Upozornenie pre Android: V TÝCHTO smartfónoch bol zistený predinštalovaný nebezpečný malvér

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Sú to niektoré z najpopulárnejších smartfónov, ale zdá sa, že ich je veľa Android zariadenia majú v sebe predinštalovaný nebezpečný malvér.



V novej prípadovej štúdii Google odhalila šikovné spôsoby, akými sa hackerom podarilo dostať malvér s názvom „Triada“ do zariadení.



Hackeri vymysleli spôsob, ako dostať malvér do telefónov virtuálne v továrni, čo znamená, že bol na smartfónoch ešte predtým, ako boli rozbalené.



Ich taktika sa spolieha na skutočnosť, že mnohí výrobcovia smartfónov využívajú na vytváranie funkcií pre nich predajcov tretích strán – na ktorých sa potom môžu hackeri zamerať.

Logo Android (Obrázok: Bloomberg)

Lukasz Siewierski, reverzný inžinier v spoločnosti Google, vysvetlil: Metódy, ktoré Triada použila, boli zložité a nezvyčajné pre tieto typy aplikácií.



Aplikácie Triada začali ako rootovacie trójske kone, ale keď Google Play Protect posilnil obranu proti rootovacím exploitom, aplikácie Triada boli nútené prispôsobiť sa a postúpili do systémového image backdoor.

Hoci Google neprezrádza, ktoré zariadenia boli ovplyvnené, správa Dr. Web naznačuje, že zraniteľných bolo približne 40 smartfónov – a nie sú to najobľúbenejšie zariadenia.



louise davies james martin
Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Medzi dotknuté smartfóny patria Leagoo M5 Plus, Nomu S10, Cherry Mobile Flare S5 a Doogee X5 Max. Prejdite nadol a zobrazí sa úplný zoznam

Našťastie má Google vo svojich službách Google Play niekoľko služieb na skenovanie škodlivého softvéru, ktoré vám môžu pomôcť nahlásiť akýkoľvek malvér na vašom zariadení.

Pán Siewierski dodal: Prípad Triada je dobrým príkladom toho, ako sa autori škodlivého softvéru pre Android stávajú zručnejšími. Tento prípad tiež ukazuje, že je ťažšie infikovať zariadenia so systémom Android, najmä ak autor škodlivého softvéru vyžaduje zvýšenie oprávnení.

Ktorých smartfónov sa to týka?

Leagoo M5
Leagoo M5 Plus
Leagoo M5 Edge
Leagoo M8
Leagoo M8 Pro
Leagoo Z5C
Leagoo T1 Plus
Leagoo Z3C
Leagoo Z1C
Leagoo M9
ARK Benefit M8
Zopo Speed ​​7 Plus
UHANS A101
Doogee X5 Max
Doogee X5 Max Pro
Doogee Shoot 1
Doogee Shoot 2
Techno W2
Homtom HT16
Umi Londýn
Kiano Elegance 5.1
iLife Fivo Lite
Mito A39
Vertex Impress InTouch 4G
Vertex Impress Genius
myPhone Hammer Energy
Advan S5E NXT
Advan S4Z
Advan i5E
STF AERIAL PLUS
STF JOY PRO
Tesla SP6.2
Cubot Rainbow
EXTRÉMNE 7
Haier T51
Cherry Mobile Flare S5
Cherry Mobile Flare J2S
Cherry Mobile Flare P1
NOA H6
Hral som T1 PLUS
Prestige Grace M5 LTE
BQ 5510

Kyber ochrana
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: