Ako natrvalo odstrániť účet na Facebooku

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Facebook je jednou z najpopulárnejších webových stránok na svete a tvrdí, že má 2,2 miliardy aktívnych používateľov každý mesiac.



Ale tiež to vyvolalo polemiku o množstve údajov, ktoré získava od týchto používateľov.



Od vzťahu a záujmov až po politickú oddanosť a cestovateľské zvyky, Facebook to všetko vie – a veľa času ste im dali fotografie, aby ste to podporili.



Nedávno bola firma zabuchnutá po tajnom Cambridge Analytica firma riadená aby sa dostali k osobným údajom 50 miliónov používateľov Facebooku .

Všetci sme zažili chvíle, keď sme uvažovali o tom, že by sme sa nadobro vzdali sociálnej siete.

A vždy sa nájde jeden priateľ, ktorý vo svojom statuse oznámi, že odstráni svoj profil, požiada všetkých, aby mu namiesto toho poslali SMS, a potom sa na stránku vráti o niekoľko týždňov neskôr, keď si uvedomí, že ich spoločenský život dostáva zásah.



Ale ak sa chcete dostať preč zo sociálnej siete, čo by ste mali robiť? Mali by ste svoj účet úplne odstrániť alebo ho len deaktivovať? A ako získate zálohu všetkých svojich starých fotografií a rozhovorov?

výsledky lotérie na stredu

Tu je všetko, čo potrebujete vedieť...



Udržiavanie zálohy

Môže sa zdať, že už nikdy nebudete chcieť čítať všetky svoje staré rozhovory, no všetkých nás z času na čas prepadne nostalgia a nezaberie to veľa miesta.

Ak si chcete ponechať kópiu svojich fotografií a informácií, uistite sa, že ste si pred odstránením účtu stiahli kópiu svojich údajov z Facebooku v oblasti všeobecných nastavení účtu.

Viac informácií sa dozviete v Centre pomoci Facebooku.

Ak si chcete ponechať kópiu svojich fotografií a informácií, uistite sa, že ste si pred odstránením svojho účtu stiahli kópiu svojich údajov z Facebooku v časti Všeobecné nastavenia účtu (Obrázok: Shivali Best)

james corden a matt horne

Aký je rozdiel medzi deaktiváciou účtu a jeho odstránením?

Deaktivuje sa váš účet ho skryje pred verejným zobrazením, ale uchováva údaje na serveri. Nič sa neodstráni a ak si to rozmyslíte, môžete pokračovať tam, kde ste prestali.

Odstraňuje sa váš účet je navždy. No, nakoniec je. Po kliknutí na vymazať sa deaktivuje na dva týždne pred skutočným odstránením. Ak sa prihlásite, alebo použijete aplikáciu, ktorá sa počas toho prihlási na Facebook – ako Spotify alebo Instagram - zruší deaktiváciu, takže ich tiež nezabudnite vypnúť.

Ako odstránim svoj účet?

Ak chcete odstrániť svoj účet na Facebooku, prihláste sa na Facebook a prejdite do Nastavenia.

Kliknite na Všeobecné v ľavom stĺpci a potom prejdite na „Spravovať účet“. Kliknite na položku Upraviť a potom na položku Požiadať o odstránenie účtu.

Potom budete mať 14 dní na to, aby ste tento proces zrušili, kým sa váš účet natrvalo odstráni.

Zakladateľ a generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg (Obrázok: Getty Images Severná Amerika)

Vymaže odstránenie môjho účtu všetky moje stopy?

No áno aj nie.

Váš účet bude nenávratne vymazaný po dvoch týždňoch, ale podľa Facebooku zvyčajne trvá asi mesiac, kým skutočne vymaže údaje uložené na ich konci. Podľa zákonov USA sú tiež povinní uchovávať zálohy a protokoly určitých údajov po dobu 90 dní.

Tiež fotografie, na ktorých sa nachádzate a ktoré odovzdal niekto iný, zostanú pozadu – hoci všetky značky budú odstránené. A správy, ktoré ste poslali iným ľuďom, zostanú v ich schránkach, kým ich neodstránia.

Čo ak chcem iba deaktivovať svoj účet?

Ak chcete deaktivovať svoj účet na Facebooku, prihláste sa na Facebook a prejdite na Nastavenia.

biliard a laurence fox

Kliknite na Všeobecné v ľavom stĺpci. Zvoľte 'Spravovať účet' a potom prejdite nadol a kliknite na 'Deaktivovať svoj účet'.

Deaktiváciou účtu zakážete svoj profil a odstránite svoje meno a fotografiu z väčšiny vecí, ktoré zdieľate na stránke.

Niektoré informácie však môžu byť stále viditeľné pre ostatných. To zahŕňa vaše meno v ich zozname priateľov a správy, ktoré ste im poslali.

(Obrázok: AFP)

Ako chrániť svoje údaje na Facebooku

Ak svoj účet nechcete úplne odstrániť, stále môžete vykonať niekoľko krokov, aby ste zabezpečili, že vaše údaje budú čo najlepšie chránené.

  • Sledujte aplikácie, najmä tie, ktoré vyžadujú, aby ste sa prihlásili pomocou svojho účtu na Facebooku – často majú veľmi široký rozsah povolení a mnohé sú špeciálne navrhnuté na získavanie vašich údajov
  • Na obmedzenie reklamy použite blokovač reklám
  • Pozrite sa na nastavenia zabezpečenia Facebooku a uistite sa, že viete, čo je povolené. Skontrolujte nastavenia jednotlivých aplikácií a zistite, či ste im udelili povolenie na zobrazenie vašich priateľov, ako aj vás.

A čo ostatné účty, ktoré mám?

Nie je potrebné zastavovať sa na Facebooku – webovej stránke JustDelete.Me je zbierka odkazov na priame vymazanie pre všetky druhy sociálnych sietí.

Ak ste sa niekedy zaregistrovali do služby a nikdy ste sa neprihlásili, je to skvelý spôsob, ako zabrániť tomu, aby vám každý druhý deň posielali e-maily.

obrázok manžela charlene bielej

O čom je kampaň #DeleteFacebook?

Facebook sa dostal do titulkov po tom, čo vyšlo najavo, že technický gigant umožnila firme získať osobné údaje viac ako 50 miliónov používateľov.

Tieto údaje boli odovzdané tajnej firme Cambridge Analytica, ktorá zohrala kľúčovú úlohu v amerických prezidentských voľbách a možno aj v referendum o EU .

Po novinkách sa tisíce používateľov rozhodli odstrániť svoj účet a hashtag #DeleteFacebook je dokonca trendom Twitter .

Lee Munson, bezpečnostný výskumník na comparitech.com, povedal: Hnutie #deletefacebook na Twitteri môže spôsobiť určité krátkodobé bolesti hlavy pre Facebook ako poprední blogeri a weboví komentátori verejne žurnálujú, ako si umývajú ruky na sociálnej sieti.

Výkonný riaditeľ Cambridge Analytica Alexander Nix (Obrázok: PA)

Z dlhodobého hľadiska však bude príťažlivosť najväčšieho virtuálneho miesta na zhromažďovanie aj naďalej priťahovať nových poskytovateľov informácií, ktorí sú ochotní vymeniť svoje osobné údaje za to, že vedia, čo jedli ich priatelia zo starej školy na raňajky, jednoducho preto, že ľudia sú takí spoločenských tvorov.

72 zmysel života

Iste, niektorí ľudia si dvakrát rozmyslia, čo zdieľajú, a niektorí možno uvažujú o tom, že by sa pridali k odchádzajúcim, ale v konečnom dôsledku sa veľká väčšina obyvateľov planéty Zem rada podelí o to, čo robí, z dôvodov ega alebo z iných dôvodov, s priateľmi, rodinou. , úplne cudzí ľudia a roboti.

Facebook prežije a bude prosperovať, hoci to isté sa nemusí ukázať ako pravda pre Cambridge Analytics, spoločnosť bez sily a finančného vplyvu, ktoré sú potrebné na odvrátenie úrovne kontroly, ktorú by radšej nedostala.

Čo hovoria úradníci

Damian Collins, predseda výboru Dolnej snemovne pre digitálne médiá, kultúru, médiá a šport, vyzval zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga, aby predstúpil pred poslancov a vysvetlil kroky svojej spoločnosti, a Downing Street tiež uviedla, že má obavy.

Na otázku o správach hovorca pani Mayovej povedal: „Je úplne správne, že komisár pre informácie vyšetruje túto záležitosť.

'Očakávame, že Facebook, Cambridge Analytica a všetky zainteresované organizácie budú plne spolupracovať.'

Facebook
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: