Ako si vypestovať včeliu bradu – veď kto by nechcel mať na tvári 10 000 bodavého hmyzu?

Správy

Váš Horoskop Na Zajtra

Včelie fúzy. Ako získate jeden z nich? Je to niečo, čo nás všetkých zaujímalo.



Tento trik bol priekopníkom zakladateľa komerčného včelárstva Petro Prokopovynch v 19. storočí a opakovali ho odvážlivci po celom svete.



Je to jednoduchý koncept, ale pre nezasvätených to zahŕňa prilákanie roja včely (asi 10 000 z nich), aby sa usadili na brade a hrudi v štýle veľkej huňatej brady. Ale namiesto vlasov (alebo v prípade tento chudák na jeho jelene robiť ochlpenie), vyskytuje sa bodavý hmyz. Čo by sa mohlo pokaziť?



Tu je návod, ako si vyrobiť vlastnú včeliu bradu, ako je podrobne uvedené v knihe drobností Uncle John’s Perpetuly Pleting Kúpeľňový čitateľ a znovu uverejnené dňa Neatorama . Bez prítomnosti profesionálneho včelára to radšej neskúšajte.

Stephen urobiť alebo zlomiť

Nájdite nejaké včely

Hľadáte nejaké pohodové včely medonosné (Obrázok: Getty)

Uistite sa, že ste vybrali úľ bezstarostných včiel. Existuje mnoho rôznych kmeňov včiel - niektoré z nich sú ľahko ovládateľné, zatiaľ čo iné áno agresívnejší ale môže byť uprednostňovaný, pretože niektorí ľudia si myslia, že produkujú viac medu.



Izolujte mladých

Premiestnite úľ, zatiaľ čo kŕmne včely zbierajú nektár, pričom mladšie necháte za sebou (Obrázok: Reuters)

andrew lee potts a hannah spearritt sa rozdelili

Aby ste mali istotu, že máte len to najviac učenlivý v úli , môžete presunúť kolóniu počas obľúbeného letu na iné miesto. Včely, ktoré hľadajú potravu, nevedia nájsť cestu späť a opúšťajú väčšinou mladšie včely.



Buďte pripravení na to, že vás párkrát uštipne

Testujeme novú stránku: Tento obsah bude k dispozícii čoskoro

Toto nie je pre malé deti alebo ľudí s alergie na včelie bodnutie - bez ohľadu na to, koľko EpiPen máte pripravených.

Zatvorte kráľovnú do klietky

Vložte včeliu kráľovnú do jednej z týchto klietok - uviažete si ju okolo brady, aby ste získali včeliu bradu

Kľúčom k ovládaniu každého roja včiel je kráľovná. Nájdite ju a vložte ju do malej drevenej škatuľky s kovovou zástenou na jednej strane - kráľovnej klietky.

Upokojte fúzaté včely

Na výkonnú včeliu bradu potrebujete asi 10 000 včiel (asi 1,5 kilogramu). Oddeľte ich veľa od úľa a vložte ich do samostatnej nádoby s kráľovnou a trochou cukrového sirupu na jedlo - dobre kŕmené včely majú menšiu pravdepodobnosť bodnutia. Nechajte ich na chladnom a tmavom mieste 24 hodín.

Pripravte svoju tvár na „bradu“

Uistite sa, že nosíte okuliare a do uší a nosa si vložíte vatu, aby sa tam hmyz nedostal (Obrázok: Colorado State University)

Budete si musieť zapchať uši a nosné dierky vatou, nasadiť si okuliare na oči a naniesť si vazelínu na pery, aby ste zabránili hmyzu liezť do úst. Môžete si tiež zastrčiť nohavice do obchodov a zalepiť si golier a rukávy.

Dajte kráľovnú (do jej klietky) pod bradu a vypustite včely

Testujeme novú stránku: Tento obsah bude k dispozícii čoskoro

Profesionáli s včelími bradami si vezmú kúsok šnúrky a priviažu si klietku s kráľovnou pod bradou tak, aby sieťová časť smerovala od vašej pokožky. Potom môžete krabicu otvoriť a vypustiť včely, ktoré budú priťahované svojou kráľovnou. Potvorky vám budú liezť po krku, aby obklopili malú klietku na vašej brade a vytvorili visiace „včelie girlandy“.

čo znamená 1222 duchovne

Zostaňte v pokoji a získajte niekoho na fotografovanie

Včelia brada (Obrázok: Youtube / Chris Hiemstra)

Ten pocit je veľmi zvláštny – chodidlá sú takmer elektrické, keď zvierajú pokožku tváre a krku. Nemá zmysel mať včeliu bradu, ak ju nezdokumentujete pre Instagram.

kto chodí s bradom pittom

Ak to bude takto, pravdepodobne ste zašli ďaleko

Včely kryjú včelára Lu Kongjianga, keď súťaží v súťaži „včelích bradáčov“.

Celotelovú včeliu bradu prenechajte profesionálom, ako je Lu Kongjiang, obrázok.

Odstráňte včely

Táto časť sa ľahšie povie, ako urobí. Budete potrebovať asistenta, ktorý odstráni kráľovnú klietku a umiestni ju späť do nádoby, do ktorej sa majú včely presunúť. Postavte sa nad miesto, kam chcete, aby včely išli, a tvrdo skočte dole, aby ste včely striasli na zem. Väčšina z nich by sa mala strhnúť ostrým skokom - zvyšok je možné odstrániť mäkkou kefou.

Vezmite si včely domov

Nie váš domov, samozrejme. Musíte ich - a ich kráľovnú - vziať späť do ich úľa.

načítavanie ankety

Máte dosť odvahy na včeliu bradu?

DOTERAZ 0+ HLASOV

V žiadnom prípade, miláčikÁno, som úplne pozadu za touto myšlienkouIba ak by v pozadí hral StingNie je to nič z tvojich buzeráciíNajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: