Unikli grafické špecifikácie PlayStation 5 – a mohlo by to zraziť hranie na PC

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

PC sa dlho považovalo za ultimátnu hernú platformu, pretože – napriek popularite konzol ako PlayStation a Xbox – sú najvýkonnejšie grafické karty dostupné len pre PC.



Nový únik informácií však naznačuje, že pripravovaná konzola PlayStation 5 by mohla zvrhnúť hranie počítačových hier.



Povesť pochádza z Komači , známy leaker, ktorý zverejnil údajné podrobnosti o grafickom procesore, ktorý bude vo vnútri PlayStation 5 na nej Twitter účtu.



non-stop let do Austrálie

Podľa úniku by GPU PlayStation 5 mohol bežať na šialených 2 GHz.

Podľa používateľa Twitteru to zodpovedá výpočtovej rýchlosti 9,2 teraflopov Je Papagáj , ktorá je rádovo výkonnejšia ako ktorákoľvek iná video konzola, ktorá bola doteraz vydaná.

Je tiež rýchlejšia ako niektoré bežné grafické karty, ktoré si používatelia kupujú na napájanie svojich herných počítačov – vrátane Radeon RX 5700 a RX 5700 XT od AMD.



Nie je to také rýchle ako grafická karta Nvidia RTX 2080, ktorá je schopná zasiahnuť 10,1 teraflopov, ale je na rovnakej úrovni ako karta RTX 2070.

Ako to ovplyvní herný priemysel na PC, bude veľa závisieť od ceny.



Spoločnosť Sony zatiaľ nezverejnila svoju cenovú stratégiu pre PlayStation 5, aj keď sa o tom šíria divoké povesti možno predať za viac ako 850 libier .

Spoločnosť s väčšou pravdepodobnosťou stanoví cenu PS5 zhruba v súlade s predchádzajúcou generáciou PS4, ktorá sa začala predávať za 349 GBP v roku 2013.

kedy sa otvoria ambulancie gp

Prepracovaná PS5 (Obrázok: Joseph Dumary)

dom kim čong un

Na porovnanie, webová stránka Nvidie uvádza RTX 2080 za 729 libier, zatiaľ čo RTX 2070 stojí 549 libier – a to je navrchu samotného počítača, čím sa celkové náklady na herný počítač šplhajú do tisícov.

Podľa najnovších informácií už hranie na konzolách rastie trojnásobne rýchlejšie ako hranie na počítači Správa o globálnom trhu hier od spoločnosti Newzoo pre prognózy trhu.

Keďže sa očakáva, že PlayStation 5 od Sony ponúkne grafiku na úrovni PC za výrazne nižšiu cenu, tento trend bude len pokračovať.

Očakáva sa, že spoločnosť Sony predstaví svoj PS5 začiatkom roka 2020 s najnovšími správami od anonymného používateľa na 4kanál navrhujúc dátum spustenia bude 12. februára .

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: