Huawei predstavuje rad telefónov Mate 20 – štyri úplne nové modely sľubujú úžasné funkcie

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Huawei v utorok predstavila nové vlajkové smartfóny s novými inteligentnými fotoaparátmi a video funkciami, aby si udržala dynamiku medzi spotrebiteľmi, ktorí si uvedomujú cenu.



Čínska spoločnosť, ktorá tento rok predbehla Apple a stala sa dvojkou medzi výrobcami smartfónov – za juhokórejskou Samsung - predstavila svoju sériu telefónov Mate 20 využívajúcu technológiu fotoaparátu Leica.



Zahŕňajú nový ultraširokouhlý objektív, ako aj teleobjektív a makro, ktoré sníma objekty už zo vzdialenosti 2,5 centimetra (1 palca).



Modely Mate P20 využívajú funkcie umelej inteligencie zabudované do vlastných čipsetov Kirin spoločnosti Huawei.

Mate 20 Pro sľubuje lepšiu hodnotu ako ostatné vlajkové lode

Mate 20 Pro sľubuje lepšiu hodnotu ako ostatné vlajkové lode (Obrázok: Evan Blass)

Medzi funkcie dostupné pre používateľov Mate 20 patrí schopnosť upokojiť ľudské objekty a desaturovať farby okolo nich, aby sa zvýraznili ľudia na ich pozadí.



Analytička Gartner Roberta Cozza uviedla, že na vysoko komoditizovanom trhu smartfónov s podobnými telefónmi sa Huawei darí odlíšiť sa pomocou fotoaparátu a funkcií prispôsobenia.

„S modelom Mate 20 spoločnosť Huawei nastavuje latku toho, čo môžu používatelia očakávať od fotografovania pomocou smartfónu,“ povedal Cozza.



Očakáva sa, že Huawei na svojom globálnom predstavení produktov v Londýne podkopne ceny prémiových telefónov Samsung a Apple, ktoré sú výrazne nad hranicou 1 000 libier.

Čínskemu výrobcovi telefónov sa podarilo predbehnúť Apple a obsadil druhé miesto v druhom štvrťroku, ukazujú priemyselné údaje, napriek tomu, že na americkom trhu čelí účinnému zákazu pre šepkané obavy o národnú bezpečnosť.

Avšak, Apple ovládal 43 percent prémiového trhu a leví podiel na zisku, odhaduje CounterPoint Research.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

„Huawei jasne zaškrtáva všetky kľúčové políčka potrebné na vytlačenie rivalov – a nielen súperov so systémom Android,“ povedal Ben Wood, vedúci výskumu poradenskej firmy CCS Insight pre mobilný priemysel.

Wood povedal, že krok Huawei, aby sa zhodoval s charakteristickými gestami potiahnutia prstom a odomykaním tvárou pre Apple iPhone na svojom Mate 20 Pro, by teoreticky mohol uľahčiť oddaným kupujúcim Apple prechod, aj keď povedal, že to nie je v blízkej dobe pravdepodobné.

„Je však jasné, že Huawei má na budúcnosť a je pripravený sa oň podeliť, ak príde čas, že sa lojálny majiteľ iPhonu rozhodne vyskúšať niečo iné,“ povedal.

Nový rad prémiových telefónov od najväčšieho svetového výrobcu telekomunikačných zariadení zahŕňa štyri modely Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X so 7,2-palcovým displejom a telefón z limitovanej edície Porsche Design s názvom Mate 20 RS.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: