Aké sú šance na úmrtie na koronavírus? Odborníci vysvetľujú vaše riziko

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Tento týždeň celosvetovo koronavírus Počet obetí dosiahol 3000, čo viedlo k rozšírenej panike zo šírenia vírusu.



S viac ako 36 prípadmi potvrdených v Spojenom kráľovstve sa môžete obávať chytenia vírusu a následkov, ktoré by to na vás mohlo mať.



Našťastie, podľa najnovších odhadov vlády Spojeného kráľovstva je šanca, že chytíte vírus alebo naň zomriete, extrémne nízka.



Uvádzajú, že 5 až 40 prípadov koronavírusu z 1 000 bude mať za následok smrť, s najlepším odhadom deväť z 1 000, teda asi 1 %.

Minister zdravotníctva Matt Hancock včera vo svojom prejave povedal, že „najlepšie hodnotenie“ vlády Spojeného kráľovstva je, že miera úmrtnosti je „2 % alebo pravdepodobne nižšia“.

Miera úmrtnosti sa však značne líši v závislosti od mnohých faktorov vrátane vášho veku, polohy a toho, či už máte nejaké základné zdravotné ťažkosti.



Zdravotnícky personál ošetrujúci pacientov infikovaných COVID-19 v nemocnici vo Wu-chane v Číne (Obrázok: AFP cez Getty Images)

V prvej veľkej analýze viac ako 44 000 prípadov z Číny Čínske centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb zistilo, že úmrtnosť je najnižšia u osôb mladších ako 30 rokov, kde v 4 500 prípadoch došlo iba k ôsmim úmrtiam.



tom holland a zendaya

Na druhom konci spektra bola úmrtnosť takmer 15 % vo veku nad 80 rokov.

Medzitým ľudia s cukrovkou, vysoká krvný tlak alebo problémy s dýchaním mali najmenej päťkrát vyššiu pravdepodobnosť úmrtia na vírus.

A nanešťastie pre mužov, štúdia tiež zistila, že muži častejšie zomrú (2,8 %) ako ženy (1,7 %).

Našťastie existuje niekoľko vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste znížili riziko chytenia vírusu.

Dvaja lekári v rozhovore pre S Online prezradili svoje najlepšie tipy, ako sa vyhnúť koronavírusu, vrátane rád o maskách na tvár, dezinfekcii rúk a verejnej doprave.

Ďalších 12 ľudí malo pozitívny test na túto chorobu

Ďalších 12 ľudí malo pozitívny test na túto chorobu (Obrázok: AFP cez Getty Images)

svadobné šaty ellie goulding

Dr Babak Ashhrafi, lekár zo Zavy, vysvetlil, že najlepší spôsob, ako sa vyhnúť vírusu, je pravidelné umývanie rúk mydlom a vodou.

Povedal: Primárnou radou je používať mydlo a vodu na umývanie rúk - to je najlepší spôsob, ako sa zbaviť baktérií. Dezinfekcia rúk nie je taká dobrá, ale je lepšia ako nič, najmä ak ste boli na verejnosti.

Ak ste dnes vonku, môžete si všimnúť, že niekoľko ľudí nosí tvárové masky, ale doktor Ashrafi vysvetlil, že existuje „veľmi málo dôkazov“, že znížia vaše riziko nakazenia vírusom.

Povedal: Existuje len veľmi málo dôkazov, že masky na tvár v predaji skutočne pomáhajú. Vírus sa môže dostať do hornej a dolnej časti a možno aj do vlákien.

Utierka by fungovala rovnako dobre!

Doktorka Claudia Pastidesová, lekárka z Babylon Health, medzitým vysvetlila, že cestovanie verejnou dopravou by malo byť bezpečné, pokiaľ budete opatrní.

epidémia koronavírusu

Vysvetlila: Vždy, keď ste nejaký čas v blízkom kontakte s inými ľuďmi, zvyšuje sa vaše riziko, že chytíte infekciu. Netýka sa to len koronavírusov, ale aj mnohých iných vírusov a baktérií.

ako okamžite zastaviť sennú nádchu

Pokiaľ však v súčasnosti vieme, koronavírus sa šíri tak, že infikovaní ľudia kašlú alebo kýchajú kvapôčky naplnené vírusom.

Ak si teda ľudia pri kašľaní alebo kýchaní zakryjú ústa a nos vreckovkou, namiesto toho, aby použili holé ruky a potom sa dotkli infikovanými rukami povrchov v autobuse alebo v podzemí - riziko šírenia infekcie sa zníži.

Dr Pastides dodal, že hoci umývanie rúk, keď ste vonku, môže byť zložité, dezinfekcia rúk môže byť skvelým dočasným opatrením.

Dodala: Ak si budete pravidelne umývať ruky a nedotýkať sa tváre neumytými rukami, je menej pravdepodobné, že si vírus zanesiete na ruky a prenesiete ho do tela cez sliznice očí, nosa alebo úst. .

Dezinfekčný prostriedok na ruky môže byť v týchto situáciách veľmi užitočný, pretože sa ľahšie používa, keď ste vonku a chystáte sa vyčistiť si ruky.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: