O2 prezrádza, kedy budú môcť zákazníci využívať mobilné služby

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

O2 uviedlo, že mobilné dátové služby pre zákazníkov možno nebude môcť obnoviť do zajtrajšieho rána.



V vyhlásenie Telefónica, ktorá vlastní O2, pre Sky News uviedla, že „sa zameriava na obnovenie úplných dátových služieb pre zákazníkov do zajtrajšieho rána“.



Spoločnosť má 25 miliónov zákazníkov v Spojenom kráľovstve a ďalších 7 miliónov využíva „virtuálne“ siete ako Tesco Mobile, Giff Gaff a Sky Mobile.



Generálny riaditeľ O2 Mark Evans vo vyhlásení uviedol: „Chcem dať našim zákazníkom vedieť, ako ma mrzí dopad, ktorý na nich mal problém s našimi sieťovými dátami, a uistiť ich, že naše tímy spolu s Ericssonom robia všetko, čo je v našich silách.

vikár z dediny dibley

Pokračoval: 'Plne si vážime, že to bola zlá skúsenosť a je nám to naozaj ľúto.'

Marielle Lindgren z Ericsson UK uviedla, že chybný softvér, ktorý spôsobil problém, bol vyradený z prevádzky.



Lindgren povedal BBC „Našou prioritou je obnoviť úplné dátové služby v sieti do zajtrajšieho rána. Ericsson sa úprimne ospravedlňuje zákazníkom za spôsobené nepríjemnosti.

Služba prvýkrát bol offline dnes ráno , okolo 5:30. Spoločnosti sa počas dnešného dňa nepodarilo obnoviť dátové pripojenie. Už skôr uviedla, že stiahla inžinierov z iných úloh, aby urýchlili opravu.



Ďalší poskytovatelia ako GiffGaff a Tesco Mobile tiež trpia výpadkami, pretože na poskytovanie svojich služieb využívajú sieť O2.

Výpadok ovplyvňuje dáta v službách 2G, 3G a 4G v celom Spojenom kráľovstve (Obrázok: o2)

O2 na probléme spolupracuje s poskytovateľom telekomunikačného hardvéru Ericsson. Predpokladá sa, že rovnaká chyba spôsobila problémy aj u iných mobilných operátorov po celom svete.

V Japonsku SoftBank trpí podobným výpadkom, ktorý spôsobuje zákazníkom problémy s používaním dátových služieb.

V Spojenom kráľovstve majú niektoré podniky problémy, pretože sieť O2 poskytuje kľúčové služby, ako sú platobné terminály. Sieť využíva aj londýnska autobusová sieť na poskytovanie údajov o ceste na informačné obrazovky.

Zákazníci zo Spojeného kráľovstva môžu mať nárok na kompenzáciu za výpadok a S Online má sprievodcu na uplatnenie nároku

jennifer gordon craig gordon
O2 dole
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: