Futuristický remienok na hodinky využíva vibrácie na odosielanie telefónnych hovorov cez vaše FINGERS

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

A základ sci-fi je možnosť telefonovať zo zápästia v štýle Dicka Tracyho.



Teraz ide projekt crowdfundingu ešte ďalej – tým, že vám umožní chatovať so svojimi kamarátmi cez váš PRST.



Sgnl je šikovný remienok na hodinky, ktorý sa pripája k vášmu smartfónu cez Bluetooth a využíva vibrácie prenášané telom na odosielanie zvukových signálov cez vašu ruku.



Dá sa pripevniť buď na bežný remienok hodiniek, resp remienok na inteligentné hodinky a obsahuje mikrofón, ktorý zachytí váš hlas a blokuje hluk pozadia.

Sgnl je inteligentný remienok, ktorý vám umožní odpovedať na telefónne hovory končekmi prstov.

Sgnl je inteligentný remienok, ktorý vám umožní odpovedať na telefónne hovory končekmi prstov. (Obrázok: Kickstarter)

Teoreticky už nikdy nebudete musieť vyberať telefón z vrecka alebo tašky, pretože hovory môžete prijať alebo zložiť klepnutím na hodinky. A ak používate inteligentné hodinky, budete tiež môcť vidieť, kto vám volá.



„Sgnl prijíma hlasový signál z vášho telefónu cez Bluetooth. Keď je prijatý hlasový signál, Sgnl vygeneruje vibrácie prostredníctvom jednotky BCU (Body Conduction Unit), ktorá prenáša vibrácie cez vašu ruku do špičky vášho prsta,“ vysvetľuje stránka kampane spoločnosti.

Ako fungujú hodinky Sgnl

Ako fungujú hodinky Sgnl (Obrázok: Kickstarter)



„Keďže prenos prebieha prostredníctvom vibrácií, neexistuje žiadne riziko poškodenia ľudského tela. Keď si priložíte konček prsta k uchu, vibrácie sa ozvenou, aby vytvorili zosilnený zvuk v uzavretom priestore vášho ucha.'

Remienok je vodotesný a pasuje na vonkajšiu stranu štandardného remienka hodiniek.

Projekt so sídlom v Južnej Kórei má spustený na Kickstarteri s cieľom financovania 50 000 USD (37 649 GBP). Ale už to prešlo a v čase písania tohto článku sa môže pochváliť ohromnou podporou vo výške 753 651 USD (567 491 £).

Inteligentný remienok obsahuje aj sledovanie aktivity

Inteligentný remienok obsahuje aj sledovanie aktivity (Obrázok: Kickstarter)

Žiaľ, gadgetu bude ešte chvíľu trvať, kým sa dostane na naše zápästia. Kampaň má na spustenie ešte ďalších 26 dní a aj tak ich prví sponzori dostanú až vo februári 2017, keď sa začne doručovanie.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraznačítavanie ankety

Sú inteligentné hodinky cool?

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIE
Apple Watch 2
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: