PlayStation 5 Dátum vydania: Kedy vyjde PS5? Najnovšie správy a aktualizácie o cenách a hrách

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Zatiaľ nikto nevie, aký je dátum vydania PS5, v skutočnosti je od Sony potvrdených len veľmi málo.



To nezabránilo ľuďom hádať a množiť sa fámy o PlayStation 5.



O konzole PlayStation 5 a o tom, čo by mohla priniesť na stôl, koluje niekoľko klebiet, aj keď to môže trvať roky, kým dostaneme novú konzolu.



Zatiaľ čo niektorí ľudia navrhovali, že konzola by mohla byť uvedená na trh neskôr v tomto roku, nedávna správa naznačila, že by mohla byť predstavená až v roku 2020.

Po uvedení na trh v roku 2020 by súčasná PlayStation 4 mala približne 7 rokov.

Avšak, PlayStation 4 bol zoštíhlený a napájaný vo forme PS4 Slim a PS4 Pro od spustenia v roku 2013.



Sony zatiaľ nekomentuje žiadne klebety a nie je jasné, kedy a či vôbec plánuje uviesť PlayStation 5.

Zhrnuli sme niektoré z najzaujímavejších noviniek a tento článok budeme naďalej aktualizovať, keď sa dozvieme viac.



Dátum vydania PS5

(Obrázok: iStockphoto)

Viaceré zdroje informovali herný web moja krabica že ďalšia konzola Sony sa objaví až v roku 2020.

Stránka uvádza: „Dvaja ľudia povedali, že sú priamo oboznámení s plánmi na novú konzolu Sony. Títo dvaja ľudia mi povedali, že je nepravdepodobné, že by ďalšia PlayStation vyšla v roku 2019, nieto ešte v roku 2018, aj keď boli opatrní, aby bolo jasné, že tieto plány sa vždy menia.“

Uvedením na trh v roku 2020 by súčasná konzola PlayStation 4 mala približne 7 rokov – hoci bola zoštíhlená a napájaná vo forme PS4 Slim a PS4 Pro od spustenia v roku 2013.

freddie starr som celebrita

V súčasnosti má Microsoft náskok pred Sony, pokiaľ ide o surovú silu s Xbox One X - čo je možno dôvod, prečo japonská spoločnosť udržiava svoje plány plynulé.

So správou, že Sony sa neplánuje zúčastniť E3 2019, ale namiesto toho organizuje svoje vlastné podujatia, sa objavili nejaké špekulácie, že by sme mohli vidieť oznámenie budúci rok, možno dokonca prekvapivé spustenie na konci roka 2019.

Počas niekoľkých posledných výstav sa spoločnosť vzdala prítomnosti na hernej výstave a uprednostňovala organizovanie prezentácií mimo lokality počas podujatia. To, že sa úplne odstránia z E3, naznačuje, že by mohli mať naplánované veľké odhalenie a chcú sa vyhnúť tomu, aby správy zaplavili oznámenia od súperov.

Cena PS5

Nové Playstation 4 a Playstation Pro

Ohlásené nové PlayStation

O cene PlayStation 5 sa v konečnom dôsledku rozhodne podľa toho, aké komponenty do nej dokáže Sony vložiť. Stále nie je možné povedať, koľko pamäte alebo aký druh procesora bude vo vnútri nového systému.

Ale vzhľadom na intenzívnu konkurenciu, Sony nebude chcieť cenu príliš vysoko zo strachu pred spätnou reakciou - niečo, čo zažilo s PlayStation 3 v roku 2007, ktorý bol uvedený na trh za 425 libier.

Vzdelaný odhad by dal cenové rozpätie PlayStation 5 niekde medzi 450 a 550 £. Xbox One X od Microsoftu v súčasnosti nakláňa cenovú škálu na 450 £.

Plánuje Sony nejaké vreckové zariadenia?

Sony neplánuje žiadne ďalšie vreckové zariadenia, ktoré by bežali spolu s PS5. PS Vita končí s výrobou v Japonsku. Nepredpokladá sa, že sa to stane hneď, ale skončí sa do konca roka.

finále fa Cupu v televízii

To neznamená, že nebude viac hier, ale znamená to koniec „testu“ handheldu od Sony.

Spoločnosť Sony uviedla, že neexistujú žiadne ďalšie plány na výrobu pokračovania PS Vita, čo znamená, že PS5 nebude mať podobný tvar Nintendo Switch - a tiež to znamená, že v súčasnosti neexistuje žiadna podpora pre PS5.

Povedal to senior viceprezident Sony Interactive Entertainment Famitsu , hovoriaci v TGS, povedal: „V súčasnosti neplánujeme ohlásiť nové vreckové zariadenie.

Pokiaľ ide o PlayStation Vita, v jeho výrobe budeme pokračovať až do roku 2019 v Japonsku. Zásielka bude ukončená.

Špecifikácie PS5

Playstation VR

Playstation VR (Obrázok: Sony)

Zatiaľ nepoznáme špecifikácie PlayStation 5, ale interné prvky Xbox One X môžeme považovať za dobrý základ.

Microsoft skočil s osemjadrovým čipom s frekvenciou 2,3 ​​GHz. K dispozícii je tiež vyhradený grafický procesor s frekvenciou 1,17 GHz, ktorý dokáže podporovať grafiku v plnom rozlíšení 4K UHD. To všetko je zálohované 12 GB GDDR5 RAM.

Takže, zatiaľ čo Sony v rádiu mlčí o tom, čo bude pravdepodobne vo vnútri jej ďalšej konzoly, môžete si byť celkom istí, že to bude na rovnakej úrovni (ak nie lepšie ako), čo ponúka Xbox práve teraz.

Patenty podané spoločnosťou Sony odkazujú na „remastering emuláciou“, čo naznačuje možnosť spätnej kompatibility PS5 s hrami PS4 a možno aj mimo nej. Vzhľadom na to, aká úspešná bola spätná kompatibilita na Xbox One – a ako jej absencia na PS4 sklamala mnohých hráčov – by to bol pre Sony logický krok.

Budeme tiež sledovať, ako sa zmení trh s počítačovými hrami počas nasledujúcich šiestich mesiacov, aby sme mali predstavu o tom, aké druhy energie budú zahrnuté v ďalšej generácii domácich konzol.

Playstation 4 Pro

A čo konkurenčný Xbox?

Na rivalovi sa už pracuje – očakáva sa, že Xbox uvedie na trh novú konzolu v rovnakom čase ako PlayStation.

nápady na vianočné krabičky pre batoľatá

Prezidentka a generálna riaditeľka AMD Lisa Su nedávno odhalila, že AMD sa podieľa na projekte Scarlett pre PS5 aj Xbox.

„Na konzolách spolupracujeme so Sony aj Microsoftom,“ povedala. 'Obaja majú svoju špecifickú tajnú omáčku, s ktorou im pomáhame.'

Mohol by sa Microsoft pozerať na Cloud Gaming a je to to, s čím sa AMD zaoberá?

A čo PlayStation Network?

Hovorí sa tiež, že spoločnosť Sony robí zmeny v sieti PlayStation Network pred vydaním PS5.

PSN v súčasnej podobe nie je bezproblémové – a je to niečo, čo bude chcieť spoločnosť Sony vylepšiť.

Predplatiteľská služba PS Plus je jednoznačne súčasťou budúcich plánov Sony a niečo, na čom bude stavať.

Dúfame, že ponúknu upgrade PSN s PS5.

Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne aktuálne informácie, hoci autor tímu Windows Central Jez Corden navrhol, že sa pracuje na veľkej aktualizácii infraštruktúry.

Neočakáva sa, že spoločnosť Sony vydá v roku 2018 oznámenie v súvislosti so svojou hardvérovou líniou, takže nečakajte veľa ďalších podrobností.

Môže dokonca trvať až do roku 2019, kým budú zverejnené ďalšie novinky.

Čo chcú fanúšikovia od PS5

Z hľadiska toho, čo ľudia chcú od konzoly Sony novej generácie, fanúšikovia požadovali elegantný dizajn, hoci s upgradmi procesora a grafického čipu môže byť konzola spočiatku o niečo objemnejšia.

Fanúšikovia tiež volali po náhlavnej súprave PSVR 2 pre novú konzolu.

Patenty na nový ovládač PSVR už boli nájdené, takže by to mohlo byť súčasťou uvedenia novej náhlavnej súpravy.

Pre skutočný ovládač očakávajte rovnaký dizajn Dual Shock, aký sme videli predtým.

Spätná kompatibilita je ďalšou nevyhnutnosťou, pričom predplatiteľská služba PS Plus ponúka hry BC.

Veľkou otázkou je, či Sony vydá viac ako jednu konzolu. Jeden pre lepšie špecifikácie a jeden pre nižšie náklady.

hry na PS5

PlayStation 4 2016

Podobne ako pri cene, aj hry sú v súčasnosti trochu neznámou veličinou. Ak však spoločnosť Sony vykoná opakovaný proces aktualizácie, je pravdepodobné, že vaše hry pre PS4 budú na PS5 naďalej fungovať.

Sony má celý rad franšíz prvej strany, ktoré môže priniesť na PS5, takže môžete očakávať pokračovania ďalšej generácie od takých ako Horizon: Zero Dawn, Gran Turismo a možno aj Uncharted.

mapa projekcií vzostupu hladiny mora vo Veľkej Británii

Zaručene sa predstavia aj giganti tretích strán ako Grand Theft Auto, Call of Duty a FIFA.

Fanúšikovia virtuálnej reality si tiež môžu byť istí, že Sony urobí z VR kľúčový predajný bod novej konzoly.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: