YouTube vám umožňuje „vyskúšať“ make-up spolu s beauty vlogermi pomocou rozšírenej reality

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak radi pozeráte návody na líčenie na YouTube, možno vás poteší, že si teraz môžete „vyskúšať“ kozmetiku so svojimi obľúbenými beauty vlogermi pomocou rozšírenej reality.



Služba na zdieľanie videí spúšťa nový nástroj s názvom AR Beauty Try-On, ktorý vám umožní virtuálne aplikovať produkty na vašu tvár, pričom budete postupovať podľa video sprievodcov.



YouTube tvrdí, že vďaka strojovému učeniu a technológii AR ponúka tento nástroj realistické, virtuálne vzorky produktov, ktoré fungujú na celej škále odtieňov pleti.



Prvou značkou, ktorá spustila kampaň AR Beauty Try-On, je MAC Cosmetics, ktorá bude nový formát využívať v rôznych influencerských kampaniach.

Diváci si budú môcť vyskúšať rôzne odtiene rúžov ​​MAC, ako ich obľúbená beauty vlogerka skúša rovnaké odtiene.

Po vyskúšaní rúžu budú môcť kliknutím navštíviť webovú stránku MAC a kúpiť si ho.



YouTube uviedol, že už otestoval skúsenosti s niekoľkými kozmetickými značkami a zatiaľ je odozva pozitívna.

„30 percent divákov si aktivovalo AR v aplikácii YouTube pre iOS, pričom v priemere strávili viac ako 80 sekúnd virtuálnym skúšaním rúžu,“ uvádza sa v správe. príspevok v blogu .



AR Beauty Try-On je momentálne vo fáze alfa testovania a očakáva sa, že sa tento rok v lete rozšíri.

YouTube nie je jedinou spoločnosťou, ktorá skúma tento trh. L'Oréal už má a aplikáciu krásy s názvom YouCam ktorý prekryje make-up na živý obraz tváre používateľa.

Na výber je niekoľko preddefinovaných „vzhľadov“, alebo si používatelia môžu prispôsobiť každý prvok individuálne – napríklad farbu rúžu a štýl očných liniek.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: