Úder pre používateľov Kodi, keďže európsky súd rozhodol, že streamovanie pirátskych filmov a televíznych relácií JE nezákonné

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Používanie multimediálneho prehrávača, akým je Kodi, na streamovanie pirátskeho video obsahu online je rovnako zlé ako sťahovanie nelegálnej kópie, rozhodol súd EÚ.



dekanka hnedá laura tobin

Pri sťahovaní nelegálne skopírovanej epizódy Hra o tróny alebo Breaking Bad predstavuje porušenie autorských práv, streamovanie bolo predtým trochu šedou zónou.



Je to preto, že keď niečo streamujete online, súbor je vo vašom počítači uložený iba dočasne a dočasné kópie sú tradične vyňaté z autorských práv.



Avšak v a prelomový rozsudok Súdny dvor Európskej únie včera uviedol, že dočasné rozmnožovanie diela chráneného autorskými právami získané bez súhlasu držiteľa autorských práv NIE JE vyňaté z „práva na rozmnožovanie“.

Muž sleduje futbal v televízii

(Obrázok: Getty)

V práve na reprodukciu sa uvádza, že žiadna iná osoba ako vlastník autorských práv nemôže robiť žiadne reprodukcie alebo kópie diela.



Rozhodnutie v skutočnosti znamená, že každý, kto streamuje nelegálne skopírovaný film alebo televíznu reláciu, porušuje zákon – rovnako ako keby si ich stiahol.

Súd vysvetlil, že streamovanie tohto obsahu „nepriaznivo ovplyvňuje bežné využívanie týchto diel a spôsobuje neprimeranú ujmu oprávneným záujmom držiteľov autorských práv“.



Inými slovami, vlastníci autorských práv prichádzajú o peniaze, pretože ľudia streamujú obsah zadarmo online, namiesto toho, aby platili za predplatné.

Palička

(Obrázok: Getty)

Rozsudok je významný, pretože znamená, že skutočnosť, že streamovanie generuje iba dočasné súbory, už nie je legitímnou obranou proti obvineniam z porušenia autorských práv.

Streamovanie pirátskeho obsahu sa považuje skôr za občianskoprávny ako trestný čin, čo znamená, že problémy budete mať len vtedy, ak sa vás držiteľ autorských práv rozhodne žalovať, no môže to zmeniť spôsob, akým si mnohí ľudia o streamovaní myslia.

Správa prichádza uprostred správ rekordný počet mileniálov pravidelne streamujú pirátsky obsah.

V nedávnom prieskume medzi Severoameričanmi vo veku 18 až 35 rokov LaunchLeap 53 % priznalo, že za posledný mesiac využívalo nelegálne služby na streamovanie filmov alebo televíznych relácií, pričom 61 % vníma streamovanie ako „menej nesprávne“ ako sťahovanie.

cheryl cole pred slávnym

Vo Veľkej Británii sa veľká pozornosť sústredila na Kodi, bezplatný prehrávač médií, ktorý používateľom umožňuje streamovať filmy a televízne programy cez internet.

Samotný Kodi nie je nezákonný , ani nie je nezákonné predávať zariadenia s predinštalovaným Kodi, ale veľa ľudí teraz predáva zariadenia Kodi s predinštalovanými zásuvnými modulmi a doplnkami tretích strán, ktoré používateľom umožňujú streamovať pirátsky obsah do ich televízora.

Federácia proti krádeži autorských práv (FACT) spustila a veľký zásah o predaji týchto „plne naložených“ škatúľ spolu s niekoľkými orgánmi činnými v trestnom konaní.

eBay a Amazon majú oboje zakázaný predaj zariadení na ich platformách a niekoľkí distribútori boli pokutovaní alebo v niektorých prípadoch uväznení.

(Obrázok: Gazette Live)

vianočné známky 2018 uk

To samozrejme nebráni ľuďom v tom, aby si kúpili „čisté“ boxy Kodi a potom si sami stiahli doplnky porušujúce autorské práva.

Mnoho ľudí si tiež sťahuje prehrávač médií Kodi do iných zariadení na streamovanie TV - ako sú napríklad Google Chromecasts alebo Amazon Fire TV Sticks - a odtiaľ nainštalujte doplnky.

The Premier League má iný prístup , ktoré idú skôr po zdrojoch nelegálnych prúdov než po tých, ktorí predávajú plne naložené boxy Kodi.

Zabezpečila príkaz najvyššieho súdu, ktorý jej umožňuje vypnúť nelegálne video streamy futbalových zápasov na Kodi zablokovaním prístupu k počítačovým serverom, na ktorých sú hosťované.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: