Prvý predajný automat na autá v Spojenom kráľovstve odhalený – a môžete platiť telefónom

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Spoločnosť Auto Trader predstavila prvý britský bezkontaktný predajný automat na autá, ktorý motoristom ponúka možnosť bez zjednávania si kúpiť nové auto.



Predajný automat na mieru, nainštalovaný na Spitalfields Market, umožňuje nákupy až do 21 000 £ prostredníctvom bezkontaktnej platby pomocou smartfónu.



Obsahuje úplne nový Renault Zoe, ktorý je podľa Auto Trader jedným z najvyhľadávanejších elektromobilov v krajine.



Vozidlo je dodávané s vopred dohodnutou cenou 16 000 £ – oproti odporúčanej maloobchodnej cene 22 470 £.

Auto Trader uviedol, že tím šiestich inžinierov strávil tri mesiace navrhovaním a výrobou automatického dávkovača do auta.

(Obrázok: Taylor Herring)



Bol vytvorený na mieru vyrobený systém predajného miesta a funkcia uvoľnenia kľúča spolu s integrovaným mechanizmom platby a otvárania dverí.

Automat je navrhnutý tak, aby pomohol motoristom prekonať rozpaky a nepohodlie z dohadovania sa o cene nového auta.



V prieskume uskutočnenom spoločnosťou Auto Trader medzi 2 000 britskými motoristami 41 % uviedlo, že zjednávanie, vyjednávanie a výmenný obchod s niekým o cene bola na prvom mieste v zozname ich obáv pri kúpe nového auta.

Nasledujú skryté náklady (39 %), obavy zo nesprávneho rozhodnutia (28 %) a dlhé čakanie na získanie auta po jeho kúpe (25 %).

(Obrázok: Taylor Herring)

„Kúpa úplne nového auta je vzrušujúca skúsenosť, ale často ju môže pošpiniť úzkosť z dohadovania a z toho, že viete, či hľadáte správnu cenu,“ a Informoval o tom hovorca spoločnosti Auto Trader.

„Takže dnes predstavujeme skutočnú verziu toho, čo možno nájsť na Auto Trader; úplne nové autá za transparentné vopred dohodnuté ceny, ktoré môžete odviezť už dnes.

'Jediný rozdiel je v tom, že tento Renault Zoe je možné zakúpiť dotykom karty, čo testuje záujem londýnskych kupujúcich o elektromobily, ako aj okamžitú budúcnosť nákupu.'

Auto Trader tvrdí, že za posledný rok vzrástol počet registrácií elektromobilov o 60 %.

(Obrázok: Taylor Herring)

Tri štvrtiny Britov (74 %) by dnes uvažovalo o jazde na elektrickom aute, pričom takmer 4 z 5 (78 %) priznali, že majú obavy o svoju uhlíkovú stopu, keď príde na nákup nového auta.

celeb bb 2013 spolubývajúci

Ohromujúcich 85 % Britov tiež zistilo, že stigma okolo kúpy a vlastníctva elektrického auta je už preč, pričom viac ako polovica 54 % pripúšťa, že by nabudúce šli na elektrický pohon, keď si kúpia nové auto.

Navyše, pokiaľ ide o znečistenie a emisie v Londýne, viac ako 7 z 10 (77 %) Britov verí, že v Londýne by sa mali používať iba elektrické a hybridné autá.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: