Čo je to fotoaparát s dvoma šošovkami a ako funguje na iPhone 7 Plus od Apple?

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Po mesiacoch klebiet Apple konečne zdvihol kryt svojho phabletu novej generácie, iPhone 7 Plus minulý týždeň.



Odhalený počas dlho očakávaného predstavenia spoločnosti v San Franciscu iPhone 7 Plus sa príliš nelíši od minuloročného zariadenia iPhone 6S Plus, má rovnaký hliníkový dizajn a zaoblené hrany.



Má však niečo, čo staršie iPhony nemajú: technológiu fotoaparátu s dvoma šošovkami.



iPhone 7

iPhone 7

Špecifikácie fotoaparátu

Áno, toto je prvý smartfón spoločnosti Apple, ktorý ponúka dva zadné fotoaparáty namiesto jedného, ​​každý s 12MP snímačmi: jeden štandardný širokouhlý 12MP objektív spolu s ďalším novým teleobjektívom.

12-megapixlový fotoaparát obsahuje optickú stabilizáciu obrazu a väčšiu clonu ƒ/1,8 a 6-prvkový objektív – umožňujúce jasnejšie, detailnejšie fotografie a videá a zachytávanie širokých farieb.



Rovnako ako v prípade predchádzajúcich iPhonov má fotoaparát nového phabletu všetky štandardné funkcie, ako je panoramatický režim (až 63 megapixelov), kryt šošovky zo zafírového sklíčka, snímač osvetlenia zadnej strany, automatické zaostrovanie, „zaostrenie klepnutím“ a detekcia tela a tváre.

najlepšie sporiace účty uk 2016
Nová zostava iPhone 7 Plus predvádza nový výber farieb

Nová zostava iPhone 7 Plus predvádza nový výber farieb (Obrázok: Apple)



Aký zmysel majú dve šošovky?

Táto kľúčová funkcia poskytuje používateľom 2-násobné optické priblíženie, čo znamená, že môžu približovať a odďaľovať objekty až na dvojnásobnú vzdialenosť bez straty kvality obrazu.

Phil Schiller, senior viceprezident celosvetového marketingu v Apple Inc

Phil Schiller, senior viceprezident celosvetového marketingu spoločnosti Apple Inc (Obrázok: REUTERS)

Umiestnenie dvoch kamier na zadnú stranu telefónu nie je v žiadnom prípade nový trik. Nedávno spustený, LG G5 a Huawei P9 oba sa pýšili dvoma šošovkami a vôbec prvým smartfónom s touto funkciou bol HTC Evo 3D, ktorý vyšiel už v roku 2011.

Apple si to však privlastnil pridaním niektorých unikátnych funkcií oproti konkurentom.

Profesionálnejšie vyzerajúce obrázky

Duálne 12-megapixlové fotoaparáty iPhonu 7 Plus vám nakoniec umožnia zachytiť nový efekt hĺbky poľa pomocou oboch kamier na zachytenie obrázkov.

Sofistikovaná technológia strojového učenia tiež oddelí pozadie od popredia, čo znamená, že môžete mať jasné zaostrenie v popredí, zatiaľ čo pozadie zostane rozmazané.

Toto sa nazýva bokeh efekt a módni fotografi to často využívajú. Rozmazaním pozadia spôsobí, že model, ktorý fotografujú, skutočne vystúpi z obrázka.

Phil Schiller hovorí o hĺbke ostrosti a bokeh efektoch v iPhone 7 Plus

Phil Schiller hovorí o hĺbke ostrosti a bokeh efektoch v iPhone 7 Plus (Obrázok: REUTERS)

Apple uviedol, že predtým bolo možné zachytiť tento efekt iba pomocou fotoaparátu DSLR.

Tieto efekty však nebudú dostupné pri spustení. Apple uviedol, že budú povolené prostredníctvom aktualizácie softvéru koncom tohto roka.

V blesku iPhone 7 Plus sú teraz tiež 4 LED diódy pre o 50 % viac svetla, ktoré dosiahne o 50 % ďalej, tvrdil Apple, čo znamená, že obrázky v tmavších svetelných podmienkach by mali vyzerať oveľa lepšie.

Apple iPhone 7

Živšie farby

Každý z 12MP šošoviek iPhone Plus má svoje vlastné snímače, čo znamená, že dokážu zachytiť mierne odlišné verzie toho istého obrázka, ktorý potom možno spojiť a vytvoriť fotografiu, ktorá bude mať optimálny kontrast a sýtosť farieb.

Táto technika je podobná ako Slúchadlo Huawei P9 používa dvojitú šošovku fotoaparátu . Jedna šošovka, ktorá sa nachádza na zadnej strane telefónu, zachytáva farby RGB a druhá šošovka monochromatické detaily.

robert rinder benedikt cumberbatch
iPhone 7

iPhone 7

Len monochromatický objektív zlepšuje úrovne kontrastu fotoaparátu, pričom Huawei tvrdí, že zachytí až o 200 % viac svetla.

iPhone 7 nasleduje príklad, pričom dve šošovky spolupracujú na vytváraní živých a pôsobivých fotografií. Získate to najlepšie z oboch svetov a vaše snímky iPhone budú mať teraz bohaté farby a ostré rozlíšenie na okrajoch obrázka.

Už žiadne roztrasené fotky

Aj keď to nie je výsledkom technológie duálneho fotoaparátu, iPhone 7 Plus teraz prichádza s optickou stabilizáciou obrazu (OIS) – rovnako ako všetky predchádzajúce verzie iPhone Plus.

Mechanizmus OIS znižuje pohyb a trasenie rúk a umožňuje 3x dlhšiu expozíciu ako iPhone 6S.

Táto funkcia je prítomná aj v menšom, štandardnom iPhone 7.

Ako urobiť zväčšený obrázok

Nová funkcia priblíženia funguje prostredníctvom aplikácie fotoaparátu. K dispozícii je nová možnosť 1X umiestnená tesne nad tlačidlom spúšte.

Pomocou tohto tlačidla naň stačí ťuknúť a fotografia preskočí na 2x optický zoom. Potiahnutím prsta môžete priblížiť 1x až 10x, s oveľa lepšou kvalitou priblíženia ako na iPhone 6S.

načítavanie ankety

Budete si kupovať iPhone 7 Plus

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIE
Apple Event 2018
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: