Strašidelný čínsky systém rozpoznávania tváre umiestni vaše meno a fotografiu na billboard, ak idete na plachetnicu

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to niečo, čo mnohí ľudia robia bez toho, aby sa nad tým zamysleli, ale ak vstúpite Čína , mohli by ste sa verejne hanbiť.



Rozpoznanie tváre technológia sa používa v niekoľkých čínskych mestách, vrátane Šanghaja a Šen-čenu, ktoré dokážu rozpoznať ľudí, ktorí sa pohybujú po uši, a zverejniť ich fotografiu a preukaz totožnosti na obrovskom billboarde.



Spisovateľ Matthew Brennan tweetoval šokujúce video podivného systému, aj keď nie je jasné, kde bolo natočené.



Napísal: Čínsky systém rozpoznávania tváre na odradenie od menších dopravných priestupkov. Prejdite cez cestu, keď by ste nemali, a na veľkej obrazovke sa objaví vaša fotka s menom a číslom občianskeho preukazu, aby ju každý videl.

Jeho tweeting získal viac ako 3 000 retweetov a takmer 5 000 označení páči sa mi (v čase písania), pričom mnohí ľudia odpovedali, aby vyjadrili svoj šok zo systému.

Aj keď to môže byť pre nás šokujúce, je to celkom bežné miesto pre miestnych obyvateľov, ktorí musia tento systém znášať od roku 2018.



Hovoriť s Channel News Asia Janine Wong, výskumníčka v Šanghaji, vysvetlila: Nezáleží na tom, či idete pešo alebo na bicykli.

(Váš obrázok) bude zachytený a vaša tvár sa zobrazí na obrazovke v blízkosti, takže každý bude vidieť vašu tvár.



Keď identifikujú vašu tvár, všetky vaše informácie (napríklad číslo mobilného telefónu) sa prepoja.

Rozpoznávanie tváre sa široko používa v celej Číne, a to aj na niekoľkých letiskách.

Rozpoznanie tváre

Začiatkom tohto roka objavil pán Brennan na medzinárodnom letisku Chengdu Shuangliu kiosk, ktorý naskenoval jeho tvár, aby zobrazil podrobnosti o jeho lete.

Tweetoval video s kioskom v akcii a vysvetlil, ako to funguje.

Napísal: Wow! Systémy rozpoznávania tváre na čínskom letisku, ktoré vám pomôžu skontrolovať stav letu a nájsť cestu k vašej bráne.

Všimnite si, že som nič nezadal, presne to identifikovalo moje úplné informácie o lete z mojej tváre!

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: