Ultra Street Fighter 2 recenzia: Nostalgia v novej podobe – a so strmou cenou

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Street Fighter 2, ktorý bol pôvodne vydaný v roku 1991, je považovaný za jednu z najlepších bojových hier, aké boli kedy vyrobené.



A vývojár Capcom využil takmer každú príležitosť na jeho opätovné vydanie.



Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers je najnovšia verzia a tento mesiac sa dostane na Nintendo Switch.



Hra má slušný port a ponúka na výber buď pôvodnú grafiku z 90. rokov alebo remastrovanú HD verziu. Je tam dokonca aj niekoľko ďalších postáv „Evil Ryu“ a „Violent Ken“.

Každý, kto pozná hru a jej rôzne inkarnácie, bude vedieť, že o kvalite hrateľnosti skutočne nejde.

Čo je však otázne, je fakt, že to budete musieť vidličkou nad 35 £, aby ste si to užili. To sa mi zdá trochu veľa, keďže toto je v podstate 16-ročná hra. Pravdepodobne už máte jeho verziu niekde na inej platforme.



Čo teda za svoje peniaze dostanete? Okrem vyššie uvedeného vizuálneho prepínania je tu aj nový režim s názvom „Way of the Hado“. Toto je 3D režim z pohľadu prvej osoby, v ktorom využijete Joy Cons na odvrátenie vĺn nepriateľov. Môžete použiť Joy Cons citlivé na pohyb, aby ste stiahli aj pohyby Hadouken a Shouryuken.

3D grafika vyzerá podozrivo, ako keby bola stiahnutá zo Street Fighter V a je výrazne odlišná od umeleckých kreslených ťahov hlavnej hry. Way of the Hado je dosť zábavné na desať minút - a potom sa to hlboko, hlboko opakuje.



Najväčšiu zábavu z Ultra Street Fighter 2 prináša prenosnosť Nintendo Switch. Každý Joy Con možno použiť ako samostatný ovládač.

Čo znamená – ak máte po ruke kamaráta – môžete konzolu odložiť, odovzdať Joy Con a bojovať na mieste.

Bohužiaľ to tiež vyvoláva kľúčový problém - ovládacie prvky na Nintendo Switch nie sú naozaj vhodné pre Street Fighter. Nedostatok správneho D-padu znamená, že budete používať analógové páčky (pokiaľ si nekúpite ovládač Pro) a pre veteránov Street Fighter nie sú dosť dobré.

Zjednodušene povedané, Ultra Street Fighter 2 je skvelá hra. Bolo to vtedy a je to teraz, dokonca aj s problémami s ovládaním a extra zábavným režimom na päť minút. Grafická aktualizácia tiež vyzerá skvele. Ale je to naozaj veľmi ťažké na žalúdok zaplatiť 35 £ za hru mnohí už nakúpili niekoľkokrát.

Dúfajme, že postupom času bude zľavnený alebo spojený s niečím iným a môžete ho získať lacnejšie. Čo by bolo skvelé, pretože každý si zaslúži hrať Street Fighter 2 aj v roku 2017.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: