Recenzia Apple iPad (2018): iteratívna inovácia, ale stále najlepší tablet, aký si teraz môžete kúpiť

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Apple odhalil svoj najnovší iPad na špeciálnej vzdelávacej tematike udalosť v Chicagu začiatkom tohto mesiaca .



A všetci fanúšikovia gadgetov, ktorí dúfajú v dramatické zmeny v ponuke tabletov spoločnosti Apple, budú veľmi sklamaní. Namiesto bezokrajového displeja v štýle iPhone X s FaceID a všetkými najnovšími vychytávkami sme dostali mierne vynovenú verziu základného 9,7-palcového iPadu od Apple.



12 ročná matka uk

Ale keď to vyberiete, nie je to naozaj zlé.



Držte sa ma tu: Apple skutočne vyrába tie najlepšie tablety. Možno nie sú najlacnejšie alebo najotvorenejšie, ale sú najlepšie.

A pre väčšinu z nás je iPad základnej úrovne s miernym zvýšením rýchlosti presne to, čo chceme. Alternatívou je 10,5-palcový iPad Pro, ktorý začína na takmer dvojnásobnej cene. Alebo menší iPad mini 4, ktorý je teraz trochu dlhý v zuboch.

Aj keď ide o iPad „vstupnej úrovne“ spoločnosti Apple, stále to nie je lacné. Základný model s 32 GB úložného priestoru a bez mobilného pripojenia začína na 319 £. To sa vyšplhá až na 539 GBP za 128 GB Wi-Fi/mobilnú verziu.



Tu je úplný rozpis toho, ako funguje iPad 2018 a či by ste mali zvážiť jeho kúpu alebo nie.

Dizajn

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Obávam sa, že tu nie sú žiadne prekvapenia.



Navonok je iPad 2018 identický s minuloročným modelom. Takže všetky objímky, puzdrá, stojany alebo káble, ktoré ste získali, budú naďalej fungovať s touto verziou.

uk interných letov id

9,7-palcová obrazovka je, aspoň pre mňa, stále ideálna veľkosť obrazovky pre tablet. Ak chcete väčší, máte na výber 10,5-palcový alebo 12,9-palcový model iPad Pro. Apple tu nezmenšil žiadne rámy ani neodstránil žiadne domáce tlačidlá – v tlačidle domov je stále umiestnený snímač odtlačkov prstov TouchID.

Obrazovka je stále Retina displej s rozlíšením 2 048 x 1 536 a fantastickou reprodukciou farieb na paneli s podsvietením LED. Apple mu dal oleofóbny povlak odolný voči odtlačkom prstov, aby sa zabránilo rozmazaniu - čomu sa môžete vyhnúť aj tým, že sa rozhodnete pre Apple Pencil.

V spodnej časti tabletu sú dva reproduktory smerujúce nadol. Nie sú také pôsobivé ako štvorhranné stereo reproduktory na iPad Pro, ale svoju prácu zvládli.

Toto nie je zariadenie, ktoré by vás príliš zaťažilo. Je len 7,5 mm tenký a váži 469 g, ak používate iba Wi-Fi a 478 g pre Wi-Fi/Cellular model.

Jedna vec, ktorú na dizajne 9,7-palcového iPadu z roku 2018 neuvidíte, je inteligentný konektor na boku na pripevnenie krytu Smart Keyboard od Apple. Stále môžete pracovať s klávesnicou, ale budete musieť použiť Bluetooth.

Výkon

(Obrázok: Jeff Parsons)

Apple vybavil tohtoročný 9,7-palcový iPad čipom A10 Fusion, ktorý sme naposledy videli v iPhone 7 a iPhone 7 Plus v roku 2016.

fm 19 nové funkcie

Je to o krok bližšie k čipu A10X nahranému do iPadu Pro a samozrejme trochu za A11 Bionic, ktorý Apple debutoval s iPhone 8, 8 Plus a X v septembri 2017. Čip je podporovaný 2 GB RAM, čo je opäť oproti minulému roku nezmenené.

Čo to znamená v reálnych podmienkach? Apple hovorí, že tento nový iPad poskytuje o 40 percent rýchlejší procesor a o 50 percent rýchlejší grafický výkon pre „plynulý multitasking a graficky náročné aplikácie“.

Počas môjho používania iPadu som bol dostatočne ohromený výkonom a výkonom, ktoré ľahko uspokoja väčšinu používateľov, pokiaľ ide o väčšinu úloh.

Pokiaľ skutočne nepotrebujete správny výpočtový výkon (napr. možnosť spustenia tri aplikácie súčasne, nie dve), potom môže byť Pro atraktívnejší. Stále je to však rozhodne výkonný stroj a vďaka úzkej integrácii hardvéru a softvéru pôsobí hladko a rýchlo.

Ľudia majú tendenciu držať tablety oveľa dlhšie ako telefóny, takže nárast výkonu je tu naozaj vítaný.

Špeciálne vlastnosti

(Obrázok: Apple)

Hlavnou aktualizáciou tohto iPadu od spoločnosti Apple je, že je teraz kompatibilný so stylusom Apple Pencil, ktorý spoločnosť Apple vydala v roku 2015.

Dotykové pero citlivé na tlak a detekciu uhla je hlavným ťahúňom toho, aby sa z neho stal kreatívny a vzdelávací nástroj. Môže sa použiť na anotovanie dokumentov alebo vytváranie náčrtov a iných umeleckých diel.

Špeciálna sekcia App Store obsahuje všetky rôzne aplikácie, ktoré fungujú s ceruzkou, ale Apple tiež aktualizoval niektoré zo svojich základných ponúk (ako Pages, Numbers alebo Keynote), aby ju tiež podporovali.

toju gule z ocele

Hladkosť sklenenej obrazovky môže trochu sťažiť skutočne presné písanie poznámok a ceruzku som skutočne považoval za užitočnejšiu ako nástroj na skicovanie a kreslenie. Ako sa budeme zaoberať neskôr, Apple Pencil je potrebné zakúpiť samostatne, takže pamätajte na to, ak uvažujete o tomto iPade špeciálne na tento účel.

Hodnota za peniaze

(Obrázok: Apple)

Niet pochýb o tom, že ak hľadáte najlepší iPad za svoje peniaze, toto je ten pravý.

Jediným ďalším modelom, ktorý je cenovo porovnateľný, je iPad mini 4. A ten je drahší (za 399 £) a má dva a pol roka.

Náklady sa samozrejme trochu zvýšia, len čo začnete pridávať Apple Pencil (89 £) a voliteľný inteligentný kryt (39 £). A čo viac, mnohé z najlepších aplikácií pre funkčnosť Apple Pencil vás v App Store vrátia na päťku.

Takže to môže byť stále trochu investícia, ale všetko hovorí, že je to najlepší tablet, ktorý existuje. Ak ste zákazníkom Amazon Prime, môžete mať prospech zo série Amazon Fire HD, pretože najlepšie fungujú s obsahom Amazonu.

Navyše, ak ste zarytým fanúšikom Androidu, mohli by vás zaujímať najnovšie MediaPady od Huawei, ktoré boli odhalené na MWC.

matka vojvodu z Edinburghu

Napriek tomu by som stále hodnotil iPad ako najlepší všestranný tabletový zážitok na trhu a tento konkrétny iPad ako najlepšiu voľbu pre väčšinu používateľov. Bez ohľadu na to, či ho plánujete použiť na vzdelávacie účely.

Záver

(Obrázok: Apple)

Apple tu vykonal minimálne množstvo inovácií, aby sa uistil, že jeho iPad základnej úrovne je stále tou najlepšou voľbou pre väčšinu používateľov.

Bolo by pekné vidieť konektor Smart Keyboard alebo mierny náraz v RAM, ale tieto veci sú v konečnom dôsledku bezvýznamné. Pridanie podpory Apple Pencil a zvýšenie procesora stačí na to, aby tento gadget zostal aktuálny.

Ak hľadáte najlepší tablet za najlepšiu možnú cenu, potom je to ono. Kúpa iPadu z roku 2018 nie je rozhodujúca, ak máte iPad, ktorý má menej ako dva roky, ale ak chcete inovovať (alebo si vyzdvihnúť svoj prvý), určite by ste mali začať hľadať toto.

Apple iPad 2018 si môžete kúpiť priamo od spoločnosti Apple tu.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: