Praktickí lekári NHS budú predpisovať 800 kalorické koktaily „tekutej diéty“ na boj proti cukrovke 2.

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Tisícky cukrovka pacientom má byť predpísaný „veľmi nízkokalorický“. diéta “ po menšom pokuse sa ukázalo, že je úspešnejší, než sa očakávalo, NHS Anglicko oznámilo.



Súčasťou Programu prevencie diabetu NHS (NHS DPP) bude až 5 000 pacientov, ktorí budú počas troch mesiacov predpisovať tekutú stravu s obsahom niečo viac ako 800 kalórií denne.



ksi vs logan paul uk čas

Ukázalo sa, že prísna diéta vedie k remisii pacientov s nedávno diagnostikovaným diabetom 2. typu, zatiaľ čo štvrtina účastníkov nedávnej štúdie dosiahla úbytok hmotnosti o 15 kg alebo viac.



Celkovo sa DPP – program životného štýlu pre ľudí, ktorí sú ohrození 2. typom – zdvojnásobí na liečbu približne 200 000 ľudí ročne.

Ukázalo sa, že prísna diéta uvoľňuje pacientov, ktorým bol nedávno diagnostikovaný diabetes 2. typu (Obrázok: Getty Images)

Akcia je súčasťou dlhodobého plánu NHS, ktorý zvýši zameranie sa na prevenciu, ako aj liečbu.



Zdravotnícka služba v Anglicku vynakladá približne 10 % svojho rozpočtu na liečbu cukrovky a dúfame, že tento krok nielen zlepší zdravie pacientov, ale aj ušetrí peniaze NHS, ktoré možno opätovne investovať do prvej línie.

Deväťmesačná DPP pomáha pacientom dosiahnuť zdravú hmotnosť, zlepšiť celkovú výživu a zvýšiť úroveň fyzickej aktivity.



Tento prístup nasleduje po štúdii DiRECT financovanej Diabetes UK, kde takmer polovica tých, ktorí držali veľmi nízkokalorickú diétu, dosiahla remisiu diabetu 2. typu po roku.

Štvrtina účastníkov dosiahla úbytok hmotnosti 15 kg alebo viac a 86 % z nich uviedlo cukrovku 2. typu do remisie.

Nedávna štúdia veľmi nízkokalorických diét, DROPLET, preukázala podobný úbytok hmotnosti u obéznych ľudí.

Mladý muž doktor vysvetľuje niečo staršej pacientke (Obrázok: Getty)

Generálny riaditeľ NHS v Anglicku Simon Stevens povedal: „NHS teraz zintenzívni praktické kroky na podporu stoviek tisícov ľudí, aby sa vyhli srdcovým infarktom, mŕtviciam, rakovine a cukrovke 2. typu.

„Dlhodobý plán NHS poskytne ľuďom silu a podporu, aby prevzali kontrolu nad vlastným životným štýlom, aby si mohli pomôcť sami a zároveň pomôcť NHS.

„Pretože to, čo je dobré pre náš pás, je dobré aj pre našu peňaženku, vzhľadom na obrovské náklady pre nás všetkých ako daňových poplatníkov z týchto chorôb, ktorým sa dá vo veľkej miere predchádzať.

Toto však nie je bitka, ktorú NHS môže vyhrať sama. Libra NHS pôjde ďalej, ak aj potravinársky priemysel prijme opatrenia na zníženie nezdravých kalórií a pridaného cukru a soli zo spracovaných potravín, televíznych večerí a jedál z rýchleho občerstvenia.

Diabetes 2. typu je úzko spojený s obezitou a môže viesť k sérii závažných ochorení vrátane 13 typov rakoviny.

Najnovšie správy o zdraví

Nedávne prognózy ukazujú, že rastúci počet ľudí s cukrovkou môže mať za následok, že v roku 2035 takmer 39 000 ľudí dostane srdcový infarkt a viac ako 50 000 mŕtvicu.

Chris Askew, výkonný riaditeľ Diabetes UK, povedal: „Výsledky prvého roku štúdie Diabetes UK DiRECT ukázali, že – pre niektorých ľudí s cukrovkou 2. typu – by mohol intenzívny nízkokalorický program chudnutia, ktorý sa poskytuje s trvalou podporou prostredníctvom primárnej starostlivosti. uviesť ich stav do remisie.

„Zatiaľ čo táto prelomová štúdia naďalej skúma, ako dlho trvajú tieto výhody, sme radi, že NHS Anglicko sa inšpirovalo touto prácou pri pilotovaní programu remisie typu 2 prostredníctvom NHS.

„Plány na zdvojnásobenie veľkosti Programu prevencie diabetu NHS sú vynikajúcou správou.

'Program je už teraz najväčší svojho druhu na svete a ukazuje Anglicko, že je svetovým lídrom v tejto oblasti.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: