Snapchat Snap Map: Čo to je, ako ju používať a ako povoliť „režim duchov“

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Snapchat má spustila novú funkciu s názvom „Snap Map“ , ktorá používateľom umožňuje vidieť, kde boli ich priatelia a čo robili, keď uverejnili svoje najnovšie snímky.



Táto funkcia zdvihla pár obočia so znepokojenými rodičmi a učiteľmi nabádanie žiakov, aby zmenili nastavenia svojej polohy aby sa na ne nestali terčom nebezpečných jedincov.



Hviezda Loose Women Nadia Sawalha sa dokonca objavila vo videu na Facebooku po boku svojej dcéry verejne varovať patenty pred nebezpečenstvom Snap Map.



Snapchat tvrdí, že zdieľanie vašej polohy je voliteľné a predvolene vypnuté a používatelia môžu ovládať, kto môže kedykoľvek vidieť ich polohu.

význam čísla 56

(Obrázok: Snapchat/Youtube)

Mali by ste sa teda obávať? Tu je to, čo potrebujete vedieť o novej funkcii Snapchat.



Čo je to Snap Map?

Snap Map je nová funkcia Snapchat, ktorá používateľom umožňuje navzájom zdieľať svoju polohu.

Každý, kto sa rozhodol zdieľať svoju polohu, sa na mape zobrazí ako „Actionmoji“ – kreslený avatar, ktorý sa mení podľa toho, čo používateľ robí.



Klepnutím na avatara môžu používatelia vidieť najnovšie prírastky do Snapchat Story daného používateľa, chatovať s nimi cez aplikáciu alebo sa s nimi stretnúť osobne.

„Je zaujímavé, že jeden zo zvykov, ktorý sme videli u našich používateľov, je ten, že urobia snímku tam, kde sú, nasadia geofilter a zverejnia ho vo svojom príbehu s titulkom ako „zasiahni ma,“ povedal Jack. Brody, hlavný produktový inžinier pre Snap Map.

„V podstate hovoria, poď sa sem so mnou stretnúť. Potom, keď odtiaľ odídu, vymažú to zo svojho príbehu.“

(Obrázok: Snapchat/Youtube)

lewis hamilton nicole scherzinger

Ako používať Snap Map

Ak chcete začať používať Snap Map, priblížením prstov priblížite fotoaparát Snapchat.

Keď prvýkrát otvoríte Snap Map, prejdete cez nastavenia ochrany osobných údajov, takže sa môžete rozhodnúť, s kým chcete zdieľať svoju polohu.

Možnosti sú zdieľanie s vybranou skupinou priateľov, všetkými vašimi priateľmi Snapchat alebo žiadnymi priateľmi (čo Snapchat nazýva „režim duchov“).

dátum 3. sezóny rozprávky služobníčky

Potom budete môcť na mape vidieť všetkých svojich priateľov, ktorí s vami zdieľajú svoju polohu.

Ak je skupina priateľov spolu, na mape sa zobrazia ako skupina a budete mať možnosť začať skupinový rozhovor.

Kto vás môže vidieť na mape Snap?

Jediní ľudia, ktorí môžu vidieť vaše Actionmoji na Snap Map, sú ľudia, s ktorými ste sa rozhodli zdieľať svoju polohu.

Keď otvoríte SnapMap, môžete vidieť aj niektoré snímky od ľudí, ktorých nepoznáte. Toto sú snímky, ktoré sa používatelia rozhodli zverejniť ich odoslaním do „Nášho príbehu“.

svadobné fotografie brada pitta a angeliny jolie
Snapchat

(Obrázok: Getty)

Snímky odoslané do „Nášho príbehu“ sa automaticky spájajú do vlákien na základe spoločných tém a umiestnení, takže používatelia môžu vidieť zbierku verejných záberov z udalosti, ako je festival alebo futbalový zápas.

Zobrazia sa na mape Snap spolu s Actionmoji vašich priateľov, takže môžete vidieť, kde sa konajú verejné udalosti, a pozrieť sa, čo sa deje.

Ak používatelia odošlú snímky udalosti, ktorá je hodnotná ako spravodajstvo – napríklad zrútenie žeriavu v New Yorku – do nášho príbehu, zobrazia sa aj na mape snímok.

„Určite je tu aspekt toho, kde sú moji priatelia a čo sa okolo nich deje, ale potom je tu väčší aspekt toho, čo sa deje globálne,“ povedal Brody.

'Vidieť rozmanitosť, ale aj podobnosť záberov na celom svete je niečo naozaj silné.'

Ako to vie, čo robíš?

Aplikácia Snapchat

Vzhľad vášho Actionmoji na Snap Map sa zmení v závislosti od toho, čo si Snapchat myslí, že robíte.

Napríklad, ak si myslí, že sa opaľujete na pláži, ukáže váš Actionmoji ležiaci pod slnečníkom; ak si bude myslieť, že idete cez letisko, ukáže, že váš Actionmoji tlačí vozík; a ak si bude myslieť, že sedíte a počúvate hudbu, ukáže, že váš Actionmoji nosí slúchadlá.

Snapchat dedukuje, čo robíte, na základe vecí, ako je vaša poloha, denná doba, rýchlosť cestovania a či sú alebo nie sú vaše slúchadlá zapojené do telefónu.

anjel číslo 1234 význam

Vaše Actionmoji sa aktualizuje iba vtedy, keď je otvorený Snapchat, a ak Snapchatter neotvoril aplikáciu niekoľko hodín, jeho Actionmoji z mapy zmizne.

Ako povoliť režim duchov

Mladé ženy si píšu do telefónu

(Obrázok: Getty)

Ak sa vám nepáči myšlienka, že vaši priatelia alebo priatelia vášho dieťaťa poznajú vašu polohu, tu je návod, ako povoliť režim duchov:

  1. Otvorte aplikáciu Snapchat a prejdite na funkciu Fotoaparát
  2. Stiahnutím prstov priblížite a spustíte Snap Map
  3. Klepnite na ozubené koliesko nastavení v pravom hornom rohu
  4. Začiarknite políčko „Povoliť režim duchov“.
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: