„It mesh be love“: Orbi od spoločnosti Netgear pokryje každý kút vášho domova a záhrady vysokorýchlostným Wi-Fi

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Myslím, že to bolo na svadobnej ceste, keď som prvýkrát urobil geniálne (vlastné slová) rozhodnutie postaviť si kanceláriu na dne našej záhrady.



priemerná mzda vo Veľkej Británii v roku 2014

Moja žena bola nepochybne zvedavá, či neurobila menej geniálne životné rozhodnutie, keď som počas našej dovolenky, ktorá sa raz zažije, začal googliť vychýrené záhradné kancelárie.



Vrátil som sa nielen ako nový muž, ale aj muž s novým poslaním: Postaviť záhradnú kanceláriu.



Zdalo sa to dosť priamočiare – tvrdá práca počas celej zimy – ale jediná vec, s ktorou som počas celého plánovania nerátal, bolo, aké ťažké bude získať WiFi rozšírený z domu.

Náš dom je starý. Neskoro viktoriánsky starý. A medzi hlavnými je množstvo stien – a Boh vie, čo v nich širokopásmové pripojenie router, ktorý prichádza do prednej časti domu z ulice a zo spodnej časti záhrady, kde som mal postaviť záhradnú kanceláriu (odhadom asi 30-40m).

Náklady na položenie vyhradeného širokopásmového kábla – keď zohľadníte náklady na vytiahnutie podlahových dosiek a vykopanie záhrady, ktoré by to znamenalo – boli problémom.



Nechal som si poradiť od elektrikára, ktorý ako ja – na základe všetkej literatúry a rád dostupných online, o ktorých som čítal – veril, že logickým riešením by bolo použiť štandardný zosilňovač WiFi (známy aj ako predlžovač dosahu) mimo siete.

Ako veľmi som sa mýlil.



Orbi od spoločnosti Netgear je riešením pre „mŕtve zóny“ okolo vášho domova, na ktoré ste čakali (Obrázok: Orbi)

Problém

Takže keďže „dosť komplexná“ záhradná kancelária bola počas zimných mesiacov neustále postavená, nenapadlo mi, že problém s WiFi sa ukáže byť mojou najväčšou výzvou.

Uvedomil som si to, keď bola stavba dokončená – boli nainštalované elektrické zásuvky a dychtivo som zapojil svoj zosilňovač.

Moje nadšenie pre náš zimný projekt rýchlo opadlo.

Návod sľubuje, že WiFi získate všade – aj vonku (Obrázok: Orbi)

Signál, ktorý som mal, bol slabší ako sľub Lib Dem v manifeste o poplatkoch za štúdium študentov.

V skutočnosti, keď som pripojil svoj laptop, bol som sotva schopný poslať e-mail alebo načítať webovú stránku, nieto streamovať video alebo niekomu cez Skype.

Myšlienka robiť akúkoľvek prácu v kancelárii vyzerala pochybne.

Ukázalo sa – keď som si o tejto veci dôkladnejšie prečítal – že dôvodom slabého WiFi zo zosilňovača bolo to, že keď v súčasnosti staviate niečo ako záhradnú kanceláriu, musíte mať zo zákona nainštalovanú samostatnú rozvodnú skrinku bezpečnostných dôvodov.

Ukázalo sa, že zosilňovače fungujú lepšie, ak sú na rovnakom sieťovom okruhu.

Riešenie

Našťastie sa technológia v posledných rokoch posunula ďalej – a explózia popularity inteligentných domácich zariadení, ktoré využívajú WiFi, podnietila spoločnosti, aby urobili niečo s tými „mŕtvymi zónami“, ktoré má každý po svojom dome roztrúsenú.

V skutočnosti sú nové módne slová v tejto oblasti „technológia siete“.

Zjednodušene povedané, znamená to, že použijete krabicu (aka uzol) alebo pravdepodobnejšie množstvo boxov (satelitných uzlov), ktoré sú rozmiestnené okolo vášho domova, aby ste ho kúpali alebo prikryli pokrytím WiFi kdekoľvek idete, namiesto toho, aby ste sa spoliehali len na jeden. router.

Pre technicky zmýšľajúcich uzly používajú „technológiu siete“ na komunikáciu so smerovačom A medzi sebou navzájom, a nie rádiové pásma, ako napríklad zosilňovače.

Laicky povedané, keďže sa medzi sebou rozprávajú uzly a nie router, získate lepšiu WiFi.

Čím väčší je váš dom, tým viac uzlov pridáte (za príplatok), ale pre väčšinu nehnuteľností stačia dva.

Krabice sú dodávané v elegantnom balení (Obrázok: Orbi)

lacná zimná dovolenka 2018

Či už teda chcete dostať WiFi do miestnosti na poschodí alebo do vírivky vo vašej záhrade alebo kdekoľvek – táto nová technológia je cestou vpred.

Navyše, „sieťovina“ je vo všeobecnosti lepším riešením ako tradičný rozširovač dosahu, ktorý som sa snažil použiť v záhradnej kancelárii, ako sa ukázalo, pretože takéto zosilňovače zvyčajne poskytujú iba polovičnú šírku pásma, ktorú získate aj z vášho hlavného smerovača – niečo, čo som si myslel. vopred neviem.

A tu je to najlepšie, že vďaka „technológii mesh“ nie je potrebné prihlasovať sa do inej siete Wi-Fi, keď sa pohybujete vo svojom dome.

Už dlho to bolo niečo ako môj chrobáčik, keď som predtým používal posilňovač v kuchyni na druhom konci nášho domu – môj telefón by sa vždy prepol, aby som sa k nemu pripojil, keď som priskočil, aby som uvaril kanvicu, ale nie späť. keď som sa vrátil do obývačky, čo znamenalo, že som sa musel popasovať s nastaveniami v telefóne, kým som mohol získať späť slušnú rýchlosť internetu.

Je to sieť lásky

Existuje množstvo vysoko hodnotených hráčov, ktorí za posledných 12 mesiacov vstúpili na trh „technológie siete“ – od Google Home až po Linksys Velop – ktorí rôzne tvrdia, že ponúkajú ideálne riešenie pre ľudí, ktorí žijú v domoch s hustými stenami. viac poschodí alebo kovových/betónových konštrukcií.

A samozrejme, záhradné kancelárie – ako ja! Rozhodol som sa otestovať Netgear Orbi RBK50 – účtované ako poskytujúce: „Lepšie WiFi. Všade'.

Naozaj ma nepredalo len jeho tvrdenie o vysokorýchlostnom širokopásmovom pripojení v každom rohu vášho domova – ale jeho pýcha, že s použitím iba dvoch uzlov (boxov) pokryl „až 4 000 štvorcových stôp silným signálom Wifi“, čo sa zdalo byť viac. ako dosť na prácu.

Keď krabica dorazila, s potešením môžem povedať, že to bola láska na prvý pohľad.

Jeden box umiestnite blízko vášho hlavného smerovača tam, kde vám domov bežne prichádza internet (Obrázok: Orbi)

Je pravda, že je to jeden z najdrahších, ktorý existuje - za odporúčanú cenu 350 £ - ale je to trh, kde dostanete to, za čo zaplatíte, a Orbi je jedným z najlepšie vyzerajúcich.

V skutočnosti by sa dal takmer pomýliť s produktom Apple s jeho elegantným balením, bielymi uzlami (škatuľkami) so zakrivenými líniami a jemným použitím žiarivého osvetlenia. Je to skrátka viac sexi ako váš priemerný router.

je 1010 anjelské číslo

Napriek tomu, že som sa začal zamilovať, nepovedal by som, že začiatok nášho vzťahu bol obyčajný.

Problémy s prerezávaním zubov

Sprievodná literatúra naznačovala, že nastavenie by bolo jednoduché pre tých, ktorí majú malé alebo žiadne technické znalosti – ale musím priznať, že mi to prišlo nešikovné.

Je pravda, že výrobca vynaložil určité úsilie, aby vás previedol inštalačným procesom, ale nie všetko sa udialo tak rýchlo, ako by to malo byť podľa pokynov na „jednoduché použitie“.

Nechaj ma vysvetliť.

Po vybalení zapojíte svoj hlavný uzol do smerovača (súčasťou dodávky je ethernetový kábel) a potom ho vyhľadajte na zariadení (použil som iPad) – to nebol problém. Potom sa však môj tablet snažil načítať webovú stránku a spustiť nastavenie asi 15 minút, aj keď som sedel priamo pri krabici. A jeho návrh stiahnuť si súvisiacu aplikáciu „Netgear Orbi App“ bol málo užitočný, keď som nemal žiadny signál WiFi na jej stiahnutie (podľa pokynov som odpojil svoj hlavný smerovač).

Potom umiestnite druhú krabicu niekde inde vo svojom dome - a váš domov je zaplavený širokopásmovým pripojením (Obrázok: Orbi)

Mal by som povedať, že Netgear poskytuje bezplatnú technickú podporu 24 hodín denne, 7 dní v týždni počas prvých 90 dní – a ja som bol len trochu „muž“, keď som sa snažil všetko kliknúť a vyriešiť to sám. Ale trhal som si vlasy a rozmýšľal, čo robím zle, čo nebol najlepší začiatok.

Nakoniec sa mi to podarilo. Najlepší spôsob, ako to môžem vysvetliť, je, že nakoniec niečo jednoducho kliklo a začalo to fungovať – a keď sa to spustilo, zdalo sa to ako najjednoduchšia vec na nastavenie. Vyskytli sa však nepopierateľné prvé problémy, ktoré by bolo odo mňa nesprávne spomenúť v recenzii.

Odvtedy to však bolo skôr ako prechádzka v parku, o ktorej som bol vedený, aby som tomu veril.

Po zodpovedaní všetkých kľúčových otázok a zadaní správnych odpovedí – od pomenovania vašej novej siete WiFi po registráciu vášho zariadenia a poskytnutie odpovedí na bezpečnostné otázky – čo je naozaj otázka minút, môžete začať pracovať.

Potom sa prechádzate po svojom dome a nainštalujete svoj druhý satelitný uzol – ktorý sa zapojí do zásuvky a začne hľadať váš „hlavný“ uzol.

Túžil som po inštalácii môjho do kuchyne – na polceste medzi obývacou izbou, kde sa nachádza náš hlavný router/uzol, a záhradou – dúfajúc, že ​​„odrazím“ signál do záhrady. Ale ukázalo sa, že som si mal viac veriť.

Šťastie praje odvážnym

S Orbi používa systém farebného kódovania, aby ste vedeli, aký dobrý je signál, že „chatuje“ s vaším hlavným zariadením.

V kuchyni (dve zariadenia oddelené niekoľkými stenami a dlhou chodbou) som nemohol dostať jednoznačnú „modrú“, ale dostal som „jantárovú“ za pravdu. A potom – wow!

Zrazu som mal v každom rohu domu rozpálenú, sviežu tečúcu WiFi, ktorej signál bol taký silný, taký neuveriteľný, že najlepšie to môžem opísať tak, že to musí byť, ako keby ste mali nainštalovanú teplú, čerstvú tečúcu vodu. prvýkrát doma.

Nemôžem povedať, prečo je konkrétne Orbi taký dobrý – napokon, netestoval som žiadne iné jednotky „technológie siete“ – ale mám podozrenie, že to má niečo spoločné s pýchou spoločnosti Netgear, jej systém je „tri-band“, ktorý iné Zdá sa, že výrobcovia, ktorých som overil, netvrdia.

Samozrejme, ďalšia vec, ktorú som urobil, bolo skontrolovať, ako dobre môj laptop funguje v kancelárii, a okamžite to bolo výrazné zlepšenie od používania zosilňovača; Mohol som posielať e-maily, ale signál bol slabý a ak mám byť úprimný, nie úžasný.

Tým sa však môj experiment neskončil.

Po niekoľkých dňoch, keď som ho držal v kuchyni, som sa nebál a urobil som odvážnejšie rozhodnutie presunúť satelitný uzol o takú vzdialenosť dolu do samotnej kancelárie – a rýchlo som si uvedomil, že som nikdy nemal pochybovať, že by mohol dosiahnuť hlavný uzol ďaleko. lóža.

Teraz mám vo svojej kancelárii širokopásmové WiFi, ktoré nielen funguje, ale poskytuje rýchlosti, ktorými sa môžem pochváliť – čo robím cez Skype priateľom, ktorí neveria, že volám z dna mojej záhrady.

Po presunutí satelitu z kuchyne, ak by som si prial, by som teraz mohol využívať vstavané USB a viaceré ethernetové porty (dostupné na oboch uzloch) – čím je všetko o niečo rýchlejšie.

Bude to Orbi hneď v noci

Pamätáte si, aký dobrý to bol pocit, keď ste sa vzdali vytáčaného pripojenia na širokopásmové pripojenie? Je to tak dobré.

Skutočne, schopnosť získať vysokorýchlostné WiFi „na kohútiku“ v celom vašom objekte prostredníctvom „technológie siete“ by sa mala nazývať „nové širokopásmové pripojenie“ ©* – predajcom Netgear tu zjavne chýba trik.

Odhliadnuc od vzhľadu uzlov, ďalšími plusovými bodmi sú, že farby na krabiciach sa vytrácajú niekoľko minút po nadviazaní spojenia – čo znamená, že váš dom nie je zaplavený žiadnymi blikajúcimi indikátormi LED, ktoré by mohli rušiť váš typický hlavný domáci router.

Spoločnosť Netgear očividne vynaložila veľké úsilie, aby tieto zariadenia zapadla do vášho domova – a to sa oceňuje.

A mal by som dodať, že od tých počiatočných „problémov so zubami“ počas nastavovania som dva týždne nemal problém s chodom Orbi.

Nie som si vedomý, že signál v mojom dome za ten čas dokonca raz vypadol. V skutočnosti je to sen. Možno som dokonca zamilovaný.

10 rocna rodi

Ale nehovor to mojej žene.

©* (autorské práva) – Stephen Jones

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: