Amazon prijme 1 000 vysokokvalifikovaných zamestnancov v Spojenom kráľovstve – prinesie pracovné miesta do troch regiónov

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Amazon vytvára 1000 nových pracovných miest v Spojenom kráľovstve. Tieto úlohy budú určené pre technický personál pracujúci na cloudových službách spoločnosti, strojové učenie a softvérové ​​divízie.



Spoločnosť zarába značné množstvo peňazí na webových službách Amazon, ktoré v roku 2017 vygenerovali 17 miliárd dolárov. AWS, ako je známe, používajú spoločnosti, ktoré potrebujú hostiť veľké množstvo online údajov.



Používajú ho služby streamovania videa na hosťovanie svojich údajov po celom svete. Ponúka tiež cloud computing, ktorý ľuďom dáva možnosť spúšťať rôzne pokročilé aplikácie bez investícií do vlastného výpočtového hardvéru.



Pobočka Amazonu v Cambridge vytvorí 180 nových pracovných miest (Obrázok: Cambridge News)

Roly nebudú umiestnené v Londýne, čím sa posilní ostatné časti krajiny.

Manchester bude hostiť 600 týchto nových pracovných miest, Edinburgh získa 250 nových pozícií a Cambridge 180.



Nová kancelária v Manchestri bude sídliť v hannoverskej budove v severnej štvrti mesta.

Amazon povedal, že toto sú „pracovné miesta v Silicon Valley v Británii“. Je to určite dobré znamenie, že spoločnosť myslí vážne pokračovanie svojich investícií v Spojenom kráľovstve. Amazon tu v súčasnosti zamestnáva 27 500 ľudí.



Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Spoločnosť dodala, že od roku 2010 investovala v Spojenom kráľovstve viac ako 9,3 miliardy libier.

Z týchto asi 6 500 pracuje na vysokokvalifikovaných pracovných miestach, pričom 20 000 je zamestnaných v sklade a expedičnom oddelení.

Amazon priťahuje kritiku za podmienky zamestnancov vo svojich skladoch a platenie nižších daní, ako niektorí kritici považujú za spravodlivé.

Amazon sa často dostáva pod paľbu kvôli podmienkam vo svojich skladoch (Obrázok: AFP)

Podmienky v skladoch boli popísané ako brutálny , s dlhými hodinami a načasovanými prestávkami na toalety.

V roku 2016 firma zaplatila len 7,4 milióna £ na dani z príjmu právnických osôb, za čo bola kritizovaná. Firma však tvrdí, že platí všetky dane požadované v každom regióne, kde pôsobí.

Novinky z Amazonu
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: