Recenzia Super Mario Maker 2: Mario vyrobený v nebi

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Pokračovanie hitu Mario Maker z roku 2015 pre Wii U a 3DS je tu a jeho základný koncept sa v skutočnosti nezmenil.



Vytvárate 2D plošinovky v štýloch klasických hier Mario, potom ich hráte, vylepšujete a zdieľate s priateľmi. V čom sa však Super Mario Maker 2 líši, je to, ako rozširuje už tak pôsobivú škálu nástrojov pôvodnej hry.



Do niektorých úrovní sa môžete dostať takmer okamžite, ale hra sa vás opýta, či chcete pomoc; tentoraz vám bude poskytnutý návod na úrovni v tvare hovoriaceho holuba, ktorý nielen vysvetlí, čo robia niektoré predmety a nástroje, ale naučí vás aj niektoré jemnejšie časti dizajnu úrovní – ako napríklad netrolovanie hráčov vytváraním nemožné úrovne a nechať ostatných hrať otestujte svoje návrhy.



Hra rozširuje už aj tak veľkú škálu svojho predchodcu (Obrázok: Nintendo)

Typy Theme sú veľmi verné hrám, ktoré ich inšpirovali, najmä 8 a 16 bitovým krásavcom. To im dáva očarujúci a známy retro pocit, ktorý zahŕňa aj veci, ktoré neboli zahrnuté v týchto hrách, ako napríklad Toad, Toadette a niektoré položky.

Prechod z režimu tvorby do režimu hrania je takmer okamžitý, čo je nevyhnutné pri stavaní, pretože budete chcieť otestovať úrovne pri vytváraní. Vytváranie hier v ukotvenom režime je o niečo ťažšie a vyžaduje si zvyknutie kvôli nedostatku dotykového rozhrania, ktoré zvyčajne máte.



Mario Maker 2 obsahuje na rozdiel od svojho predchodcu príbehový režim. V tomto režime hráte asi 100 úrovní výziev a získavate mince, ktoré vám pomôžu obnoviť hrad princeznej broskyne. Tieto úrovne sú fantastické v tom, že vám predstavia niektoré nástroje, ktoré môžete použiť, a niekoľko šikovných rozložení, ktoré vás inšpirujú.

Môžete nastaviť limity, aby boli úrovne náročnejšie (Obrázok: Nintendo)



Tentoraz to môžete naozaj skombinovať s viacerými premennými na hranie a niektorými skutočne zábavnými kombináciami predmetov, ktoré získate prostredníctvom experimentovania. S neuveriteľným množstvom prispôsobení môžete uvoľniť svoju sadistickú stránku postavením niektorých diabolsky náročných úrovní.

zamestnávateľ mi preplatil uk

Všetky predchádzajúce témy sú zahrnuté z klasických Super Mario Bros, Mario 3 a Mario World, ako aj z New super Mario Bros. A hoci Mario 2 stále nie je možné, je tu jeden prírastok v podobe Super Mario 3D World.

Je umiestnená oddelene od ostatných tém, pretože ide o trochu iný typ štýlu, s inými pravidlami a spôsobmi hrania, ako aj s rôznymi nástrojmi a nepriateľmi, takže nebude konvertovať vaše ďalšie úrovne ako ostatné témy.

Môžete však použiť úžasný oblek Cat Mario a je tu tiež priestor pre ďalšie témy, ktoré by mohli byť v budúcnosti pridané ako DLC - takže držíme palce Mariovi 2.

Uvoľnite svojho vnútorného zlého človeka vytvorením diabolsky náročných úrovní (Obrázok: Nintendo)

V tomto vylepšenom pokračovaní je niekoľko zmien; všetky témy majú nočný režim, ktorý zvráti niektoré nebezpečenstvá úrovne, hladiny vody, ktoré môžete nastaviť tak, aby stúpali a klesali, okrem iného zahŕňajú fyzikálne objekty, ako sú kývajúce sa pazúry a vypínače.

tajní jedáci 10-týždňový diétny plán

Môžete tiež pridať podmienky na dokončenie kurzu, ako napríklad, že hráči musia získať určité množstvo mincí alebo zabití, alebo dokonca nastaviť obmedzenia, ako napríklad nedovoliť im skákať.

Keďže sme sa spočiatku obávali, ako bude budovanie úrovní fungovať bez druhej obrazovky používanej 3DS aj Wii U, alebo bez ovládania dotykovým perom, ukázalo sa, že to vôbec nie je problém.

Dotyková obrazovka prepínača, aj keď nebola taká presná, sa dala použiť. Existujú aj skratky ovládačov, ktoré, keď sa ich naučíte, urýchlia váš čas na stavbu a výrazne uľahčia. Úrovne sa dajú hrať jednoducho pomocou jedného Joy-Conu, vďaka čomu je hrateľnosť jednoduchá.

Je tu niekoľko nových funkcií, na ktoré sa môžete tešiť (Obrázok: Nintendo)


Super Mario Maker 2 podporuje budovanie kooperácií, ktoré funguje teoreticky, ale nie v praxi kvôli obmedzenému množstvu obrazoviek a je oveľa jednoduchšie realizovať svoju konkrétnu víziu na úrovni sami.

Môžete hrať online až so 4 náhodne priradenými hráčmi, čo je trochu sklamaním, ale je tu možnosť lokálnej hry alebo na jednom Switchi spolu, čo je veľmi zábavné, ale trochu bláznivé a ťažko sledovať.

vidieť 2:22

Môžete si stiahnuť úrovne iných hráčov a dokonca ich hrať offline, no tentoraz ich nemôžete upravovať, takže si aspoň nebudú ľudia sťahovať najvyššie hodnotené úrovne a vydávať ich za svoje.

Absencia druhej obrazovky nie je žiadnym problémom (Obrázok: Nintendo)

S množstvom premenných a možností na hranie sa to na prvý pohľad môže zdať odstrašujúce, ale Super Mario Maker 2 podporuje experimentovanie.

Nezvyčajné postavy a nostalgické témy na úrovniach robia túto hru očarujúcou a roztomilou a je to obrovské zlepšenie originálu vo všetkých smeroch – možnosť upravovať úrovne pri dochádzaní a potom s nimi mučiť priateľov doma pri televízore je skvelý zážitok.

Medzi režimom príbehu, online výzvami a tutoriálmi je toho veľa, čo sa môžete naučiť a robiť, ale učenie je skutočne príjemným a obohacujúcim zážitkom a môžete sa šťastne stratiť pri vytváraní svojho vysnívaného Mario Landu.

Platforma: Switch

Cena: 44,99 GBP

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: