Recenzia iPhone 8 Plus: Krásna cena útechy

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

iPhone X si možno ukradol pozornosť na minulotýždňovom predstavení spoločnosti Apple, no s výrazne nižšími cenovkami iPhone 8 a 8 Plus s väčšou pravdepodobnosťou skončia vo vreckách ľudí.



Môže sa pochváliť rýchlejším a výkonnejším procesorom, novými funkciami fotoaparátu „Portrait Lighting“ navrhnutými tak, aby vaše fotografie vynikli, a podporou bezdrôtové nabíjanie iPhone 8 Plus je sám o sebe vynikajúce zariadenie.



Jeho fotoaparáty sú prispôsobené pre rozšírenú realitu a 5,5-palcová obrazovka znamená, že používatelia môžu naplno využívať nový Retina HD displej iPhone 8 Plus na sledovanie videí a hranie hier.



Nie, nemá ohromujúci celoobrazovkový displej iPhone X alebo pôsobivý kamerový systém „TrueDepth“, ktorý vám umožní odomknúť telefón jediným pohľadom a ovládajte „Animojis“ pomocou svojej tváre .

christina aguilera tour 2019 uk

Ale vďaka novému sklu a hliníkovému dizajnu iPhone 8 Plus nevyzerá úplne inak ako iPhone X – a za 200 libier menej ako v špičkovom zariadení Apple sú to obete, ktoré sa pravdepodobne oplatí podstúpiť.

Tu je môj verdikt o iPhone 8 Plus od Apple.



Dizajn

S iPhone 8 Plus sa Apple vzdialil od dizajnu z brúseného hliníka, ktorý sa ukázal byť tak populárny za posledných päť rokov, a vrátil sa ku koreňom s novým celoskleneným krytom.

Nie je to prvýkrát, čo Apple používa sklo vo svojich telefónoch iPhone – iPhone 4 a 4s mali sklenený predný a zadný panel – tieto telefóny však trápili problémy s odolnosťou a mnohí zákazníci si svoje telefóny nárokovali. pri páde príliš ľahko praskla .



Apple tvrdí, že sklo použité v iPhone 8 Plus je najodolnejšie sklo, aké sa kedy objavilo v smartfóne. Samotné sklo má „o 50 % hlbšiu spevňujúcu vrstvu“ a nová oceľová spodná konštrukcia a hliníkový pás leteckého priemyslu poskytujú dodatočné vystuženie.

Čas ukáže, či je taký odolný, ako tvrdí Apple, ale niet pochýb o tom, že vyzerá a pôsobí skvele, pričom jemne zakrivené okraje skla plynule prechádzajú do hliníkového pásu okolo okraja.

iPhone 8 Plus je dostupný v troch farbách – vesmírne sivej, striebornej a „zlatej“. Nový zlatý odtieň má mierne ružový nádych - sedí niekde medzi starými zlatými a ružovo zlatými farebnými možnosťami, aj keď cez sklo vyzerá oveľa bledšie.

Rovnako ako u všetkých sklenených telefónov, je to tak rýchlo zachytí šmuhy a odtlačky prstov , takže sa vám môže stať, že ho utierate viac ako zvyčajne, no v skutočnosti naň pravdepodobne aj tak nasadíte puzdro.

Telefón je odolný voči striekajúcej vode, vode a prachu s hodnotením IP67, čo znamená, že vydrží ponorenie do vody do hĺbky 15 cm až 1 meter po dobu 30 minút – užitočné, ak máte sklony spadnúť vaše miniaplikácie. drez.

Bezdrôtové nabíjanie

Veľkou výhodou iPhonu 8 Plus so sklenenou zadnou stranou je, že sa dá bezdrôtovo nabíjať.

Apple bohužiaľ v balení nedodáva podložku na bezdrôtové nabíjanie, takže ak chcete využiť túto funkciu, budete si ju musieť kúpiť samostatne.

Apple v súčasnosti pracuje na svojom vlastnom bezdrôtovom nabíjacom doplnku s názvom AirPower, ktorý bude schopný nabíjať až tri zariadenia súčasne a očakáva sa, že bude uvedený na trh v roku 2018.

vstupenky na majstrovstvá sveta v šípkach 2015

Dovtedy odporúča kúpiť nabíjaciu podložku tretej strany, ako je Belkin Boost Up Wireless Charging Pad alebo Mophie Wireless Charging Base.

Aj keď je niečo uspokojujúce na tom, že môžete svoj iPhone položiť na nabíjaciu podložku namiesto toho, aby ste sa motali s káblami, nie som presvedčený, že to ušetrí toľko času.

Bezdrôtové nabíjanie iPhonu 8 Plus tiež trvá oveľa dlhšie ako jeho zapojenie – hoci Apple plánuje v najbližších mesiacoch vydať aktualizáciu iOS, ktorá tento čas výrazne skráti.

Ale keď viac obchodov a kaviarní začne ponúkať zariadenia na bezdrôtové nabíjanie – rovnakým spôsobom, akým dnes ponúkajú WiFi –, pravdepodobne sa to stane oveľa užitočnejšou funkciou.

Displej

5,5-palcový displej iPhonu 8 Plus je takmer identický s displejom na iPhone 7 Plus , okrem niekoľkých kľúčových funkcií.

Displej Apple popisuje ako „Retina HD“, čo znamená rozlíšenie 1920 x 1080 alebo 401 pixelov na palec. Disponuje širokým farebným rozsahom a vynikajúcou presnosťou farieb, vďaka čomu fotografie a video vyzerajú ako skutočné.

Možno výnimočnou vlastnosťou displeja je pridanie technológie True Tone, ktorá využíva senzory na zisťovanie úrovne okolitého svetla a jemne upravuje vyváženie bielej na obrazovke tak, aby zodpovedalo farebnej teplote svetla okolo vás.

V skutočnosti je nepravdepodobné, že si tieto zmeny vôbec všimnete, ale o to ide. Ak funguje správne, mal by sa na ňu pohodlne pozerať bez ohľadu na to, v akom prostredí sa nachádzate.

fotoaparát

Rovnako ako jeho predchodca, aj iPhone 8 Plus má dve šošovky fotoaparátu – jednu širokouhlú 12-megapixelovú šošovku s optickou stabilizáciou obrazu a ďalšiu teleobjektív s 12-megapixlovým objektívom s optickým zoomom.

Aj keď medzi kamerami na 7 Plus a 8 Plus nie je veľký rozdiel, zdá sa, že Apple urobil nejaké vylepšenia, pokiaľ ide o fotografovanie pri slabom osvetlení, a väčší a rýchlejší snímač umožňuje lepšiu stabilizáciu videa a vyššiu snímkovú frekvenciu.

Najvýraznejšou zmenou je pridanie „Portrait Lighting“, ktoré funguje spolu s režimom Portrét na iPhone 8 Plus a vytvára na fotografiách efekt hĺbky poľa.

2 mince v hodnote 1000

Teraz môžete pridať efekty, ako napríklad „ateliérové ​​svetlo“, „kontúrové svetlo“ a „javiskové svetlo“, aby ste zdôraznili tiene a svetlá, čo vedie k dramatickejším fotografiám.

Pri mojich experimentoch s režimom Portrét na iPhone 8 Plus sa efekt hĺbky poľa javil výraznejší ako na iPhone 7 Plus, s ostrejšími detailmi v popredí a prirodzenejším rozostrením pozadia.

Niektorým portrétnym svetelným efektom chýba jemnosť, ale je fajn, že po odfotení môžete efekty upraviť.

softvér

iPhone 8 Plus beží iOS 11 , ktorá prichádza s radom nových funkcií, ako sú vnútorné mapy nákupných centier a letísk, opakujúce sa živé fotografie v štýle bumerangu a nová funkcia „Nerušiť počas jazdy“ – ako aj úplne prepracovaný App Store.

Zatiaľ čo najnovší operačný systém Apple pôsobí na starších modeloch iPhone trochu neohrabane, na iPhone 8 Plus je neuveriteľne rýchly a plynulý – pravdepodobne vďaka novému „bionickému“ procesoru A11 – vďaka čomu je prepínanie medzi aplikáciami hračkou.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Nie som veľkým fanúšikom nového písma, ktoré Apple použil vo svojich aplikáciách, ale všetko je jasné a ľahko sa v ňom orientuje a nová aplikácia Súbory poskytuje praktický spôsob, ako organizovať súbory na iCloud Drive a iných cloudových službách, ako je Disk Google.

Jednou z mojich obľúbených funkcií iOS 11 je možnosť vybrať si konkrétny rámček v rámci Live Photos – takže ak sa o zlomok sekundy oneskoríte a stlačíte spúšť, môžete posúvať živý fotorámček po zábere a vybrať ten, ktorý najlepšie zachytí. moment.

Nový režim ovládania jednou rukou, ktorý vám umožňuje upraviť polohu klávesnice, aby ste ju mohli jednoduchšie používať jednou rukou, je tiež obzvlášť užitočný, ak sa pokúšate používať iPhone 8 Plus v autobuse.

Dátum vydania a cena

iPhone 8 Plus sa začne predávať v piatok 22. septembra. Stojí 799 libier za 64 GB model a 949 libier za 256 GB model.

Je k dispozícii s výberom mesačných taríf od všetkých hlavných operátorov, ktorých cena sa pohybuje od 42 GBP mesačne do 78 GBP mesačne – v závislosti od toho, aký balík si vyberiete a koľko ste ochotní zaplatiť vopred.

Apple tiež ponúka svoj vlastný finančný plán, ktorý začína na 32,12 £ mesačne až na dva roky.

alex oxlade-chamberlain a perrie Edwards

Verdikt

iPhone 8 Plus je mimoriadne atraktívny telefón, ktorý nielen vyzerá, ale aj sa správa ako kvalitné zariadenie, ktorým je.

Veľkou otázkou je, či ponúka dostatočné vylepšenie oproti iPhonu 7 Plus na to, aby ospravedlňovalo ďalších 130 £ – plus náklady na bezdrôtovú nabíjaciu podložku, ak je to to, kvôli čomu ju kupujete.

Domnievam sa, že napriek novému dizajnu skla a jemným softvérovým vylepšeniam väčšina ľudí, ktorí hľadajú nový iPhone, bude čakať na iPhone X, ktorý predstavuje skôr očividný krok vpred v inováciách.

Napriek tomu si myslím, že nikto, kto sa rozhodne kúpiť tento telefón, nebude sklamaný. Je to mimoriadne výkonný stroj a hoci mu môžu chýbať niektoré zvončeky a píšťalky iPhonu X, zvláda rovnako dobre, pokiaľ ide o každodenné úlohy.

iPhone 8 Plus sa môže zdať ako cena útechy pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť kúpiť špičkové zariadenie od Apple, no je to aspoň krásna cena útechy.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: