Retro video z roku 1989 predpovedalo, ako budú vyzerať domy v roku 2020 – a je na mieste

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Od skladacích smartfónov až po samoriadiace autá, technológia prešla za posledných 30 rokov dlhú cestu.



A zdá sa, že v roku 1989 neboli predpovede toho, ako budú technológie v našich domácnostiach vyzerať dnes, v skutočnosti ďaleko.



Klip z BBC bola odhalená relácia „Tomorrow’s World“, ktorá sa vysielala v roku 1989, v ktorej experti odhalili svoje predpovede pre britské domy v roku 2020.



Niektoré z predpovedí, vrátane miznúcich okien a nabíjacích stien, boli trochu mimo, zatiaľ čo iné sa dnes skutočne stali realitou.

aintree women day najhoršie oblečené

Moderátorka Christine MacNulty v klipe povedala: Ľudia budú chcieť všetky výhody moderných technológií, ale bez všetkých preplnených a zložitých prístrojov, ktoré dnes máme.

Odborníci predpovedali, že okná by sa do roku 2020 mohli zmeniť na steny, televízne obrazovky alebo počítače (Obrázok: BBC)



kurz na zostup z prvej ligy

„Budú chcieť domy, ktoré im budú vyhovovať. Do roku 2020 bude toto všetko možné. Budeme mať veci pod kontrolou bez všetkých týchto gombíkov a tlačidiel.

„A čo viac, samotná technológia bude zabudovaná do samotnej štruktúry domu a jeho vybavenia.



Odborníci predpovedali, že domy budú vybavené svetlami, ktoré sa automaticky zapínajú a vypínajú, keď prechádzate medzi miestnosťami, pričom hudbu možno zapínať jednoduchými príkazmi.

Jednou z predpovedí, ktorá sa ešte len stala realitou, bol koniec zásuviek powerpoint (Obrázok: BBC)

Táto predpoveď sa ukázala ako správna; teraz je k dispozícii niekoľko inteligentných svetiel s pohybovým senzorom, ako napríklad Philips Hue, ako aj hlasom ovládané inteligentné reproduktory, ako sú Amazon Echo a Google Domov.

Jedna predpoveď, ktorá sa však ešte len stala realitou, bol koniec powerpointových zástrčiek.

Vo videu moderátorka povedala: Už žiadne powerpointy. Zo zástrčky sa stanú podložky, ktoré odoberajú energiu odkiaľkoľvek na stene.

duchovný význam 511

Odborníci predpovedali, že hudbu je možné zapnúť jednoduchými príkazmi (Obrázok: BBC)

Zatiaľ čo niekoľko technologických firiem spustilo bezdrôtové nabíjačky, túto technológiu ešte nevidíme zabudovanú do stien našich domovov!

Odborníci tiež predpovedali, že okná by sa do roku 2020 mohli zmeniť na steny, televízne obrazovky alebo počítače.

238 význam anjelského čísla

Moderátor vysvetlil: Jednoduchý príkaz môže zmeniť okno na stenu a vy si ju môžete ozdobiť, ako chcete. Alebo to môže byť obrazovka televízora alebo počítača.

Aj keď táto technológia ešte nie je mainstreamová, v roku 2016 Panasonic odhalil priehľadný televízor, ktorý možno použiť ako okno alebo ako televíznu obrazovku.

Najnovšie technické novinky

Nakoniec sa klip dotýka tlaku na znižovanie fosílnych palív – čo je dnes určite pravda.

Pani MacNultyová povedala: Do roku 2020 na nás bude vyvíjaný obrovský tlak, aby sme znížili spaľovanie fosílnych palív, aby sme chránili životné prostredie.

To znamená, že hospodárenie s energiou v našich domácnostiach bude mať zásadný význam.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: