Dizajnér Warhammer: Vermintide 2 odhaľuje úlohu fanúšikov pri tvorbe pokračovania

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Fatshark zaznamenal raketový úspech v roku 2015 a stal sa známym vďaka simulátoru vyhladzovania potkanov v štýle Left 4 Dead, Warhammer : End Times - Vermintide, celosvetovo presunie viac ako dva milióny kópií.



Teraz sú krysy späť a tentoraz si priviedli priateľov, keďže nezávislý vývojár dúfa, že pokročia s temnejším a krvavejším pokračovaním, Warhammer: Vermintide II.



Rovnako ako prvý titul, aj Vermintide II je kooperatívna akčná hra na blízko z pohľadu prvej osoby Warhammer fantasy vesmír tmavé obdobie konca.



Potkany sú späť a tentoraz si priniesli priateľov

Skaverni podobní hlodavcom sa vracajú, aby zničili krajinu a otestovali vašu odvahu, no teraz sa do boja zapojila úplne nová nepriateľská frakcia v podobe Chaosu.

Ak nie ste príliš oboznámení s tým, akí sú títo chlapíci v tradícii Warhammer, Chaos je temný, krvavý a zvrátený nórsky kmeň z iného časopriestoru známeho ako Warp.



Počas tohto roka sa nám podarilo hovoriť s herným dizajnérom Matsom Anderssonom PC Gamer Weekender na londýnskej Olympii, kde hru predvádzal pred jej vydaním 8. marca.

Andersson bol pripravený na neistoty, ktorým čelili pri vytváraní nasledujúceho videa: Bola to obrovská výzva, pretože hra Vermintide bola postavená na Skavenoch a na tom, ako fungujú a ako sa motajú okolo a podobne.



Teraz máme za úlohu urobiť to isté a urobiť to rovnako zábavné, ale s úplne inými nepriateľmi - bolo to naozaj zložité.

Vermintide je vizuálne úžasný a priekopnícky najlepší simulátor bitky s hlodavcami

Ale myslím, že sa nám skutočne podarilo prísť s niečím, čo je oveľa lepšie ako Vermintide.

Súpiska pre Vermintide II zostane rovnaká ako v prvej hre, pričom sa vrátia trpaslík Bardin, lovec čarodejníc Victor Saltzpyre, rytier Kruber, mágová Sienna a elfka Kerillian.


Tentokrát však bude mať každý hrdina na výber medzi 15 jedinečnými kariérami, z ktorých každá má iný vzhľad, schopnosti, talenty a zbrane.

Každý hrdina dostane schopnosť v štýle „Overwatch“.



Hráči potom môžu zvýšiť úroveň svojich hrdinov a vyšplhať sa na strom talentov svojej vybranej kariéry, odomknúť nové schopnosti a získať prístup k výkonnej výbave.


Fatshark pridáva do hry trochu viac chuti a zaviedol nový Heroic Deeds System, ktorý hráčom umožňuje dokončiť spotrebné úlohy, ktoré dramaticky zmenia zloženie nepriateľa, nastavenia úrovní, použitie zbraní a ciele misie.


Andersson pripúšťa, že rozhodnutie pre túto zmenu vzišlo od samotných hráčov.

Vermintide II sľubuje, že bude krvavejší, temnejší a intenzívnejší ako prvý

Mali sme dosť veľkú sledovanosť vysoko kompetentných hráčov, ktorí začali robiť veľa modifikácií a jednou z vecí, ktoré urobili, bol režim útoku, kde je celá úroveň plná tých najhorších a najťažších nepriateľov.


Heroic Deeds sa z toho odvíjal a umožňuje hráčovi hrať ďalšiu hru a udržuje Vermintide II svieži, hovorí.


Toto však nebola jediná zmena, ktorú vývojár urobil po vypočutí hráčov – zaoberali sa aj veľmi hanobeným systémom lootovania predchádzajúceho dielu.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz


Keď sa Andersson spýtal na túto funkciu, prezradil, že štúdio sa zo všetkých síl snažilo vysporiadať sa s drsným korisťovým systémom, ktorý trápil Vermintide one.


Prvá hra mala hrsť kociek, ktorými ste si hádzali, aby ste videli, čo máte, a to sťažovalo hráčom dostať to, čo chceli.


Chceli sme to teda tentoraz vyhladiť a dať vám viac vecí po dokončení úrovne, čo vám umožní viac sa hrať v hre.

Vermintide 2 sa odohráva v apokalyptickom End Times vojnou zničeného fantasy sveta Warhammer.


Herný dizajnér mal jasno aj v tom, že štúdio nebude v pokušení odtrhnúť sa od modelu nákupu jedného a oprieť sa o loot boxy zvýšiť zárobky.


V prvom rade sme vždy mali a – chcem to mať úplne jasné – nemáme v úmysle a nebudeme predávať loot boxy v žiadnom tvare alebo forme, hovorí Andersson.


Vermintide II je dostupné na PC od 8. marca a čoskoro príde aj na PlayStation 4 a Xbox One.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: