Trials of Mana Review: Remake klasickej RPG od Square Enix konečne prichádza

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Fanúšikovia boli určite liečení množstvom remake zbožnosti, s obľúbenými fanúšikmi ako Final Fantasy 7 a Resident Evil séria získava úžasné aktualizácie.



Kultová klasika Trials of Mana je však špeciálny prípad, keďže pôvodná hra nikdy nevyšla mimo Japonska.



Skúšky Mana konečne zasiahli západné pobrežie minulý rok v Zbierka many od Nintendo Switch bundle foreshadowing - na radosť mnohých fanúšikov remake.



Pôvodný Trials of Mana – tiež známy ako Seiken Densetsu 3 – bol treťou časťou série Mana, pričom prvá bola pôvodne spinoff Final Fantasy.

16-bitová senzácia bola mnohými považovaná za klasiku Super Nintendo, ktorá sa považuje za jednu z najlepšie vyzerajúcich hier 2D éry a za aktualizáciu slávneho boja v reálnom čase z jeho predchodcu Secret of Mana.

Trials of Mana nie je prvou hrou zo série Mana, ktorá dostala remake, Final Fantasy Adventure a Secrets of Mana boli tiež ošetrené.



Trials of Mana je prezentovaná nádherne a ponúka živý umelecký štýl, ktorý vyskočí z obrazovky.

joey morrison východný londýn

Každá nová oblasť sa môže pochváliť originálnym farebným dizajnom, ktorý pripomína originál, ale je lepší, hráči sa budú chcieť stratiť v množstve odtieňov, ktoré tvoria svet v Trials of Mana.



(Obrázok: štvorcový enix)

Nechápte ma zle, Trials of Mana je nádherná a môžem len dúfať v podobné spracovanie pre hry ako Chrono Trigger.

Úžasný vizuál je však mierne hendikepovaný pomalým načítavaním textúr a občasným nedostatkom detailov. Ale buďte si istí, že Trials of Mana je jedna uspokojivá hra, ktorá fanúšikom pôvodnej hry spôsobí zimomriavky.

Hudba nekonečne plynie a partitúry zodpovedajú tempu akcie a dodávajú hĺbku najmä počas cutscén a súbojov s bossmi.

Hráči dostanú na výber medzi pôvodnou hudbou a remakom, ktorý je verný originálu, no s aktualizovanými nástrojmi.

Hlavná premisa Trials of Mana je typická pre japonské RPG hry.

Vyvolený hrdina musí poraziť zlo, aby ochránil svet. V tomto zobrazení posvätný strom Mana obývaný duchom bohýň Mana umiera a určený hrdina musí získať meč Mana z koreňov stromu, aby zachránil deň.

Trials of Mana sa držia svojich koreňov s príbehom, ktorý bol v tom čase oslavovaný ako super ambiciózny. Hráči si môžu vybrať jednu zo šiestich postáv a hrať sa cez ich príbehy.

Každý rôznorodý príbehový oblúk ponúka osobnú skúsenosť, ktorá ich spája s hlavnou premisou.

Hráči si tiež budú musieť vybrať dve hlavné postavy, ktoré budú ich spoločníkmi na tomto dobrodružstve.

Fanúšikovia JRPG budú oplývať myšlienkou hrať príbeh v štýle anime z pohľadu každej postavy a zmiešaním šiestich rôznych postáv vytvoriť rôzne tímy.

Hráči budú mať možnosť hrať cez úvodný príbeh svojich spoločníkov – čo som urobil ja.

Môže sa to zdať únavné, ale hráči by si mali vychutnať úžasnú hodnotu opakovania, ktorú dnes v hrách často nevidíte.

(Obrázok: štvorcový enix)

Niekoľko podzápletiek pomáha vylepšiť určité časti príbehu. Ako hľadanie trpaslíka v stratenej bani, čo možno nie je vzrušujúca časť Trials of Mana, ale pomáha vyrovnať tempo veľkého dobrodružstva.

Aj keď je hlavná kampaň Trials of Mana dlhá, mám pocit, že by tam mohlo byť viac vedľajších úloh, ako sú tajné kobky alebo mini-bossovia, aby ponúkli niečo, čo v origináli nebolo.

Hra Trials of Mana je rozdelená medzi prieskum a boj, pričom sa navzájom dopĺňajú.

Hovorím to preto, že väčšinu svojho dobrodružstva strávite cestovaním po cestách a dobývaním dungeonov, pričom každý z nich je plný príšer, truhlíc s pokladmi a iných dobrôt – je tu toho veľa, čo sa dá prebrúsiť.

Toto všetko môže znieť veľmi opakovane, ale Trials of Mana ponúka rozsiahle prostredia s rôznymi skrytými cestami a alternatívnymi cestami. Hráči si budú chcieť nájsť čas a preskúmať každú oblasť a nájsť jedinečné vybavenie a predmety.

Boj sa začína v plynulom tempe, hráči budú sekať nepriateľov pomocou ľahkých útokov zmiešaných so spoplatneným ťažkým útokom, úskokom a možnosťou filmového Class Strike alebo kúzla.

Hráči budú môcť spojiť všetky tieto spôsoby útoku do uspokojivých komb.

Existuje množstvo rôznych dobrôt, ktoré môžete získať bitím nepriateľov, najdôležitejšie sú kryštály CS, ktoré dopĺňajú meradlá CS, čo umožňuje hráčom rozpútať úder triedy, keď je plný.

(Obrázok: štvorcový enix)

Boj v reálnom čase sa hrá bez námahy. Pre hráčov bude ľahké objať, jediná moja nepríjemnosť je, že kamera vás nesleduje a hráči ňou budú musieť neustále pohybovať, aby našli ten najlepší uhol.

Akonáhle sa členovia vašej skupiny pridajú, veci sa stanú chaotickými v dobrom slova zmysle, čo núti hráčov, aby sa stali strategickejšími a miešajú boj v reálnom čase s riadením večierkov.

Členovia vášho počítačom ovládaného tímu odvádzajú skvelú prácu pri plnení toho, čo sa im povie, hráči im môžu prikázať, aby šli naplno a útočili, mali vyvážený prístup alebo vás jednoducho chránili.

Hráči môžu tiež prepínať medzi postavami za behu, aby využili špeciálne schopnosti a kúzla každého člena pre konkrétnych nepriateľov.

Pri všetkých týchto vysokooktánových bojoch budú hráči v strehu a môžu byť prekvapení množstvom predbežného plánovania pred zložitými súbojmi s bossmi.

Bol by som však rád, keby celá partia obsahovala všetkých šesť postáv, pričom tri sa dali hrať naraz, a možnosť prepínať sa medzi jednotlivými postavami by viedla k zaujímavým bitkám.

(Obrázok: štvorcový enix)

Hráči sú povzbudzovaní k tomu, aby sa dobre darilo v boji prostredníctvom systému hodnotenia, kde čím viac skúseností získate, tým rýchlejšie a adekvátne sa skončí boj.

Postavy získajú body schopností, ktoré možno minúť do stromu schopností. Pre každého člena skupiny existuje päť zručností, pričom každý môže odomknúť špecifické schopnosti v závislosti od postavy.

Najnovšie herné recenzie

Ale tu sa veci komplikujú, každá postava môže prvýkrát zmeniť svoju triedu na určitej úrovni (bez spoilerov).

Každá trieda je rozdelená na svetlú a tmavú a výberom novej triedy hráči získajú nielen prístup k novému úderu alebo kúzlu triedy, ale aj drobným bonusom.

Jedna trieda môže zvýšiť účinnosť zbraní, zatiaľ čo iná zvýši útočnú silu. Nebojte sa, hráči si budú môcť svoje triedy opäť vymeniť na neskoršej úrovni.

Trials of Mana je verný remake, ktorý našiel dokonalú rovnováhu tým, že pôvodný príbeh vytvoril podľa novej estetiky. Jeho sila spočíva v bojovnosti hry, ktorá v novom 3D prostredí funguje dobre, len trochu otravná kamera.

Viaceré príbehy udržia hráčov v zábere, ale Square Enix môže otvoriť svet predstavením nových vedľajších úloh, dungeonov a bossov.

Zdĺhavé dialógy s nezáživným anglickým dabingom môžu spomaliť tempo dobrodružstva.

Ale Trials of Mana je vzrušujúci remake a Square Enix treba pochváliť za to, že vytvoril nový zážitok čo najbližšie k originálu.

Trials of Mana je teraz vonku na Nintendo Switch, PlayStation 4 a PC.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: