Recenzia Huawei Mate 40 Pro: Pôsobivé nastavenie fotoaparátu kompenzuje nedostatok softvéru Google

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Na papieri má najnovší vlajkový telefón Huawei, Mate 40 Pro, všetko. Ale až keď sa pozorne pozriete, zistíte, že to nie je všetko, čo sa nakrútilo. A ako ste už možno uhádli, ak ste už so značkou dobre oboznámení, je to nedostatočná podpora oficiálnych Google aplikácie.



Mate 40 Pro je tretím vlajkovým telefónom Huawei, ktorý nepodporuje veľmi obľúbený softvérový balík Google, takže – úprimne povedané – sme trochu unavení z toho, že zakaždým, keď píšeme recenziu, musíme sa vzdať zodpovednosti. Samozrejme, nie vždy to tak bolo, ale ak sa v tejto záležitosti nevyznáte a chcete vedieť, čo sa stalo, prečítajte si o tom našu správu.



význam čísla 25

Napriek tomu je to niečo, čo má obrovský vplyv na to, či si tento telefón skutočne kúpite alebo nie – preto je dôležité, aby sme vám o tom povedali hneď, preto toto dramatické intro.



Čo však Mate 40 Pro chýba (väčšinou) v jednej oblasti, to v inej určite dopĺňa. V tomto prípade je to fotoaparát. V skutočnom štýle Huawei sa najnovšia vlajková loď spoločnosti chváli hviezdnym nastavením kamery, ktorá musí byť jednou z najlepších, aké sme kedy na smartfóne použili. To vám spolu s impozantným dizajnom a obrazovkou spôsobí, že budete trepať päsťou do vzduchu Donald Trump . Ak však chýbajúce aplikácie Google nie sú pre vás veľkým problémom, máte ešte väčší dôvod čítať ďalej.

Dizajn

Ak ste akýmkoľvek spôsobom oboznámení so zadným katalógom Huawei, budete si viac než vedomí toho, že spoločnosť má talent na vtesnanie množstva pôsobivého hardvéru do elegantného dizajnu. No, je to preč a urobil to znova s ​​Mate 40 Pro, ktorý sa môže pochváliť atraktívnym puzdrom a celkovo sexy estetikou.

Pôsobivý fotoaparát kompenzuje nedostatok softvéru Google (Obrázok: Huawei)



Prvá vec, ktorú si všimnete, je jedinečný kruhový dizajn krytu fotoaparátu, ktorý Huawei označuje ako priestorový krúžok kvôli štyrom zadným fotoaparátom telefónu umiestneným v usporiadaní disku v štýle UFO. Nie je to nič, čo by ste našli na väčšine moderných verzií smartfónov, a skutočne to pomáha telefónu stáť hlavou a ramenami nad ostatnými (myslíme tým, že mal čo robiť, aby nahradil nedostatok aplikácií Google!).

Napriek tomu je telefón pomerne robustné zariadenie, ktoré meria niečo cez 9 mm a váži 212 g. Aj keď je to o 14 g menej ako jeho predchodca, P40 Pro Plus, stále je to na ťažkej strane. Hladký, elegantný dizajn to však zďaleka vynahrádza.



Mali by sme dodať, že Mate 40 Pro má hodnotenie IP68, čo v podstate znamená, že je chránený proti škodlivému vniknutiu statickej vody až do 1,5 metra po dobu až 30 minút. Určite šikovný bonus!

Displej

Pokiaľ ide o displej, Huawei Mate 40 Pro prepína obrazovku AMOLED (ako je to u jeho predchodcov) pre ohromný 6,76-palcový OLED panel, ktorý ponúka krásnu, hlbšiu čiernu pre bohatšie vyzerajúcu paletu farieb.

Napriek tomu je telefón pomerne robustné zariadenie, ktoré meria niečo cez 9 mm a váži 212 g (Obrázok: Huawei)

S rozlíšením 1 200 x 2 640 pixelov nie je celkový displej ničím ohromujúci. Je to tiež najkrivejšie, aké sme doteraz na telefóne Huawei videli, pričom sa obopína do polovice okolo všetkých strán šasi telefónu. Aj keď vďaka tomu telefón vyzerá dosť futuristicky, nepríjemne to skresľuje obsah aplikácie na okrajoch, čo trochu zhoršuje zážitok zo sledovania. Znamená to tiež, že váš prst spadne na stranu, ako keby spadol z okraja útesu, ak rolujete príliš doľava alebo doprava. Po chvíli si na to zvyknete a časom to bude menší problém.

Výkon a batéria

Rovnako ako v prípade niekoľkých posledných vlajkových telefónov od spoločnosti Huawei, Mate 40 Pro obsahuje procesor vlastnej značky. Tentoraz je to najnovšia čipová súprava Kirin 9000 5G, super rýchly procesor, ktorý je energeticky efektívnejší ako tie, ktoré boli k dispozícii v predchádzajúcich zariadeniach Huawei, čo sa rovná lepšej výdrži batérie.

K procesoru Kirin sa pripája 8 GB RAM, čo nie je až tak veľa, ak vezmete do úvahy, aké konkurenčné telefóny majú v týchto dňoch zabudované (vezmite si napríklad Samsung Galaxy S20 Ultra, ktorý ponúka 16 GB RAM). Napriek tomu, ak ide o skutočný výkon, 8 GB je dosť, najmä v spojení s efektívnejším procesorom Huawei. Zistili sme, že zariadenie je mimoriadne obratné a reaguje na dotykové príkazy mihnutím oka, dokonca aj keď je otvorených viacero aplikácií.

Ako je na tom teda batéria so všetkým týmto výkonom? No, ako môžete očakávať s batériou s kapacitou 4 200 mAh, ako je táto, naozaj veľmi dobre. V praxi bez problémov vydrží celý deň intenzívneho používania, kým zotne a začne lačať po nabití. Ak si dáte pozor, môžete z toho dostať aj pol dňa.

Mate 40 Pro tiež podporuje 40W rýchle nabíjanie cez port USB Type-C spolu s bezdrôtovým nabíjaním. Pokiaľ ide o konektivitu, nemalo by byť prekvapením, že nie je k dispozícii žiadny 3,5 mm konektor pre slúchadlá alebo rozšírenie MicroSD, ale prichádza s 256 GB vstavaného úložného priestoru, takže by malo byť stále dosť na uloženie všetkých základov, ako je veľa skladieb a mediálnych súborov. , hry atď.

Hoci Mate 40 Pro má sexy dizajn, robustný procesor a slušnú výdrž batérie, skutočným výnimočným prvkom je nastavenie šiestich fotoaparátov Leica. (Obrázok: Huawei)

softvér

Aj keď všetko zatiaľ znie dosť nafúkane, je tu (ako pri väčšine vecí v živote) jedno veľké varovanie, a to – rovnako ako posledné dve vlajkové lode, ktoré Huawei uviedol – Mate 40 Pro nemá (opakujeme, NIE) prístup do zložitého softvérového ekosystému aplikácií Google. Verte tomu alebo nie, znamená to, že väčšina aplikácií, ktoré ste si zvykli zapínať na svojom telefóne bez rozmýšľania, ako sú Mapy Google alebo Chrome, už nie sú podporované. Ak ste v minulosti vlastnili zariadenie so systémom Android, ukáže sa to ako obrovská bolesť v zadku. Najmä keď si uvedomíte, koľko tento telefón stojí.

V dôsledku toho, že Mate 40 Pro vážne chýba, pokiaľ ide o prístup k aplikáciám v porovnaní s väčšinou jeho konkurentov, je pre nás ťažké odporučiť tento telefón všetkým milovníkom Androidu. Pozitívom však je, že používateľské rozhranie EMUI 10 od Huawei (ktoré nahrádza vzhľad Google Android) je obratné a pohotové, vďaka čomu je prepínanie medzi úlohami mimoriadne jednoduché.

Ak vás zaujíma, ako môžete na tento telefón získať svoje obľúbené aplikácie, ktoré nepochádzajú od Googlu, určite vás poteší, že Huawei má svoju vlastnú galériu aplikácií, ktorá je v zariadení predinštalovaná a obsahuje pekný výber aplikácií. Nebudú tu všetci vaši obľúbení, ale mnohí budú, ako napríklad Spotify a podobne.

ako získate ostrov lásky

Mali by sme tiež spomenúť, že nájdete predinštalovanú aplikáciu s názvom Petal Search. Toto je pomerne nedávny prírastok od spoločnosti Huawei a bol vyvinutý tak, aby vám pomohol hľadať na webe kompatibilné balíky .apk aplikácií (v podstate nájde inštalačné súbory pre aplikácie vytvorené pre Android bez toho, aby ste museli prechádzať oficiálnym obchodom Play Google). Rýchlym vyhľadávaním tu nájdete výsledky od všetkých hlavných hráčov, ako napr Facebook , Instagram a WhatsApp, ktoré vám pomôžu nainštalovať ich do vášho zariadenia. Aj keď to v 75 % prípadov funguje relatívne dobre, mali by ste byť stále ostražití, pokiaľ ide o bezpečnosť, pretože mnohé z aplikácií, ktoré tam nájdete, neboli vopred preverené oficiálnym obchodom s aplikáciami. hlt!

Mate 40 Pro vážne chýba, pokiaľ ide o prístup k aplikáciám (Obrázok: Huawei)

fotoaparát

Hoci Mate 40 Pro má sexy dizajn, robustný procesor a slušnú výdrž batérie, skutočným výnimočným prvkom je nastavenie šiestich fotoaparátov Leica.

Na zadnej strane sú štyri, ktoré pozostávajú z 50 MP Ultra Vision hlavného fotoaparátu, 20 MP ultraširokouhlého fotoaparátu so stabilizáciou obrazu, 3D fotoaparátu s hĺbkovým snímaním a 12 MP teleobjektívu, ktorý dokáže dosiahnuť pôsobivý 10x optický zoom na špehovanie vašich susedov (sranda - to vás môže dostať do väzenia).

Tieto fotoaparáty sú schopné zachytiť dokonalé detaily – a to vďaka teleobjektívu – z obrovských vzdialeností. Až tak, že vás to môže v skutočnosti šokovať, aké ostré môžu vyzerať, keď sú snímané z tak veľkej vzdialenosti.

Na prednej strane je nastavenie duálneho fotoaparátu s 13MP kamerou spojenou s 3D hĺbkovým snímačom pre odhad hĺbky a automatické zaostrovanie, ako aj nahrávanie 4K videa. Výsledné obrázky sú úžasné, s expozíciou, farbou a úrovňou šumu. Sme však trochu sklamaní, že spoločnosť Huawei znížila počet megapixelov pre tento fotoaparát oproti predchádzajúcej vlajkovej lodi, P40 Pro Plus, ktorá mala 32MP selfie snímač. Aj keď si to každý deň nevšimnete, obrázky, ktoré nasníma, sa pri podrobnej kontrole nezdajú byť také čisté. Vzhľadom na to, ako veľmi v dnešnej dobe všetci používame selfie fotoaparáty (alebo sme to len my?), si myslíme, že je to zvláštny krok.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Huawei

Verdikt

Z hardvérového hľadiska musí byť Huawei Mate 40 Pro jedným z najpôsobivejších smartfónov súčasnosti. Smutné však je, že softvérová stránka veci je príliš sklamaním na to, aby si nás úplne získala.

Ak máte dobré a skutočné skúsenosti so službami Google pre Android, bolo by veľmi ťažké sa ich vzdať – dokonca aj pre telefón s tak úžasnými technickými údajmi. Áno, nastavenie fotoaparátu je neuveriteľné, ale bez pohodlia Google Pay, Máp a Obchodu Play sa z neho stal len oslavovaný digitálny fotoaparát (na to sakra skvelý!)

Ak si však skutočne myslíte, že bez nich dokážete žiť, buďte našim hosťom. Po hraní sa s ním je ťažké nezamilovať sa do Huawei Mate 40 Pro. A aj keď, áno, možno budete mať problém získať všetky aplikácie, ktoré poznáte a máte radi, aspoň budete hrdým vlastníkom jedného z najlepších smartfónov (po hardvérovej stránke), ktoré si teraz môžete kúpiť.

Huawei Mate 40 Pro je teraz k dispozícii v čiernej alebo mystickej striebornej farbe prostredníctvom väčšiny hlavných sieťových operátorov alebo si ho môžete kúpiť bez SIM karty za 1 099 £.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: