: