Nová recenzia Super Mario Bros U Deluxe: Mario je späť s výbuchom z minulosti

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Nintendo začína rok 2019 vo veľkom štýle s novým Super Mario Bros U Deluxe pre Prepínač . Aj keď to môže byť port pre Wii U titul z roku 2012, je tu šanca, že väčšina ľudí nehrala niektoré z vynikajúcich Wii U. hry , vďaka čomu je to vítaný prírastok do knižnice Switch.

Keď narazil na Wii U bol to vítaný retro návrat, ktorý vrátil nášho hlavného inštalatéra späť ku koreňom; farebný 2D svet, šialené vylepšenia a prísny dizajn úrovní.

Mario, Peach a priatelia sedia na čajovom večierku, keď príde ten podlý Bowser a jeho Koopalingovia a vyhodia našich hrdinov na druhý koniec sveta. Mario a jeho posádka sa potom musia vrátiť späť do hradu a zachrániť princeznú Peach.



Táto Switch verzia titulu pre Wii U si zachováva originálnu zábavu (Obrázok: Nintendo)



Aj keď sa hodí k farebnému štylizovanému svetu typického moderného titulu Mario, grafika vyzerá trochu plocho a rozhodne ukazuje svoj vek. Aj keď sú HD, dúfal som v malú aktualizáciu osvetlenia a tieňovania, keďže ide o titul Mario. Je však dôležité poznamenať, že grafika nie je zlá a – vzhľadom na to, že akékoľvek nedostatky si pravdepodobne všimnú iba zarytí fanúšikovia a hlupáci, ako som ja – skutočne neznižuje zážitok.

Soundtrack sa drží svojrázneho efektu a skladieb zo série New Super Mario, ktoré máte radi alebo nenávidíte, no nie sú o to menej chytľavé.



Môžete hrať za jednu z piatich postáv. Rovnako ako vždy prítomný Mario, Luigi alebo Toad môžete hrať aj ako Toadette, ktorá je označená ako možnosť „jednoduchého režimu“, pretože sa lepšie ovláda na ľade a pod vodou. Vyzdvihnutie sily Super Crown ju tiež zmení na Peachette. V tejto novej vyvinutej forme získava Peachov plávajúci skok zo Super Mario 2, ale s podporou ako v obleku lietajúcej veveričky.

Toadette sa dokáže premeniť na Peachette (Obrázok: Nintendo)

Poslednou postavou je Nabbit, ktorý robí hru ešte jednoduchšou, keďže mu nepriatelia nemôžu ublížiť, čo je oveľa lepšie pre niektoré z náročnejších úrovní alebo pre mladších hráčov. Ďalšou príjemnou vlastnosťou je, že si teraz môžete vymieňať postavy na obrazovke s mapou.

Počas cesty nájdete celý rad vylepšení, ktoré vám poskytnú fantastické schopnosti, od starých klasík, ako je Ohnivý kvet, ktorý vám umožní strieľať ohnivé gule, až po novšie, ako je P-Acorn, ktorý vám poskytne neobmedzený let.



Vďaka šikovnému a kreatívnemu dizajnu úrovní, nepredvídateľný výkon zvyšuje hrateľnosť a dobre sa drží. Je to osvedčený vzorec, ak je trochu bezpečný. Povaha tejto hry sa však prepínaču skutočne hodí, pretože môžete urobiť niekoľko úrovní a potom ho odložiť.

Hra tiež podporuje až 4 hráčov súčasne a znásobuje počet power upov. Aj keď je to trochu chaotické, toto šialenstvo len pridáva na zábave.

Hrateľnej postave Nabbit nemôžu nepriatelia ublížiť (Obrázok: Nintendo)



Nepríjemné je, že smrť počas etapy vás vykopne späť do svetového menu, čo vás prinúti znova načítať úroveň, aby ste mohli ísť znova, niečo, čo bolo v roku 2012 oveľa viac odpustiteľné, ale o 7 rokov neskôr sa cítite neohrabane s vysokou latkou nastavenou inými. plošinovky na Switch.

V čase písania tejto recenzie je hra uvedená na eShope ako plná cena, čo je dosť drzé na port z roku 2012, do ktorého sa toho veľa nepridalo. Hra je skvelá a bol by som rád, keby sa väčšina knižnice hier pre Wii U preniesla, ale nižšia cena by z hry určite urobila lepšiu ponuku.

Hra je dodávaná s obsahom od kolegu z Wii U titulu New Super Luigi U, ktorý pridáva oveľa náročnejšie úrovne (z ktorých niektoré vám umožňujú používať postavu Mii), obmedzený čas a Luigiho ovládanie bez trenia.

Aj keď tento balík prináša len veľmi málo nového a ani zďaleka nie je revolučným Mario zážitkom, som veľmi rád, že Nintendo prenesie niektoré zo zabudnutých alebo podceňovaných skvostov z éry Wii U a vdýchne im nový život. .

Tí, ktorí nemajú záujem o „nové“ hry Mario, pravdepodobne nebudú ovplyvnení (Obrázok: Nintendo)

Ak nie ste fanúšikom „novej“ série Mario, nebaví vás dobrodružstvá na platformách alebo ak ste hrali originál až do smrti, potom vás táto hra veľmi nezaujme. Výstrednosť a 2D platforming sa zvýšili na 11, ale príponu „Deluxe“ je ťažké odôvodniť.

Aj keď to nie je prelomové ako Super Mario Odyssey, New Super Mario Bros U Deluxe je stále skutočne solídna, návyková plošinovka s množstvom zábavy, najmä keď ju hráte s priateľmi.

Super Mario Bros U Deluxe je k dispozícii na Nintendo eShope 49,99 £

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: