„Ak sa vám páči, že vás na ulici volajú muži, ste súčasťou problému – ako ja“

Vlastnosti

Váš Horoskop Na Zajtra

Ako starý mileniál, ktorý vyrastal na vrchole éry FHM, sa catcalling len neočakával, bol to rituál prechodu.



Nikdy mi nevadil občasný posmech od cudzinca, no v posledných rokoch som si uvedomil, že súčasťou problému je moje prijatie.



Podľa stratégie navrhovanej Priti Patel urobiť ulice bezpečnejšími pre ženy, pískanie vlkov aj mačacie volanie by mohli byť čoskoro zakázané .



lúč j. a Kim

Spočiatku som mal pochybnosti, ale teraz dúfam, že tento zákon by mohol byť veľmi potrebným nástrojom na vzdelávanie mladých mužov a povzbudenie k úctivému správaniu sa k ženám.

Ako sa cítite, keď vás na ulici pískajú vlci alebo mačkujú? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie

Lizzie Cernik uznáva, že súčasťou problému bolo jej predchádzajúce akceptovanie obťažovania na ulici



Bol som v neskorom tínedžerskom veku, keď za mnou na ulici prvýkrát zakričal muž a priznávam, že to bolo vzrušujúce. Po tom, čo som strávil svoje školské roky posmievaním sa za moje vychudnuté kuracie stehná a vlnu kučeravosti, ktorej sa žiadna žehlička BaByliss nemohla dotknúť, si ma konečne všimli.

Vždy, keď nejaký muž pekne zakričal zo zadnej časti svojej bielej dodávky, venovala som mu vyčítavý pohľad a v tichosti som sa tešila, že moje prsia spĺňajú štandardy krásy spoločnosti.



Ale keď sa vzďaľujeme od obdobia, keď boli ženy hypersexualizované, začalo nám to pripadať hlúpe a zastarané.

Keď sa hnutie #MeToo v roku 2017 dostalo na prvé stránky, zažiarilo to nepríjemné svetlo na posledné dve desaťročia.

Noughties boli pre feminizmus notoricky zlým obdobím. Časopisy hltali drámy celebrít, najmä keď znevažovali a ponižovali ženy. Politický aktivizmus bol prekonaný, našpúlené našpulenie bolo viac populárne ako protestovanie.

Súťaže v mokrých tričkách neboli vyhradené pre špinavé bary v Ayia Napa, kde sa predávalo päťkrát za jeden, boli štandardným piatkovým večerným podujatím na popredných univerzitách.

Ženy, ktoré vyrastali v deväťdesiatych rokoch minulého storočia, boli hypersexualizované – no hnutie #MeToo vrhlo na mizogýniu nové svetlo (Obrázok: Getty Images/iStockphoto)

veľa šťastia na uni torte
načítavanie ankety

Malo by byť pískanie vlkov trestným činom?

DOTERAZ 0+ HLASOV

Ánonie

Móda sa prikláňala k ‚tesnému a krátkemu‘ a môj opasok by pokrýval väčšiu plochu môjho tela ako ktorýkoľvek iný kus oblečenia. Vo svete posadnutom redukciou žien podľa ich vzhľadu nie je žiadnym prekvapením, že som uvítal maškrtenie ako normu.

V mesiacoch nasledujúcich po príbehu Harveyho Weinsteina sa príbehy o sexuálnom obťažovaní šírili po celom svete a zdôrazňovali výzvy, ktorým ženy čelia každý deň.

Túto jar vraždu Sarah Everardovej vyvolalo novú vlnu hnevu v súvislosti s mužským násilím a bezpečnosťou na ulici, pričom mnohé ženy vyjadrili svoje obavy z chodenia osamote v noci.

Najprv som sa obával, že prirovnanie kocúrikov so sexuálnym útokom by mohlo zmenšiť skúsenosti tých, ktorí prežili, a odviesť pozornosť od hroznej tragédie.

Ale uprostred rozruchu sociálnych médií ženy upozorňovali na dôležité obavy z pouličného obťažovania, čo ma prinútilo prehodnotiť, kde by sme mali urobiť hranicu.

Plány Priti Patel postaviť mimo zákon verejné sexuálne obťažovanie zahŕňajú kriminalizáciu pískania vlkov a mačiek. (Obrázok: Getty Images)

Catcalcaling a sexuálne násilie by sa nemali spájať, ale verím, že musíme vidieť kultúrnu zmenu v postojoch mužov k ženám.

Čo bolo normálne pre moju generáciu, by mladšie ženy nemali akceptovať, inak nikdy neuvidíme pokrok.

Radšej ako objektivizácia by som chcela, aby nás muži ocenili pre naše osobné a profesionálne vlastnosti a považovali nás za rovnocenné, nie za hračky pre vlastnú zábavu.

Ak to znamená zaviesť zákony, ktoré by naučili rešpektovať ženy, potom je to správna cesta vpred.

Mohlo by sa to stať dôležitým krokom v boji proti mizogýnii, ktorý nám v budúcnosti pomôže vybudovať inkluzívnejšiu kultúru.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: