Recenzia Huawei P20: Fotoaparát s dvoma šošovkami poskytuje skvelý výkon v kompaktnej, dobre navrhnutej forme

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Huawei za posledných pár rokov napredoval míľovými krokmi a teraz je tretím najväčším výrobcom smartfónov na svete za Samsungom a Apple.



Čínska spoločnosť pred niekoľkými rokmi prišla na to, že veľa ľudí si kúpi telefón na základe jej fotoaparátu – a podľa toho sa prispôsobila.



Dohodla sa s nemeckou kamerovou spoločnosťou Leica na spoločnom vývoji strieľačiek vo svojom telefóne a pokračovala v partnerstve až do roku 2018 so svojimi úplne novými vlajkovými loďami.



prísne prísť tanečný sextape

Dokonca sme porovnali väčší a lepší P20 Pro s fotoaparátom DSL za 3 000 GBP v Južnej Afrike, aby sme dokázali, aké to bolo dobré.

Ale táto recenzia je o menšom a lacnejšom P20 - ktorý má skôr nastavenie s dvoma šošovkami ako s tromi šošovkami. Očividne nie je taký dobrý ako jeho veľký brat – ale ak hľadáte nový telefón s dobrým fotoaparátom a nechcete míňať príliš veľa, je to dobrý kandidát.

Môžete si to vyzdvihnúť Bez SIM karty od spoločnosti Carphone Warehouse za 549 £ . Vďaka tomu získate veľkorysých 128 GB vstavaného úložiska a 4 GB pamäte RAM, aby všetko fungovalo hladko.



Huawei P20 je na sklade vo všetkých hlavných sieťach. Tu je návod, ako sme s tým po niekoľkých dňoch pokračovali.

fotoaparát

Dvojfarebná sklenená zadná strana P20 je ohromujúca



Začnime od vrchu. Huawei vybavil P20 12-megapixelovým RGB objektívom a 20-megapixelovým mono objektívom na snímanie autentických čiernobielych fotografií. Má tiež 2x optický zoom, čo je na telefónoch v tejto cenovej hladine nezvyčajné. Znamená to, že si zachováte o niečo viac detailov, keď priblížite pre detail.

Ak sa chcete dostať do nastavení, môžete vyladiť všetky druhy vecí, ako je ISO a vyváženie bielej. Ak to necháte na automatických nastaveniach, inteligentné zariadenia vo vnútri fotoaparátu sa pokúsia rozpoznať, na čo mierite, a podľa toho upravia farby. Je to všetko o osobných preferenciách, ale zistil som, že to podporilo jasné farby (ako napríklad kvety) viac, ako bolo potrebné.

Ako nás naučil Instagram, aj na fotografie môžete použiť filtre a ako som už spomínal, čiernobiele zábery vyzerajú obzvlášť dobre.

K dispozícii je predný 24-megapixelový snímač, ktorý zachytáva selfie s veľkými detailmi. Funguje to naozaj dobre pre videohovory, ak často posielate svojim priateľom a rodine WhatsApp.

Keď už hovoríme o videu, dokáže natáčať 4K video rýchlosťou 30 snímok za sekundu, čo je celkom skvelé. Bolo by však lepšie, keby existoval režim super pomalého pohybu, aký je na Sony Xperia XZ2.

Nie som si istý, či je to najlepší fotoaparát, aký som na kompaktnom telefóne videl – bol som naozaj fanúšikom Google Pixel 2 a Sony Xperia XZ2 Compact. Ale z týchto dvoch je prvý o 30 libier drahší a druhý neustále padá.

parkovanie na cik cak

Poviem len to, že robí niekoľko dobrých záberov pri slabom osvetlení a rozhodne sa má stať vaším každodenným fotoaparátom. Nižšie si pozrite niekoľko obrázkov, ktoré som zachytil týmto telefónom.

Snoopy schvaľuje fotoaparát Huawei P20 (Obrázok: Nicola Parsons)

Kamera Leica dokáže v tejto črepníkovej rastline rozoznať detaily (Obrázok: Jeff Parsons)

O vyváženie farieb sa automaticky stará umelá inteligencia fotoaparátu (Obrázok: Nicola Parsons)

Zoom na fotoaparáte je mimoriadne pôsobivý a nestráca sa takmer žiadny detail (Obrázok: Nicola Parsons)

Dizajn

(Obrázok: Huawei)

Ako takmer každý iný telefón v tomto roku, aj P20 používa dizajn zárezu, aby sa pokúsil vytiahnuť z tela telefónu toľko plochy, koľko sa len dá. Ak sa vám nepáči vzhľad, môžete pridať voliteľný čierny pruh na hornú časť telefónu, ktorý ho zruší.

Po prvé, dizajn zárezu mi vôbec nevadí - Huawei ho tiež značne minimalizoval, takže sotva prekáža.

Zvyšok telefónu je krásny klin zo skla dostupný v čiernej, modrej a niekoľkých skvelých dvojfarebných prevedeniach: ružové zlato alebo „twilight“, čo je niečo ako zmes fialovej a modrej.

Váži príjemných 165 g a môže sa pochváliť 5,8-palcovým displejom so snímačom odtlačkov prstov v spodnej časti (odomknúť ho môžete aj tvárou). Nie je úplne odolný voči vode, ale prežije aj zachytenie v daždi.

ktorý hrá tiffany v eastenders

Jedna vec, ktorú musím zdôrazniť, je, že ako takmer každý iný telefón roku 2018 (okrem OnePlus 6 ) vypadne 3,5 mm konektor pre slúchadlá. Budete musieť konvertovať na USB-C, použiť dongle alebo sa prispôsobiť bezdrôtovému páru.

Celkovo vzaté, ide o krásny kus konštrukčného inžinierstva a veľmi pekný, aj keď mierne náchylný telefón na rozmazanie.

Výkon a batéria

Vyššie uvedené 4 GB pamäte RAM znamenajú, že tento telefón sa v prípade potreby jednoducho zazipsuje a pohodlne spustí graficky náročné aplikácie bez zaseknutia.

Používa procesor vyvinutý spoločnosťou Huawei s názvom Kirin 970 a používa upravenú verziu Androidu od Huawei, ktorá je požehnane bez mizerného bloatware.

Najjednoduchšie je povedať, že tento telefón je z hľadiska výkonu na rovnakej úrovni ako Samsung Galaxy S9 alebo OnePlus 6 a ľahko zvládne všetky aplikácie, ktoré by ste mohli chcieť.

Obrazovka je LCD záležitosť, ktorá nie je taká pekná ako OLED panel, ale má rozlíšenie 2 244 x 1 080. Za moje peniaze je to na najlepšom mieste medzi kvalitou, hodnotou a úsporou batérie.

Jedna vec, na ktorú si treba dať pozor, je, že 128 GB úložného priestoru je všetko, čo dostanete, pretože nie je možné pridať kartu microSD. To nie je príliš problematické, pretože 128 GB je VEĽA miesta – ale stále je to niečo, čo treba mať na pamäti.

Vnútri telefónu je 3 400 mAh batéria, ktorá vás bez problémov udrží pri celodennom používaní. Nabíja sa cez novšie pripojenie USB-C a stále ho budete musieť zapojiť cez noc.

Záver

Skvelý Android telefón od Huawei

Toto nie je najlepší telefón Huawei za rok – to je očividne P20 Pro. Ponúka však skvelú alternatívu pre tých, ktorí chcú kompetentný telefón s Androidom so skvelým fotoaparátom a rozumnou cenou.

princezná Beatrice a Eugenie

Ak ste na tom podobne ako ja, pravdepodobne ste trochu v rozpakoch z toho, že musíte získať takmer tisícku na to najnovšie a najlepšie, keď existujú vynikajúce telefóny, ako je tento, ktoré sa nachádzajú v sfére Androidu strednej triedy. Je pravda, že nemá k dispozícii všetky funkcie špičkových telefónov – ale pre 90 % z nás to stačí.

Mohlo by dôjsť k zlepšeniu - pozrime sa na úplnú vodotesnosť a optickú stabilizáciu obrazu na Huawei P30, prosím.

Ak však hľadáte skvelý telefón s Androidom strednej triedy, ktorý nie je príliš veľký pre vaše ruky, je to priama strela medzi týmto, Google Pixel 2 a Sony Xperia XZ2 Compact.

Huawei P20 skutočne neprináša na párty smartfónov nič nové, no robí všetko, čo sa od neho vyžaduje, so štipkou štýlu a minimálnou námahou.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: