Uber spúšťa „plánované jazdy“ v Londýne – takže si konečne môžete rezervovať auto vopred

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Taxi aplikácia Uber konečne spustila jednu funkciu, ktorá nám všetkým chýbala.



Od dnešného dňa vám spoločnosť umožní objednať si kabínu hodiny, dni alebo dokonca týždne vopred, kedy chcete jazdiť. Uber potom vo vašom mene požiada o auto, aby bolo pripravené, keď bude čas odísť.



„Londýnčania milujú, keď môžu stlačiť tlačidlo na svojom telefóne a zarezervovať si auto, ktoré im príde za pár minút. Vieme však, že sú chvíle, keď jednoducho chcete, aby sa o to postaral Uber,“ povedal Tom Elvidge, generálny riaditeľ Uberu v Londýne.



„Takže namiesto stláčania tlačidla niekoľko minút pred tým, ako budete potrebovať jazdu, nám teraz môžete hodiny alebo dni vopred povedať, kedy potrebujete auto, a my to urobíme za vás.

'Mnoho našich jazdcov, najmä firemných zákazníkov, nás požiadalo o uvedenie tejto funkcie a my sme naozaj nadšení, že ju od dnešného dňa môžeme priniesť Londýnčanom.'

Všetci používatelia Uberu, ktorí majú účet Uber for Business alebo firemný profil, budú mať prístup k tejto funkcii dnes od 16:00, čo im umožní objednať si taxík 15 minút až 30 dní vopred.



Plánované jazdy sa potom v priebehu nasledujúcich štrnástich dní postupne sprístupnia všetkým dvom miliónom londýnskych používateľov Uberu. Zatiaľ nie je známe, kedy sa služba dostane do ďalších miest Spojeného kráľovstva.

Je nepravdepodobné, že táto správa dopadne dobre s londýnskymi čiernymi taxíkmi, ktorí majú s Uberom dlhodobý spor.



Spoločnosti Black cabs majú svoje sadzby fixné spoločnosťou Transport for London, takže možnosť rezervovať si taxík vopred bola jednou z mála výhod, ktoré mohli ponúknuť oproti Uberu.

Čierny taxík a licencovaní taxikári protestovali na Trafalgar Square v Londýne proti predstaveniu telefónnej aplikácie s názvom Uber, ktorá umožňuje zákazníkom rezervovať a sledovať vozidlá.

Čierny taxík a licencovaní taxikári protestujú na Trafalgarskom námestí (Obrázok: PA)

Vodiči veľmi obľúbených londýnskych taxíkov Hackney sa obávajú, že ich vyradí z prevádzky gigant zo Silicon Valley, ktorý zákazníkom ponúka lacnejšie ceny ako tradičné taxíky.

Minulý rok čierni taxikári usporiadal sériu protestov v hlavnom meste, v snahe presvedčiť TfL, aby zaviedla prísnejšie pravidlá pre Uber.

Steve McNamara, generálny tajomník Asociácie licencovaných taxikárov (LTDA), uviedol, že Uber bol zapojený do „pretekov ku dnu“. Uber však trval na tom, že nechce vyhnať čierne taxíky z mesta.

„Stovky čiernych taxikárov používajú Uber, aby zarobili viac, a my nechceme, aby ikonický taxík zmizol z londýnskych ulíc,“ povedal vtedy hovorca spoločnosti.

načítavanie ankety

Používate Uber?

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: