Recenzia Call of Cthulhu: Role-playing horor s dostatkom zvratov, ktoré otestujú váš zdravý rozum

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Call of Cthulhu: The Official Video Game je survival hororová hra na hranie rolí vyvinutá spoločnosťou Cyanide a publikovaná spoločnosťou Focus Home Interactive. Je to hra s polootvoreným svetom, v ktorej pomocou vyšetrovania a tajnosti postupujete príbehom inšpirovaným H. P. Lovecrafta príbeh Volanie Cthulhu.



Hráč je postavený ako ťažko pijúci súkromný detektív Edward Pierce v Bostone, ktorého, ako sa zdá, trápia zvláštne nočné mory a nemá veľa práce. Keď mu bolo povedané, že bez ohľadu na to, musí začať prijímať prácu, potom mu ponúkne prácu muž, ktorý sa zúfalo snaží očistiť meno svojej dcéry po tom, čo v Hawking Manor zomrela od nej a jej rodiny v záhadnom požiari.



Keď cestujete na ostrov Darkwater v Massachusetts, aby ste sa o nej a rodine dozvedeli viac, privíta vás veľmi zvláštne miesto a obrovská mŕtva kosatka, ktorú zrejme zabilo niečo, čo nemusí byť človek.



amanda holden bez make-upu

Miesto je strašidelné a ľudia sú zvláštni. Keď sa rozhliadate okolo seba a rozprávate sa s ľuďmi, odomknete dialóg a stopy.

Miesto je strašidelné a ľudia sú zvláštni (Obrázok: Focus Home Interactive)

Je jasné, že to nebude jednoduchá práca. Stále žije z veľkej histórie úlovkov, ktorou je ostrov známy, a každý sa bojí jednej osoby, ktorá sa zdá, že ovláda toto miesto strachom.



x-faktor tehotná

Hra sa naozaj rozbehne, keď sa konečne dostanete na miesto, kde bol oheň. Nasadíte si detektívny klobúk a budete hľadať stopy. Veľmi sa mi páčil aspekt vyhľadávania. Čím viac nájdete, tým viac odomknete. Nič nie je úplne priamočiare a podľa toho, ako dobre budete hľadať, tým viac sa dozviete. Za svoje vyšetrovacie schopnosti ste odmenení.

Vaše rozhodnutia ovplyvnia to, čo sa stane ďalej. (Obrázok: Focus Home Interactive)



Rozhodnutia, ktoré urobíte, tiež ovplyvňujú vašu postavu počas hry. Budete upozornení, keď rozhodnutie ovplyvní to, čo sa stane ďalej. Prinútilo ma to zopakovať si to, aby som mal snáď lepší koniec, pretože mám pocit, že som mohol urobiť lepšie rozhodnutia, ale to je podstatou týchto hier.

Existuje systém zručností, ktorý vám udeľuje body za vylepšenie, ktoré môžete použiť na zlepšenie svojich vyšetrovacích schopností, reči a sily. Nájdete tu aj lekárske knihy posiate bodkami, ktoré zlepšujú aj vaše lekárske znalosti.

Hlavnému hrdinovi Edwardovi sa nedarí na uzavretých a tmavých miestach (Obrázok: Focus Home Interactive)

Hra sa po častiach podobá na hororový titul Amnesia: The Dark Descent, konkrétne v tom, ako vyjadruje hrôzu a neistotu, pričom hráč nevie, čo sa môže stať ďalej, ani kto sa objaví. Tiež nemôžete bojovať (okrem malej časti v hre). Musíte dávať pozor na Edwardov zdravý rozum, pretože sa mu nedarí dobre v stiesnených a tmavých priestoroch. Jeho stav mysle má priamy vplyv na príbeh a môže viesť k inému koncu.

paríž hilton kim kardashian

Zážitok má pocit dobrej knihy s podmanivým dejom, ktorý ma prinútil pokračovať v hraní. Edward Pierce je tiež pútavým protagonistom, ktorý vzbudzuje skutočné sympatie, prijme prácu, pretože nemá na výber a je úplne prevrátený vo všetkom, čo mu to prináša. Hra prevedie jeho a vás úplné šialenstvo a skvelé dejové zvraty.

Odporúča sa, ak máte radi horor a detektívnu prácu (Obrázok: Focus Home Interactive)

Verdikt

Aj keď som si spočiatku nebol istý, čo môžem od hry očakávať, Call of Cthulhu určite odporúčame fanúšikom hororových a tajomných titulov. Spolu s uspokojivou detektívnou prácou a úžasne strašidelným príbehom sú zvraty v tejto hre naozaj niečo.

Plošina: Xbox One , PS4 , PC

Cena: 39,99 £ – 49,99 £

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: