Recenzia iPhone 7 Plus: Vyzerá to ako iteratívna aktualizácia

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Od diskiet a DVD jednotiek v počítačoch až po Adobe Flash na telefónoch, Apple sa nikdy nevyhýbal vypusteniu technológie, o ktorej má pocit, že je zastaraná.



Spomenuté príklady boli kontroverzné a pri spätnom pohľade sa všetky osvedčili, ale žiadne z týchto rozhodnutí nespôsobilo taký rozruch, ktorý sprevádzal krok firmy k vyradeniu 3,5 mm zásuviek pre slúchadlá z nového radu iPhone.



Počas odhalenia Phil Schiller z Apple vyhlásil tento krok za odvážny, pričom ako hlavný faktor uviedol nárast používania a vylepšenia Bluetooth slúchadiel.



Aj keď je pravda, že dokonca aj zarytí audiofili začali akceptovať bezdrôtové pripojenie ako spôsob, ktorým sa treba vydať – keby Apple hovoril o ďalších výhodách straty zásuvky, možno by to nezvládli až tak veľa, ak by to nebol flak s príchuťou zlomu. .

Nová zostava iPhone 7 Plus predvádza nový výber farieb

Nová zostava iPhone 7 Plus predvádza nový výber farieb (Obrázok: Apple)

V prvom rade ide o krok šetriaci priestor, ktorého prínos je najvýraznejšie cítiť na tomto väčšom prémiovom modeli s uhlopriečkou 5,5 palca, ktorý je teraz schopný umiestniť fotoaparát s dvoma šošovkami. Spolu s bežným snímačom umožňuje skutočný optický zoom aj nový druhý teleobjektív.



Nie je to prvýkrát, čo sme to videli – najpozoruhodnejšie príklady sú Najnovší Huawei P9 a LG G5. Prevedenie a výsledky tu však umiestňujú pokusy spoločnosti Apple nad konkurenciu.

Joker dátum vydania filmu uk

Dvojnásobným kliknutím na tlačidlo na obrazovke v aplikácii fotoaparátu sa šikovne prepína medzi dvomi šošovkami, čím sa priblížite k objektu bez šumu, ktorý by ste normálne zažili s digitálnym zoomom. Aj keď teleobjektív poskytuje o niečo mäkšie obrázky ako bežný objektív, je stále pôsobivý a je to funkcia, ktorú som zistil, že používam na komponovanie bežných záberov znova a znova.



Okrem toho je tu aj prísľub budúcej aktualizácie, ktorá ponúka špeciálny portrétový režim, ktorý ďalej využíva nastavenie dvojitého fotoaparátu a umožňuje vám rozmazať pozadie pre dramatické efekty malej hĺbky poľa, ktoré nájdete pri fotografovaní digitálnymi zrkadlovkami.

Phil Schiller hovorí o hĺbke ostrosti a bokeh efektoch v iPhone 7 Plus

Phil Schiller hovorí o hĺbke ostrosti a bokeh efektoch v iPhone 7 Plus (Obrázok: REUTERS)

Pravdepodobne najväčšou kritikou fotoaparátu jeho predchodcu bol jeho výkon pri slabom osvetlení. Zatiaľ čo vylepšená clona f/1,8 na bežnom objektíve umožňuje lepšie nočné zábery, pre moje oči to nie je taký dramatický skok, aby som to prirovnal na rovnakú úroveň ako Samsung S7 Edge.

iPhone 7 Plus si môžete kúpiť tu

Odolnosť voči prachu a vode sú už dlho oblasťami, kde sa iPhone snaží dohnať súperov, a je to ďalšia nová funkcia, ktorú odstránenie konektora pre slúchadlá umožnilo.

m&s najlepší burger vôbec
Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Zatiaľ čo niektoré iné smartfóny sa v súčasnosti môžu pochváliť lepšou odolnosťou voči vode ako 1 m vody po dobu až 30 minút, ako tvrdia nové telefóny iPhone, prinajmenšom to znamená, že neočakávané ponorenie do splachovacej nádržky na toalete teraz neznamená koniec hry pre váš telefón.

Nové domovské tlačidlo Touch ID už nie je mechanické, ale teraz je kapacitným snímačom, ktorý namiesto kliknutia poskytuje malú vibračnú spätnú väzbu. Chce to trochu zvyknúť si, ale nakoniec sa cíti ako druhá prirodzenosť a tiež pomáha vodeodolnosti telefónu.

Motor sily spätnej väzby bol tiež prepracovaný, pričom malé kliknutia a bzučania sa pri výbere ponuky zreteľnejšie zaznamenávajú, čo má za následok oveľa hmatateľnejší pocit.

Napriek vnútornej úspore miesta má 7 Plus takmer identickú stopu ako jeho predchodca. Dizajn tela tiež zostáva veľmi podobný, s veľkým rámom okolo hornej a spodnej časti 5,5-palcovej obrazovky, čo zaisťuje, že zostane jedným z najväčších zariadení svojho typu.

najlepšie renovované notebooky uk
Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Na druhej strane to môže vyzerať trochu zastaralo v porovnaní s dokonalou eleganciou najnovších vlajkových lodí spoločnosti Samsung.

Aj keď je prekvapením, že na vlajkovej lodi stále nevidíte obrazovku s rozlíšením 4K, je tu veľmi zreteľné zvýšenie jasu a oveľa širší farebný gamut, ktorý má pravdepodobne pozitívnejší vplyv na celkový zážitok zo sledovania.

Inde došlo k malému, ale nie bezvýznamnému zlepšeniu výdrže batérie s niekoľkými hodinami navyše, na čo by som bol pri 6S Plus zvyknutý.

Dodatočný výkon nového procesora A10 Fusion bol menej viditeľný pri každodenných úlohách, okrem hmatateľnej, oveľa jemnejšej odozvy fotoaparátu.

iPhone 7, iPhone 7 Plus a iPhone 5Se so systémom iOS 10 (Obrázok: Apple)

Pre tých, ktorí stále chcú zostať zapojení, je k dispozícii dongle z portu Lightning na konektor slúchadiel. Počas testovania sa nezdalo, že by to malo nejaký negatívny vplyv na zvuk (objavili sa skoré správy o tom, že adaptér spôsobuje problémy s diaľkovým ovládaním na linke), ale mám výhrady k pripojeniu sady plechoviek týmto spôsobom.

Nikdy som nebol presvedčený o tom, aký odolný je vhodný konektor Apple na nabíjanie – nieto ešte pri používaní slúchadiel.

Nenechajte sa pomýliť, 7 Plus pôsobí ako iteratívna aktualizácia a keby sa inak vynikajúci Samsung Galaxy Note 7 neodhalil ako potenciálne výbušné zariadenie, bolo by to pravdepodobne – pre mňa – z týchto dvoch pôsobivejšie.

Napriek tomu, so súborom rozumných nových funkcií je to práve tento telefón, ktorý by som v súčasnosti odporučil nad všetky ostatné.

louise davies james martin

iPhone 7 Plus si môžete kúpiť tu .

Apple iPhone 7
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: