Recenzia Mega Man Legacy Collection 2: The Blue Bomber obstojí v skúške časom v tejto nádhernej retro kolekcii

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Mega Man Legacy Collection 2 spája Mega Man 7, 8, 9 a 10 v jednom úhľadnom balíku, rovnako ako jeho predchodca spojil prvých šesť hier zo série.



V nadväznosti na Popoludňajšia kolekcia Disney , zdá sa, že Capcom sa skutočne chopil myšlienky remastrovania a prebaľovania ich retro klasík. Pre ľudí ako ja, pre ktorých je zachovanie starších hier veľké starosti, nemôže znieť nič sladšie.



Táto kolekcia je určite zameraná predovšetkým na fanúšikov série a ochrancov prírody, no platformová akcia Mega Mana je taká nadčasová, že si tu stále môže nájsť niečo pre každého.



Mega Man 7

Áno Bass, toto je skutočne Mega Man. (Obrázok: Capcom)

V kolekcii sú zahrnuté Mega Man 7 (pôvodne vydaný pre SNES) a Mega Man 8 (pôvodne vydaný pre PlayStation 1), dva tituly, ktoré do určitej miery vyvinuli sériu Mega Man.

Vďaka tomu, že sa séria dostáva do sféry 16-bitovej a 32-bitovej verzie, vyzerá dramaticky odlišne od prvých šiestich hier hlavnej série.



Mega Man 8 sa pokúsil o revolúciu v sérii s vylepšenou grafikou a zvukom, plne pohyblivými videami a hlasovým hraním, pričom počúvanie hlasu je v dnešnej dobe dosť bolestivé.

Napriek niektorým menším konvenciám sa Mega Man 7 a 8 držia jadra toho, čo urobilo Mega Mana skvelým s niektorými z najlepších 2D plošinových akcií dostupných v tom čase.



Mega Man 8

Mega Man obsahoval niekoľko nových konvencií pre sériu, ale stále je to v podstate hra Mega Man. (Obrázok: Capcom)

Mega Man 9 a 10 boli vydané v poslednom desaťročí s cieľom čo najvernejšie napodobniť prvých šesť hier Mega Man. Ako také vyzerajú skôr ako prequely než pokračovania, s návratom k 8-bitovej grafike a zvukom z éry NES.

Stále sú to klasiky v rámci svojich vlastných práv a poskytujú rovnaký druh vzrušenia ako niektoré predchádzajúce tituly Mega Man. Mega Man 10 má dokonca ďalší bonus v tom, že vám umožňuje hrať ako Proto Man a Bass, čo je všelijaké úžasné.

Pre nováčikov v Blue Bomber táto kolekcia obsahuje možnosť hrať každý vstup s dodatočným brnením. Na rozdiel od pôvodných vydaní môžete svoju hru kedykoľvek uložiť a načítať namiesto toho, aby ste sa museli spoliehať na určité kontrolné body alebo sa spoliehať na heslá.

Mega Man je séria, ktorá sa k svojim hráčom nikdy nesprávala tak, ako keby ešte nikdy nehrali plošinovku, takže ak na tento žáner naozaj nie ste zvyknutí, pripravte sa na to, že vás nakopne. Každá hra vás stále dokáže úctivo uľahčovať, ale rýchlo sa sťažujú.

Nové režimy exkluzívne v tejto kolekcii zahŕňajú remixy na pódiu, časové útoky a režimy šéfa, ktoré by mali balíku pridať trochu dlhovekosti.

Najnovšie herné recenzie
Mega Man 10

V hre Mega Man 10 môžete hneď od začiatku hrať ako Mega Man alebo Proto Man (Obrázok: Capcom)

Rovnako ako predchádzajúce retro kolekcie Capcom, môžete hrať v krištáľovo čistých pixeloch alebo s filtrom, ktorý napodobňuje efekty starého CRT monitora.

Môžete tiež zmeniť rozlíšenie obrazovky medzi pôvodnou veľkosťou alebo plnou/širokouhlou obrazovkou. Širokouhlá obrazovka vyzerá takmer komicky roztiahnutá, takže možno budete chcieť zostať pri pôvodnom formáte alebo pri formáte na celú obrazovku.

Obrázok na pozadí okolo obrazovky je možné prepínať medzi štyrmi obrázkami a ovládacie prvky je možné v prípade potreby prekonfigurovať, hoci predvolené ovládacie prvky sa zdajú byť dostatočne pohodlné.

K dispozícii je hudobný prehrávač, aby ste si mohli vychutnať klasické, chytľavé soundtracky každej hry, a múzeum, ktoré zhromažďuje originálne umelecké diela, koncepty a ďalšie, ktoré budú navždy zachované. Je to skvelý dotyk, ktorý fanúšikovia určite ocenia.

Vzhľadom na to, že tieto kolekcie sú snom pamiatkárov, je zvláštne, že ide len o digitálne vydanie tu v Európe, podobne ako pri The Disney Afternoon Collection. Napriek tomu, že som mohol importovať fyzickú verziu z USA, nemôžem si pomôcť, ale cítim sa trochu sklamaný.

To znamená, že je to stále fantastická zbierka a môžem len dúfať, že ostatné hry Mega Man - ako napríklad séria Mega Man X - dostanú rovnaké zaobchádzanie, ak sa to ukáže ako úspešné.

Mega Man Rush

Robotický pes Rush od Mega Mana je dobrý chlapec. Veľmi, veľmi dobrý chlapec.

Verdikt

Každá z hier v Mega Man Legacy Collection 2 je sama osebe klasikou, aj keď sa úplne nezhoduje s obľúbeným Mega Manom ​​2. Ide o verné porty bez zjavných technických problémov, takže toho nie je veľa. sa sťažujú.

Mega Man sa vám buď páči, alebo nie; s touto kolekciou dostanete presne to, čo je napísané na plechovke. Pre mňa, niekoho, kto má celú skriňu s tovarom venovanú Blue Bomber, je táto druhá kolekcia viac než vítaná.

Samozrejme, nemusíte hrať prvú zbierku, aby ste si užili túto, ale tieto dve spolu zahŕňajú celú hlavnú radu hier Mega Man a tvoria fantastickú zbierku.

molly mae láska ostrov pozadia

Mega Man Legacy Collection 2 (11,99 £): PS4, Xbox One, PC

Kópiu tejto hry pre PlayStation 4 nám vydavateľ poskytol na účely recenzie.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: