Ako vám spoločnosť Kodi plánuje zastaviť sledovanie nelegálnych streamov na svojom prehrávači médií

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Kodi má veľký problém.



Prehrávač médií je úplne legálne , no prevzali ho piráti, ktorí využívajú zásuvné moduly a doplnky tretích strán na streamovanie nelegálne skopírovaných filmov a televíznych relácií.



Výsledkom je, že spoločnosť Kodi získala povesť „sprostredkovateľa pirátstva“, čo znamená, že mnohí legitímni vydavatelia obsahu, ako sú Netflix a Amazon, s ňou odmietajú spolupracovať.



Kodi nemôže s doplnkami veľa urobiť. Mohlo by ich to zablokovať ale keďže Kodi je open source, ich kód by bol okamžite upravený, aby sa obišiel blok.

Nadácia XBMC, ktorá dohliada na softvér Kodi, preto oznámila niekoľko opatrení v snahe zmeniť svoj imidž.

Právny zásah

Prvým z týchto opatrení je ísť po predajcoch, ktorí používajú ochrannú známku Kodi, aby predávali „plne nabité“ set-top boxy bez povolenia.



dlhé vlasy david beckham

Organizácia spolupracuje s držiteľmi práv a orgánmi činnými v trestnom konaní, aby sa zamerala na jednotlivcov, ktorí vyrábajú, dovážajú, predávajú a predávajú tieto nelegálne zariadenia.

„Oznámenia o zastavení šírenia ochrannej známky vydáme všade, kde si myslíme, že pravdepodobnosť zámeny je vysoká,“ povedal produktový manažér Kodi Nathan Betzen. TorrentFreak minulý rok.



„Ak na svojej webovej lokalite predávate krabicu navrhnutú tak, aby si používateľov myslela, že nefunkčné doplnky pochádzajú od nás a fungujú perfektne, takže môžete zarobiť peniaze, urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme vás zastavili.“

Niekoľko predajcov v Spojenom kráľovstve už bolo zatknutých a obvinených z porušenia zákona o autorských právach, dizajnoch a patentoch. Niektorí dostali pokutu, zatiaľ čo iní dostali tresty odňatia slobody

13 dôvodov, prečo práve hlina

Nadácia XBMC Foundation tiež sleduje ľudí, ktorí sa tvária ako experti Kodi YouTube ktorí používajú ochrannú známku bez povolenia.

„Ak vytvárate video, v ktorom tvrdíte, že ste vývojár Kodi alebo člen tímu Kodi, alebo len používate meno Kodi a zároveň uisťujete používateľov, že nejaký pirátsky doplnok je úplne legálny a budúci týždeň sa nerozbije, urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme vás dostali dole,“ povedal Betzen.

„Najviac sme unavení z tisícok rôznych predajcov a YouTuberov, ktorí zarábajú peniaze na zničení nášho mena.

mravec mcpartlin anne marie

(Obrázok: Gazette Live)

„A je tu ešte viac ľudí, ktorí sa snažia rýchlo zarobiť predajom reklám na videách o bezplatných filmoch a televízii, pričom v názve svojho kanála používajú Kodi, aby ich obsah vyzeral oficiálne, ako keby tieto videá pochádzali od nás.“

Správa digitálnych práv

Ďalším prístupom spoločnosti Kodi je ponúknuť podporu pre Správa digitálnych práv (DRM).

DRM je technológia, ktorá umožňuje vydavateľom obsahu presadzovať vlastné zásady prístupu k obsahu, ako sú obmedzenia kopírovania alebo prezerania.

Medzi spotrebiteľmi nie je obľúbený, pretože efektívne znižuje použiteľnosť obsahu tým, že sťažuje duplikáciu alebo prehrávanie na rôznych typoch zariadení.

Nadácia XBMC sa však domnieva, že pridanie „nízkoúrovňového DRM“ na jej platformu by jej mohlo pomôcť získať dôveru od vydavateľov obsahu tým, že im umožní ponúkať svoje videá v chránenom prostredí.

„Každý deň tvrdo pracujeme na tom, aby sme sa dištancovali od seba a Kodiho od všetkých diskusií o pirátstve,“ napísala organizácia príspevok v blogu .

„Bohužiaľ, rozruch okolo Kodi a pirátstva je taký veľký, že vydavatelia obsahu s nami nechcú spolupracovať.

symboly pokynov na pranie uk

'Z nášho pohľadu je podpora nízkoúrovňového DRM prvým krokom k zmene.'

Dodal, že technológia na prehrávanie obsahu DRM nebude zabudovaná do samotného Kodi.

Nadácia XBMC by sa skôr pokúsila vytvoriť rozhranie medzi Kodi a existujúcim softvérom v systémoch Android a Chrome, ktoré je schopné prehrávať obsah DRM.

To by umožnilo Androidu alebo Chrome zvládnuť DRM, zatiaľ čo prehrávanie videa a ovládanie by zostalo na Kodi.

„Skombinujte to s konkrétnym doplnkom poskytovateľa a získate prístup k Netflixu, HBO Go alebo k vášmu obľúbenému legitímnemu poskytovateľovi obsahu zvnútra Kodi,“ uvádza sa v správe.

(Obrázok: Kodi)

Je to kontroverzný nápad - a ten, ktorý nadácia XBMC pripúšťa, že môže byť neetický - ale mohol by pomôcť zapojiť legitímnych poskytovateľov obsahu.

Kodiho prísľub

Napriek týmto opatreniam spoločnosť Kodi sľubuje, že nikdy nebude vyžadovať fungovanie DRM, ani to nikdy nebude „uzamknutý“ softvér.

V snahe ubezpečiť používateľov urobila nasledujúce sľuby:

jesse james sandra bullock
  • Kodi bude nikdy poskytovať obsah, či už s DRM alebo nie;
  • Kodi bude nikdy prestať pracovať so svojím obsahom;
  • Budeme nikdy zabrániť vám v používaní Kodi podľa vlastného výberu;
  • Netolerujeme, neodsudzujeme, nepodporujeme ani neodporúčame žiadne konkrétne používanie Kodi.
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: