Nové „killfie“ šialenstvo núti ľudí riskovať svoje životy pre nebezpečné selfie

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Od januára 2014 do septembra 2016 má 127 ľudí na celom svete zomrel pri pokuse o selfie .



Pád z útesov, náraz vlakom a utopenie sú niektoré z najčastejších dôvodov, prečo ľudia chcú robiť stále ambicióznejšie obrázky.



„Ľudia prichádzajú o život kvôli robeniu nebezpečných selfie,“ povedal Ponnurangam Kumaraguru z Indraprastha Institute of Information Technology. Správy NBC .



alessandra-ambrosio nahá

Kumaraguru a ďalší študenti informatiky na univerzite Carnegie Mellon študovali trendy týchto takzvaných „killfies“, aby našli spôsob, ako ich zastaviť. Ich riešením je vytvoriť aplikáciu, ktorá varuje ľudí, keď vstúpia do zóny „smrť pri selfie“.

Killfies

Killfies (Obrázok: Youtube)

„Používame kombináciu textových, obrázkových a polohových funkcií, aby sme klasifikovali konkrétnu selfie ako nebezpečnú alebo nie,“ napísali Kumaraguru a jeho kolegovia v správe, ktorá bola zverejnená. zverejnené online .



„Zistili sme, že najčastejším dôvodom úmrtia na selfie bola výška. Ide o ľudí, ktorí padajú z budov alebo z hôr, keď sa pokúšajú robiť nebezpečné selfie.“

V jednom obzvlášť znepokojujúcom prípade sa muž vo Washingtone strelil do hlavy pri pokuse o selfie. Myslel si, že to nie je nabité a stlačil radšej spúšť ako spúšť.



ocko dlhé nohy s krídlami

Začiatkom tohto mesiaca 12-ročné dievča spadla na smrť zo 17. poschodia z paneláku po pokuse o extrémnu selfie.

Killfies

Killfies (Obrázok: Youtube)

Oksana B, 12-ročná Ruska, údajne vzala fotografia zatiaľ čo ona sedela na zábradlí.

A potom poslala obrázok svojej najlepšej priateľke predtým, ako stratila rovnováhu a vrhla sa na smrť, uviedla polícia.

čo znamená 38

Správy naznačujú, že jej priateľ si myslel, že fotografia bola urobená na nebezpečnom mieste, a napriek tomu, že sa jej snažila zavolať, Oksana nikdy nezdvihla.

Oksana B

Oksana B na ďalšej selfie, ktorú urobila 12-ročná (Obrázok: CEN)

Školáčka povedala svojej matke, že ide na prechádzku, keď sa vybrala zachytiť záber.

Tím Kumaraguru verí, že aplikácia, ktorú vyrábajú, by mohla zasiahnuť, ak sa používateľ dostane do riskantnej pozície. Môže tiež automaticky vypnúť fotoaparát, aby sa zabránilo fotografovaniu.

„Veríme, že štúdia môže inšpirovať a poskytnúť stopy pre technológie, ktoré môžu zabrániť používateľom klikať na nebezpečné selfie, a tak zabrániť ďalším takýmto obetiam,“ napísal tím.

načítavanie ankety

Je skvelé robiť selfie?

DOTERAZ 500+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: