Rasistický riadok pre iPhone X: Face ID spoločnosti Apple nedokáže rozlíšiť medzi čínskymi používateľmi

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Apple bol obvinený z rasizmu, uprostred správ, že je na ňom nová technológia overovania Face ID iPhone X nedokáže rozlišovať medzi čínskymi používateľmi.



Muž zo Šanghaja kúpil svojej manželke nový prístroj krátko po tom vydané minulý mesiac , ale bola šokovaná, keď zistila, že by ho mohol odomknúť jej dospievajúci syn.



Muž identifikovaný iba svojím priezviskom Liu nahlásil problém zákazníckym službám spoločnosti Apple. Povedali mu, že ide o ojedinelý prípad a je to spôsobené tým, že jeho manželka a syn vyzerajú veľmi podobne.



kalendár cliff richard 2021

'Náš syn to používal a nepoznal heslo,' povedal Televízna stanica Shandong .

Apple údajne spustil vyšetrovanie tvrdení rodiny Liu.

(Obrázok: AsiaWire)



Toto nie je prvý hlásený incident, kedy si čínski používatelia dokázali navzájom odomknúť iPhone X.

Minulý týždeň, AsiaOne oznámila, že žena z Nanjing zistila, že jej kolega - ktorý s ňou nie je príbuzný - dokázal odomknúť svoj telefón pomocou Face ID.



Keď Madam Yan prvýkrát zavolala spoločnosti Apple, aby sa sťažovala na problém, zástupca zákazníckeho servisu jej povedal, že je to „nemožné“.

anjel číslo 1113 význam

Keď však so svojím kolegom vzali telefón do obchodu Apple, aby dokázali, čo sa stalo, dokázali problém zopakovať na druhom iPhone X.

(Obrázok: AsiaWire)

(Obrázok: CEN)

„Vyzeráme celkom obyčajne. Čo ak niekto zdvihne môj telefón a otvorí ho?' povedala kolegyňa Madam Yan, Madam Wan.

„Potom si mohli kúpiť veci cez môj telefón a zaplatiť. Nemáme pocit bezpečia.“

Incidenty viedli k tvrdeniam o rasizme na sociálnych médiách, pričom niektorí obviňujú z nedostatku etnickej rozmanitosti v technologickom priemysle:

Iní obvinili Apple, že Face ID testuje iba na bielych ľuďoch:

Spoločnosť Apple tvrdí, že spolupracovala s používateľmi iPhone po celom svete, aby zabezpečila dostupnosť produktu pre ľudí rôznych etník.

„Pracovali sme s účastníkmi z celého sveta, aby sme zahrnuli reprezentatívnu skupinu ľudí, ktorí zodpovedajú za pohlavie, vek, etnickú príslušnosť a ďalšie faktory,“ povedala v októbri Cynthia Hogan, viceprezidentka Apple pre verejnú politiku pre Ameriku.

„Štúdie sme podľa potreby rozšírili, aby sme poskytli vysoký stupeň presnosti pre rôznorodý okruh používateľov.“

Spoločnosti stránku podpory uvádza, že pravdepodobnosť, že by sa náhodná osoba v populácii mohla pozrieť na váš iPhone X a odomknúť ho pomocou Face ID, je približne jedna k miliónu. Existuje však niekoľko upozornení.

koľko je eharmónia

(Obrázok: AsiaWire)

Ak máte dvojča alebo súrodenca, ktorí sa na vás veľmi podobajú, pravdepodobnosť falošnej zhody je vyššia.

Vyššia je aj u detí mladších ako 13 rokov, pretože ich výrazné črty tváre sa podľa Apple nemusia úplne rozvinúť.

Povedal to hovorca Apple Huffington Post že nemohol potvrdiť detaily príbehu, ani nemal dostatok informácií, aby určil, čo sa mohlo s telefónmi pokaziť.

Mal podozrenie, že obe ženy mohli používať telefón počas jeho „tréningu prístupových kódov“ a že telefóny mohli byť v podstate „naučené“ rozpoznávať obe tváre.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: