Ako sa zobrazovať offline na Facebooku - je skutočne jednoduché zaistiť, aby vás nič nevyrušovalo

Facebook

V skutočnosti môžete prejsť do režimu offline(Obrázok: Getty Images Europe)

Spoločnosť Facebook zaviedla celú hromadu nových nastavení ochrany osobných údajov, pretože má nadobudnúť účinnosť zákon GDPR.

Jeden z najužitočnejších nástrojov však existuje už veky - a je to jednoduchý prepínač, ktorý znamená, že vás nerušia iní priatelia, ktorí vás môžu vidieť online.

Stačí vypnúť chatovacie pole na pravej strane hlavného panela, aby sa vaše prichádzajúce rozhovory presmerovali do doručenej pošty ako správy.

ako sa zbaviť sennej nádchy

Keď ste sa prihlásili na Facebook, nájdite tlačidlo ponuky ozubeného kolieska v pravom dolnom rohu obrazovky a kliknite naň. Potom to vyberte Vypnúť chat možnosť a uvidíte, že celé pole je zrazu sivé.

Teraz budete môcť vidieť, kto je ešte online, ale oni nebudú tušiť, že ste k dispozícii na otravovanie.

Trochu ošemetné to môže byť vtedy, ak súčasne používate samostatnú aplikáciu Facebook Messenger. Vypnutie chatu v hlavnom (Facebook) režime Facebooku neuberá vašej viditeľnosti v programe Messenger.

Ako sa zobraziť offline v programe Facebook Messenger

Ak sa chcete v programe Facebook Messenger zobrazovať offline, postupujte podľa týchto pokynov.

  • Otvorte aplikáciu Facebook Messenger a vyberte svoj adresár.
  • Klepnite na kartu Aktívne a potom prepnite prepínač zobrazený vedľa vášho používateľského mena na 'Vypnuté' .

Existuje aj spôsob, ako sa offline zobraziť iba konkrétnym priateľom. V zásade ich musíte zablokovať.

Ak chcete zablokovať kontakt v programe Facebook Messenger, musíte ho nájsť vo svojom adresári a kliknutím na jeho meno otvorte novú konverzáciu.

(Obrázok: Zmiešajte obrázky)

Klepnite na ich meno v hornej časti okna chatu a zobrazí sa vám možnosť správy buď ignorovať, alebo ich priamo zablokovať. Vyberte si druhú možnosť, ak chcete, aby sa nikdy nedozvedeli, či ste online alebo nie.

Nebojte sa, kontakt môžete kedykoľvek neskôr odblokovať, ak sa rozhodnete, že chce, aby vedel o vašej online dostupnosti.

Tu je len malá poznámka - ak na svojom počítači používate Facebook, môžete tiež selektívne prepínať, kto uvidí, či ste online alebo nie. Okrem úplného vypnutia rozhovoru môžete aj chat vypnúť iba pre niektorých ľudí - stačí, ak do zobrazeného dialógového okna zadáte ich meno.

Ako „odložiť“ priateľov na Facebooku

(Obrázok: Facebook)

Tlačidlo „Odložiť“ vám umožňuje dočasne zrušiť sledovanie osoby, stránky alebo skupiny, čo znamená, že 30 dní neuvidíte žiadny z ich príspevkov.

Nebudú upozornení na zmenu a nastavenie je možné kedykoľvek vrátiť. Facebook vás tiež upozorní, keď sa blíži koniec doby odkladu.

„Vidíte príliš veľa fotografií novej mačky vášho strýka? Láka ťa tvoja priateľka nekonečnými fotografiami ramena na jej ceste po Japonsku? “ povedal Shruthi Muraleedharan, produktový manažér Facebooku.

„Pri Snooze nemusíte zrušiť sledovanie alebo zrušiť priateľstvo natrvalo, stačí, ak sa vám na krátku dobu prestanú zobrazovať príspevky niekoho iného.“

Ak chcete „odložiť“ priateľa na Facebooku, stačí kliknúť na ikonu ponuky v pravom hornom rohu príspevku a v rozbaľovacej ponuke vybrať možnosť „Odložiť“.

Ak hľadáte trvalejšie riešenie, môžete tiež zrušiť sledovanie priateľov alebo skryť alebo nahlásiť jednotlivé príspevky týmto spôsobom.

Potrebujete Facebook, aby ste mali Facebook Messenger?

(Obrázok: Bloomberg)

nehoda posádky v boxe ferrari

Možno si to neuvedomujete, ale v skutočnosti môžete mať Facebook Messenger bez toho, aby ste potrebovali plnohodnotný účet. Namiesto toho ho môžete spustiť z kontaktov telefónu a použiť ho ako samostatnú aplikáciu na odosielanie správ.

Sociálna sieť nevyžaduje ani e -mailovú adresu. Používatelia musia namiesto toho odoslať svoje krstné meno a priezvisko, ako aj telefónne číslo a fotografiu.

„Vďaka tejto aktualizácii si viac ľudí môže vychutnať všetky funkcie, ktoré sú k dispozícii v aplikácii Messenger - vrátane fotografií, videí, skupinových rozhovorov, hlasových hovorov a videohovorov, nálepiek a ďalších. Všetko, čo potrebujete, je telefónne číslo, “uviedla spoločnosť v roku 2015, keď prvýkrát vykonala zmenu.