Asistent robota Jarvis Marka Zuckerberga má známy hlas celebrít

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Mark Zuckerberg použil hlas Morgana Freemana na jeho osobný asistent umelej inteligencie .



Šéf Facebooku v priebehu roka budoval Jarvis (pomenovaný podľa systému domácej automatizácie vo filmoch Iron Man).



Tento týždeň zverejnil podrobné príspevok v blogu o tom, ako postavil Jarvisa a jasne sa rozhodol, že chce, aby mu pri rannom obliekaní pomohol najznámejší hlas Hollywoodu.



Zuckerbergovi sa podarilo presvedčiť oscarového herca, aby vyjadril svoj systém. Zrejme prehodil Arnolda Schwarzeneggera za to, že bol príliš strašidelný.

Oznámenie iniciatívy Chan Zuckerberg (Obrázok: Facebook)

Vďaka vlastnej aplikácii pre iOS, ktorá vyzerá podobne ako Facebook Messenger, ako aj hlasovému ovládaniu, môže Zuck's Jarvis prehrávať hudbu na príkaz, zabávať svoju dcéru Max, otvárať dvere a dokonca mu každý deň vypáliť nové sivé tričko.



Je zábavné, že to tiež nemyslí vysoko o kanadskej rockovej kapele Nickelback. Keď robot s Freemanovým hlasom požiada, aby zahral dobrú pieseň Nickelback, jednoducho odpovie:

'Je mi ľúto, neexistujú žiadne dobré piesne Nickelback.'



„Používa niekoľko techník umelej inteligencie, vrátane spracovania prirodzeného jazyka, rozpoznávania reči, rozpoznávania tváre a posilňovacieho učenia, napísaných v Pythone, PHP a Objective C,“ vysvetlil Zuckerberg.

„Predtým, ako som mohol vytvoriť akúkoľvek AI, musel som najprv napísať kód na prepojenie týchto systémov, ktoré všetky hovoria rôznymi jazykmi a protokolmi.

Manželka Jana Vertonghena Eriksena
ID videa 7451388

Morgan Freeman poskytol hlas Jarvisovi

'Musel som spätne analyzovať API pre niektoré z nich, aby som sa dostal do bodu, kedy som mohol vydať príkaz z počítača na zapnutie svetiel alebo spustenie skladby. Navyše väčšina zariadení ešte nie je pripojená k internetu.“

Domáca automatizácia sa stáva pre technologické spoločnosti veľkým problémom. Amazon má so sebou úspech inteligentný domáci reproduktor Echo a Google nedávno odhalil svoje reproduktory Google Home, ktoré používajú Google Assistant na pomoc s otázkami.

Žiaľ, nezdá sa, že by pán Freeman plánoval prepožičať svoj hlas akýmkoľvek komerčne dostupným systémom domácej automatizácie.

načítavanie ankety

Je Mark Zuckerberg príliš silný pre svoje dobro?

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: