Robotická loď prepláva Atlantik, aby oslávila 400 rokov od plavby Mayflower

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Špičkový, 1 milión £ robota loď budúci rok prepláva Atlantický oceán bez posádky, aby si pripomenula 400 rokov od prvej plavby lode Mayflower do USA.



Autonómna loď Mayflower (MAS) sa vydá na svoju priekopnícku cestu dlhú 2 750 míľ v septembri 2020, po stopách svojho menovca spred 400 rokov.



15 metrov dlhá loď v štýle katamaránu bude poháňaná najmodernejšou obnoviteľnou energiou.



Bude bez posádky, ale bude mať na palube námornú umelú inteligenciu a bude riadený z riadiacej miestnosti v Plymouthe v štáte Devon - odkiaľ vyrazil pôvodný Mayflower.

Bude niesť tri výskumné moduly obsahujúce senzory a ďalšie vybavenie, o ktorých vedci dúfajú, že vydláždia cestu pre prelomový výskum oceánskych podmienok pre autonómnu navigáciu.

londýnska štvrť červených svetiel

Robotická loď (Obrázok: Univerzita Plymouth, špecialisti na autonómne remeslá MSubs a Shuttleworth Design.)



Trup plavidla sa už stavia v lodenici v Poľsku a tím stojaci za projektom dúfa, že začne testovanie plavidla v Plymouthe do polovice roku 2020.

denné zrkadlové pretekárske tipy dnes

Výstavba MAS bude stáť približne 1 milión £ a je financovaná partnerstvom vedeným neziskovou charitou pre morský výskum a prieskum, Nadáciou ProMare.



Projekt vznikol v roku 2014 a odvtedy partneri zdokonaľovali návrhy, aby zabezpečili, že plavidlo prežije akékoľvek podmienky, ktoré Atlantický oceán ponúka.

Tieto vylepšenia zahŕňajú aj zabezpečenie toho, že sa dá použiť aj po jeho prvej plavbe a stane sa prototypom pre autonómny námorný výskum a prieskum.

Samotné plavidlo bude skonštruované výrobcom ponoriek M Subs so sídlom v Plymouthe, ktorý má viac ako 20-ročné skúsenosti v oblasti strojárstva, elektrotechniky, elektroniky a softvéru.

15 metrov dlhá loď v štýle katamaránu bude poháňaná najmodernejšou obnoviteľnou energiou (Obrázok: Univerzita Plymouth, špecialisti na autonómne remeslá MSubs a Shuttleworth Design.)

Konečný dizajn je pre čln v štýle katamaránu, ktorý obsahuje tri výskumné moduly plné špičkových monitorovacích zariadení vrátane akustických, živín a teplotných senzorov.

Vzorkovače vody a vzduchu navyše vytvoria obraz o podmienkach oceánu a správaní cicavcov priamo cez Atlantik.

Trup príde do Plymouthu začiatkom roka 2020, kde sa pod vedením ProMare Foundation a M Subs dokončí konečné vybavenie a testovanie.

najmladší rodičia v Británii

Medzi ďalšie firmy, ktoré podporili projekt MAS, patria UTC Aerospace, Silicon Sensing Ltd, Plymouth Citybus, Rotec Hydraulics Ltd, National Instruments a počítačový gigant IBM.

Brett Phaneuf, výkonný riaditeľ M Subs, povedal: „Táto loď bude vhodne pripomínať plavbu svojho predchodcu pred 400 rokmi.

„Umožní nám to tiež začať novú fázu výskumu s najmodernejšou technológiou.

Trup príde do Plymouthu začiatkom roka 2020 (Obrázok: Univerzita Plymouth, špecialisti na autonómne remeslá MSubs a Shuttleworth Design.)

'Umožňuje nám to opäť umiestniť Plymouth na mapu a osláviť obrovskú rozmanitosť talentov, ktoré tu máme, ľudí, ktorí sa zaujímajú o nové začiatky a radi sa prikláňajú k novým príležitostiam.'

Povedal, že hoci je plavidlo teraz „menším, uhladenejším vozidlom“, ako bolo pôvodne koncipované, bolo to kvôli nákladom, ale zdôraznil, že to bude stále „dobrá“ loď.

anjel číslo 744 význam

Dodal: „Akonáhle prekročí Atlantik, bude musieť úplne oboplávať svet. Bude mať námornú AI s veliteľským centrom v Plymouthe.

'Cieľom je, aby to tu nebolo príliš veľa, ale aby to bolo po celom svete.'

Pán Phaneuf povedal, že tím MAS chcel, aby bol trup postavený vo Veľkej Británii, ale nebolo možné nájsť lodenicu, ktorá by to dokázala urobiť včas alebo v rámci rozpočtu.

„Výroba v Spojenom kráľovstve by bola trikrát drahšia,“ povedal.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Roboty

„Dva yardy boli na 100 % kapacity a nemohli to urobiť včas. Ten, ktorý mohol, bol trikrát drahší ako poľský dvor.“

Ayse Phaneuf, prezidentka Nadácie ProMare, ktorá bude vlastníkom MAS, povedala: „Pôvodná plavba Mayflower bola celá o prieskume do nového sveta a tento projekt je do veľkej miery rovnaký.

„Posúva autonómne námorné plavidlá na novú úroveň a otvára nespočetné vedecké možnosti.

aké údaje sú potrebné pre bankový prevod

'Za posledné tri roky sme urobili značný pokrok a je vzrušujúce vidieť, ako sa naša vízia formuje, keď pokračujeme v prípravách na prechod budúci september.'

Profesor Kevin Jones, výkonný dekan pre vedu a inžinierstvo na University of Plymouth, povedal: „Táto plavba má potenciál skutočne zmeniť hru.

„Upevňuje to reputáciu Plymouthu ako popredného svetového centra morskej vedy. Poskytuje nám skutočnú schopnosť skúmať nové a inovatívne možnosti výskumu, ktoré predtým neboli možné.

'Tiež zvyšuje latku, pokiaľ ide o autonómne plavidlá, čo je svetová novinka, ktorá by mohla nastaviť štandard, ktorý by mali nasledovať ostatní v tejto oblasti.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: