Recenzia Ni no Kuni 2: Nádherne mnohostranné RPG, ktoré udrží hráčov v napätí

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, pokračovanie uznávaného Wrath of the White Witch z roku 2013, vyvinutý spoločnosťou Level-5 a publikovaný spoločnosťou Bandai Namco, konečne pristáva na západe.



The hra prichádza ako rozľahlé kráľovstvo, ktoré buduje japonskú hru na hranie rolí s množstvom roztomilých antropomorfných postáv, ktoré sa dajú pretlačiť.



Hoci slávne štúdio Ghibli už nemá podiel na pokračovaní hry, očarujúce dizajny postáv stále pripomínajú prácu priekopníkov animácie s pomocou legendárneho umelca Yoshiyuki Momose.



Animácia v prestrihových scénach je špičková (Obrázok: Bandai Namco)

Začíname v kráľovstve Ding Dong Dell - stredovekej krajine obývanej ľuďmi, hlodavcami a prítulnými mačkami - stretávame sa s mladým kráľom Evanom, ktorý je nečakane zvrhnutý pri prevrate.

Evan a jeho nevedomý partner Roland – ktorý je záhadne prezidentom inej krajiny z alternatívnej dimenzie – nemajú inú možnosť, ako ujsť pred Ding Dong Dellom.



Môže to znieť trochu chaoticky, ale namiesto toho, aby sa kráľ Evan vzdal, rozhodne sa, že toto je ideálna príležitosť na vybudovanie nového kráľovstva so svojimi priateľmi.

vedci predpovedajú presný dátum

Chce tiež úplne vyhnať vojnu zo sveta a chce, aby sa všetky regióny v krajine dostali pod jednu zástavu, aby všetci spolupracovali namiesto toho, aby sa navzájom strápňovali. To sa ľahšie povie, ako urobí.



Rozmarný príbeh (Obrázok: Bandai Namco)

Ch-ch-ch-ch-Zmeny

Zdá sa, že úroveň -5 sa rozhodla ignorovať predchodcu hry, aby bola o niečo dostupnejšia pre nových hráčov a s tým je tentokrát niekoľko pozoruhodných zmien.

najhoršie školy vo Veľkej Británii

Ni no Kuni II je úžasne mnohostranný a po hernej stránke ponúka naozaj veľa.

Je tu prvok na budovanie kráľovstva v štýle Sim City, ktorý vám umožní vyvinúť sofistikovanejšie kúzla a vybavenie, ktoré pomôže Evanovi na jeho ceste.

Snáď najvýznamnejšou generálnou opravou je odstránenie Pokémon -Typ ťahového boja, kde boli bytosti predtým vyhodené a bojovali v systéme založenom na rade.

Preskúmajte krajinu plnú mágie (Obrázok: Bandai Namco)

Tentoraz majú hráči vždy úplnú kontrolu nad svojou postavou a môžu útočiť kedykoľvek chcú.

Rozkošní malí škriatkovia nazývaní Higgledies môžu pridávať modifikátory a pomáhať vám počas bitiek.

Môžete tiež prepínať medzi členmi tímu, ktorí majú svoje špeciálne pohyby: Evan je dobrý v kúzlach, roztomilá tínedžerská milenka Tani zvláda luk a Roland je majstrom mečov a pištolí.

Postavy majú svoje špeciálne pohyby (Obrázok: Bandai Namco)

Akoby to nestačilo na povzbudenie chuti do jedla, v hre je zábavný prvok stratégie v reálnom čase, kde môžete veliť armáde v potýčkach.

rozchodový list

Toto je úhľadný doplnok, ktorý vám umožňuje vyradiť strážne veže, prenasledovať banditov a podobne, aby ste získali dominanciu na mape, ktorá je diktovaná úrovňou sily vášho tímu.

Might sa vyčerpá zakaždým, keď potrebujete doplniť jednotky alebo použiť špeciálne útoky.

Boj má svoj podiel výziev (Obrázok: Bandai Namco)

Hackujte a lomte

Boj je celkom uspokojivý, pretože korisť voľne klesá, avšak spoločná AI môže byť pri prepínaní medzi útokom a obranou trochu nedbalá.

Príležitostne je známe, že spoločníci vbehli priamo do útoku, čo môže byť frustrujúce pri pokuse o dokončenie bojov na vyšších úrovniach.

Najmä bitky s bossmi môžu byť dosť náročné, najmä s nečestnou AI. Ale toto nie je jediný problém, pokiaľ ide o ťažké boje, pretože niektorí bossovia majú mechanika na jednorazové zabitie.

Boje s bossmi môžu byť náročné (Obrázok: Bandai Namco)

Čo je naozaj úhľadné a podobné ostatným JRPG Konečná predstava spočíva v tom, že nepriatelia zaútočia na vašu skupinu hneď, ako budete postupovať, ale keď budete postupovať na vyššiu úroveň, začnú vás ignorovať, takže bude jednoduchšie vrátiť sa späť a vyčistiť oblasť pre úlohy.

Je to bojový systém hack and slash, pokiaľ ide o likvidáciu mobov a bossov, s rýchlymi a silnými útokmi, ako aj kúzlami a používaním lukov na útoky na diaľku.

Kelly Osbourne chudnutie

Zmiešajte útoky na blízko s kúzlami na veľké vzdialenosti (Obrázok: Bandai Namco)

Podpora mieru

Keď sa vzdialite od boja, musíte vykonať veľa úloh na hranie rolí, zvyčajne s cieľom naverbovať ľudí do vášho nového kráľovstva alebo zbierať odmeny, ako sú zbrane.

V podstate sa to scvrkáva na získavanie predmetov, rozhovory s ľuďmi v mene iných alebo ísť von zabíjať elitné stvorenia.

Celý proces môže byť dosť únavný a zdĺhavý, ale ak ste úplný odborník, určite to stojí za to.

Výstavba Evermore sa začína iba niekoľkými potenciálnymi parcelami, ktoré sú spočiatku lacné, no postupom času sú čoraz drahšie.

Je tu množstvo vedľajších úloh (Obrázok: Bandai Namco)

Nakoniec sa Evermore stane živým mestom, ale je potrebné plánovať dopredu, pretože existujú určité budovy, ktoré by ste mali uprednostniť.

Napríklad Inštitút inovácií nie je možné odomknúť, kým sa do hry dobre nezapojíte, no akonáhle to urobíte, je najlepšie začať s výskumom, aby ste drasticky znížili náklady na inováciu inde.

Nábor správnych ľudí je tiež dôležitý, pretože je to spôsob generovania predmetov a vplyvu, čo sa pri určitých obchodoch ľahšie povie, ako urobí.

Po 24 hodinách hry stále hľadám rybára.

Prostredia vyzerajú skvele (Obrázok: Bandai Namco)

Stratený pre slová

Hudba je dosť podobná predchádzajúcej hre, ale príde mi trochu nevýrazná a nezaujímavá.

Zatiaľ čo v Ni no Kuni II je nejaký hlasový prejav, niektoré dialógy sú len nahradené jedným alebo dvoma slovami na základe výrazu alebo rozhovoru.

mužský model značky redknapp

Len toľkokrát môžete počuť, ako niekto vychrlil 'Blimey', 'Gosh' a 'Flippin' éčko, kým sa vám oči nezačali vracať do hlavy.

Najnovšie herné recenzie

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom je nesúlad žánrov s dvomi až tromi hrami spojenými do jednej.

Pokiaľ ide o dĺžku, existuje dostatok rozptýlenia a pátrania mimo hlavného príbehu, aby sa hráči dobre napojili na dvojciferné čísla.

Napriek tomu, že tentoraz nepochádzam priamo zo štúdia Ghibli, stále som si užíval farebné animácie a dizajn postáv.

Pátranie sa trochu naťahuje do bodu, kedy si kladiete otázku, či v ňom naozaj potrebujete pokračovať v hlavnom príbehu.

Za 49,99 £ je to primeraná cena za to, čo dostanete, ale obávam sa, že po 40 až 50 hodinách dokončenia môže niektorým hráčom chýbať čas alebo trpezlivosť, ktoré si táto hra vyžaduje.

Plošina: PS4 / PC

Cena: 50 libier

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: