Twitter zabíja predvolený profilový obrázok „vajca“, aby pomohol riešiť trolling – na používateľov to však nezapôsobilo

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Twitter zmenil svoj predvolený profilový obrázok vajíčka po tom, čo gigant sociálnych médií priznal, že si všimol vzor medzi účtami, ktoré používali obrázok, a tými, ktoré na stránke zneužívali.



Jednoduchý obrázok, ktorý sa používal od roku 2010, má byť nahradený neutrálnou siluetou, o ktorej Twitter hovorí, že bola navrhnutá tak, aby vyzerala prázdna alebo ako zástupný symbol s cieľom povzbudiť používateľov, aby si prispôsobili svoje účty.



'Všimli sme si vzorce správania s účtami, ktoré sú vytvorené len na obťažovanie ostatných - často si nevenujú čas na prispôsobenie svojich účtov,' povedal Twitter .



„Tým sa vytvorila súvislosť medzi predvolenou profilovou fotkou vajíčka a negatívnym správaním, čo nie je fér voči ľuďom, ktorí sú na Twitteri stále noví a ešte si neprispôsobili svoju profilovú fotku.

'Nový predvolený obrázok pôsobí skôr ako prázdny stav alebo zástupný symbol a dúfame, že povzbudí ľudí, aby odovzdávali obrázky, ktoré vyjadrujú samých seba.'

Aj keď je zmena nepochybne dobre mienená, mnohí používatelia Twitteru sa pýtali, či nahradenie avatara vajíčka neutrálnou siluetou urobí niečo v boji proti zneužívaniu online:



Twitter bol často kritizovaný za množstvo zneužívania a nenávistných prejavov, ktoré sa objavujú na platforme.

Začiatkom tohto mesiaca užší výbor pre vnútorné záležitosti povedal Twitteru spolu s Facebookom a Google, že tieto spoločnosti majú „hroznú povesť“ pre konanie na základe správ o zneužívaní a urážlivých materiáloch zverejnených na ich stránkach.



Twitter však nedávno odhalil, že v druhej polovici roku 2016 zatvoril viac ako 375 000 účtov z dôvodu porušenia podmienok používania stránky v súvislosti s extrémnym materiálom.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: