Ako podľa vedy vybrať perfektné vianočné darčeky pre svojich blízkych

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Keďže do Vianoc sú už len tri týždne, možno si lámete hlavu nad tým, čo kúpiť svojim blízkym.



Ale pomoc je na dosah, pretože TK Maxx sa spojil s behaviorálni vedci odhaliť vedu za dokonalosťou vianočné darčeky .



Mike Hughes, jeden z behaviorálnych vedcov, ktorí viedli štúdiu, povedal: Po roku, ktorý sme všetci mali, zmysluplné obdarovávanie nadobudlo opätovnú dôležitosť a ľudia sa tieto Vianoce snažia obdarovať svojich blízkych premyslenými darčekmi.



Vyzbrojení našimi psychologicky informovanými výzvami budú môcť nakupujúci nájsť mimoriadne špeciálne darčeky pre ľudí, ktorí znamenajú najviac.

Vedci vychádzali z predpokladu Maslowovej hierarchie potrieb – modelu, ktorý naznačuje, že ľudia sú motivovaní splniť si základné potreby predtým, ako prejdú k iným, pokročilejším potrebám – a aplikovali to na vianočné nákupy.

Model naznačuje, že väčšina ľudí spadá do jednej zo štyroch kľúčových kategórií – zvedavý duch, veľký úspech, sociálny spájač jednoduchosti.



(Obrázok: Getty Images)

Zvedaví duchovia majú tendenciu byť najšťastnejší, keď sa stratia vo svojich vášňach a záujmoch, a pravdepodobne sa v roku 2021 zamerajú na plánovanie nových dobrodružstiev.



Sociálne konektory sú najšťastnejší, keď sú obklopení svojimi blízkymi, a pravdepodobne im počas pandémie Covid-19 chýbalo fyzické spojenie.

Veľkých úspechov sú najšťastnejší pri dosahovaní osobných cieľov a majú tendenciu sústrediť sa na naštartovanie nových projektov.

A nakoniec, Hľadači jednoduchosti sú najšťastnejší, keď si užívajú pohodlie domova a jednoduché veci v živote.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Najlepšie technické vychytávky

Vedci navrhujú, aby ste zvážili, do ktorej kategórie patria vaši blízki, a položili si niekoľko otázok, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa pre dokonalý darček.

Ak je váš milovaný Zvedavý duch, položte si otázku, aké darčeky by mu mohli pomôcť vytvoriť a vyjadriť sa, zatiaľ čo ak ide o Sociálnu spojku, je pravdepodobné, že váš obdarovaný si bude vážiť darček s osobným prístupom.

Medzitým, ak je váš milovaný veľký úspech, pravdepodobne sa poteší darčeku, ktorý uznáva ich najlepšie vlastnosti, a ak hľadá jednoduchosť, možno pouvažujte nad praktickým darčekom.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: