ROBOTY na zber jabĺk, ktoré nahradia ruky na farme, keď sa majitelia sadov obrátia na automatizáciu

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je pripravený nový robot, ktorý doslova vysáva jablká zo stromov veľký vplyv na poľnohospodárstvo .



Stroj, ktorý vytvoril americký startup Abundant Robotics, je schopný rozpoznať zrelé jablká a stiahnuť ich zo stromov. jemne, ako to dokáže každý človek .



V súčasnosti sa testuje v Austrálii, kde úspešne trhá ovocie a ukladá ho bez poškodenia do tých istých debničiek, aké používajú ľudskí zberači.



Výsledky nás presvedčili, že sme na správnej ceste k rozšíreniu na úplný komerčný systém, povedal Dan Steere, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Abundant. Prehľad technológie MIT .

jeremy clarkson vs piers morgan

(Obrázok: GoodFruitGrower/Youtube)

Náš komerčný systém bude vyberať ceny, ktoré zodpovedajú posádkam s desiatkami ľudí, povedal.



Spoločnosť sa chystá začať ďalšie testovanie svojho prototypu vo Washingtone koncom tohto roka. Na rozvoj projektu zabezpečila financovanie vo výške 7,7 milióna libier.

Medzitým sa majitelia sadov čoraz viac obracajú na automatizáciu, pretože je čoraz ťažšie nájsť sezónnu prácu na farmách. Mnohí sa tiež obávajú, že za Trumpovej administratívy zmizne aj pracovná sila prisťahovalcov.



Výskumníci už roky skúmajú zberacie stroje. Ale roboti sa nikdy nedokázali vyrovnať ľuďom, pokiaľ ide o zistenie, ktoré jablká uchmatnúť. Teraz, s pokrokom v rozpoznávaní obrazu a robotickom pohybe, sa môžu vyrovnať a dokonca prekonať súperov z mäsa a kostí v presnosti a účinnosti.

Porucha šatníka charlotte Dawsonovej

(Obrázok: GoodFruitGrower/Youtube)

Pozrite sa na históriu poľnohospodárstva siahajúcu až do 19. storočia, povedal Steele.

Stroje zmenili spôsob zberu a z toho plynú obrovské výhody pre spoločnosť.

Podobné automatizované technológie sa skúmajú aj v iných odvetviach. Spoločnosť so sídlom v New Yorku vytvorila murárskeho robota s názvom Sam, ktorý dokáže položiť 3000 tehál denne a potenciálne môže nahradiť ľudského staviteľa.

Zariadenia už začali nahrádzať ľudí na niekoľkých miestach v Amerike a spoločnosť Construction Robotics dúfa, že v priebehu nasledujúcich dvoch rokov predstaví roboty v Británii.

(Obrázok: GoodFruitGrower/Youtube)

„V najbližších mesiacoch sa chystáme do Veľkej Británie, aby sme sa stretli s niektorými spoločnosťami a uvidíme, či tam nenájdeme domov pre Sama,“ povedal prezident spoločnosti Scott Peters. Časy .

prvotriedna krása a zviera

Zatiaľ čo Sam má schopnosť zbierať tehly, nanášať maltu a ukladať ich, na robota je potrebné dohliadať.

Je to podobný prípad s robotom na výber jabĺk Abundant Robotics, ktorý bude stále potrebovať ľudských dozorcov a softvérových inžinierov, aby na ňom pracovali.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: