Recenzia Wolfensteina Youngblooda: Množstvo lesku, ale chýba mu silná zápletka

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Wolfenstein Young Blood je najnovším dielom starých otcov žánru strieľačiek z pohľadu prvej osoby. Odohráva sa v alternatívnej histórii, kde Nemci vyhrali 2. svetovú vojnu zhodením jadrových zariadení na Ameriku, čo viedlo k ich kapitulácii. Youngblood nadväzuje na 20 rokov od udalostí predchádzajúcej hry s oslobodením Ameriky a bojom proti nacistickej vojnovej mašinérii.



Vyvinuté spoločnosťou Akane Studios, známou pre sériu Dishonored, a spoločnosťou Machine Games, ktorá je známa svojou prácou na predchádzajúcich položkách Wolfenstein.



Sisters of Youngblood

Sisters of Youngblood (Obrázok: Bethesda)



význam 23

Mal som veľmi vysoké očakávania – najmä po fantastickom bláznivom Wolfenstein: The New Colossus a hoci sa niečo z veľkosti tejto hry prenieslo, Youngblood je úplne iné zviera.

Billy Blaskowitz, hlavný hrdina nacistických zabíjačiek z predchádzajúcich hier, zmizol a vy sa ujmete úlohy jeho dvojčiat Jess a Soph, aby ste si obliekli oblek a pošliapali niekoľko hláv v okupovanom Paríži, aby ste pátrali po ich otcovi.

Táto hra je odľahčenejšia a výrazne sa opiera o svoju estetiku z 80. rokov, ktorá veľmi pripomína Far Cry Blood Dragon so vzhľadom, hudbou a zberateľskými kazetami, ktoré hrajú nemeckú hudbu inšpirovanú 80. rokmi, ktorú nájdete v úrovniach.



Jess a Soph sú zábavní a roztomilí, aj keď trochu prehnaní hlúpi, ako keby práve vyšli z Stranger Things a niekedy aj Beavisa a Buttheada.

Sisters of Youngblood

Sisters of Youngblood (Obrázok: Bethesda)



Stále som však čakal na väčšiu hĺbku alebo charakter od dievčat alebo náznaky ich vzťahu s rodinou alebo vyrastanie v spustošenej Amerike - ako to, čo hráč získal v predchádzajúcej hre.

nóbl a becks sa rozdelili

Stále som sa pripravoval na emocionálny úder, ako keď jeden z nich umiera v náručí svojej sestry, a ten, kto prežil, upustil od naivného detského humoru motivovaného k pomste nacistom, také chvíle, ktoré priniesol New Colossus, ale žiadny vplyv nikdy neprišiel...

Graficky je hra aktualizovanou verziou toho, čo sme videli v New Colossus bez radikálnych zmien, ale stále vyzerá skvele a poskytuje mi konzistentné snímkové frekvencie. Osvetlenie a tiene vyzerali realisticky a výkon sa zhoršil len vtedy, keď bolo na obrazovke veľa nepriateľov.

Efektívne využitie časticových efektov, krvi a výbuchov bolo epické a sci-fi, takmer cítite teplo laserov a cítiť leštidlo na topánky, krv a olej na zbrane. Hra tiež poskytuje obrovské množstvo grafických úprav na PC, čo vám umožní dosiahnuť dokonalú rovnováhu medzi výkonom a krásou.

Čaká na vás arzenál zbraní

Čaká na vás arzenál zbraní (Obrázok: Bethesda)

Táto hra je navrhnutá ako kooperatívna a ukazuje sa, že funguje oveľa lepšie s inou osobou ako pre jedného hráča, kde by bol hráč nútený spoliehať sa na obmedzenú AI.

Môžete sa skoordinovať s iným človekom a povedať mu, aby použil konkrétnu zbraň alebo poskytol podporu, vďaka čomu je hra oveľa príjemnejšia. A kto by radšej nekosil nepriateľov s priateľmi?

Luxusná edícia sa dokonca dodáva s Buddy Pass, čo je fantastický nápad, ako zapojiť svojich priateľov do boja. Môžete použiť schopnosť nazývanú Pep's, ktorá vám umožňuje vybrať gesto, ktoré budete hrať s druhým hráčom, aby ste získali výhody, ako je zotavenie zdravia.

Woldenstein: Youngblood

Woldenstein: Youngblood (Obrázok: Bethesda)

les dennis a amanda holden

Ďalšie Pepy s rôznymi efektmi je možné odomknúť aj pomocou hernej meny. Pep's je zaujímavý nápad, ale trochu ma to vyradilo z hry, pretože som nedokázal zastaviť svoju nedôveru natoľko, aby som si myslel, že zdvihnutím palca človeku napraví rany po guľkách.

Ďalším novým prírastkom, ktorý obsahuje Youngblood, sú prvky na hranie rolí, ako je systém zvyšovania úrovne a možnosť upgradovať svoje zbrane. Prostredníctvom zbierania mincí, ktoré nájdete roztrúsené po celom hernom svete, môžete zvýšiť schopnosti svojich postáv, pripevniť ďalekohľady a ďalšie modifikátory k zbraniam a odomknúť ďalšie schopnosti, ako je súboj so zbraňami.

Avšak, nepriatelia tiež majú úrovne, ktoré zvyšujú ich brnenie, zdravie a zbrane. To často znamenalo, že boj s nepriateľmi s vyššími úrovňami sa len ťahal s ich obrovskými zdravotnými pruhmi.

Zatiaľ čo stealth je v Youngblood jednou z možností, zriedkavo funguje efektívne, dokonca aj keď je neviditeľný, s toľkými nepriateľmi, ktorí hliadkujú okolo hry, sa oveľa viac prikláňa k boju so zbraňami a behom.

Nepriatelia majú rôzne typy brnenia, ktoré utrpia väčšie poškodenie od určitých zbraní, čo vás núti prepínať ich za chodu. Polovicu času som sa však neobťažoval ani som si nepamätal a len som pumpoval kolo za kolom do týchto guľových húb.

sprievodca majstrovstvami sveta 2018

Hra obsahuje polootvorený svet, v ktorom cestujete do miest na linke metra a plníte ciele v tejto oblasti – vyberáte si, ktoré misie dokončíte a do ktorých sa vrátite. Youngblood má tiež centrálnu oblasť v parížskych katakombách, do ktorej môžete kedykoľvek cestovať, aby ste sa preskupili, nabrali muníciu a dostali toľko potrebné úlohy.

V hernej akcii Wolfenstein: Youngblood

Grafika je trochu „grafická“ (Obrázok: Bethesda)

Veľkým husím slonom v miestnosti pre Youngblooda sú teda mikro transakcie.

Youngblood obsahuje viacero mien v hre: Strieborné mince na modifikovanie a vylepšovanie zbraní a vzhľadu a odomykanie pepov. Nacistické zlato je mena, ktorú si kupujete za skutočné peniaze, a môžete ju použiť na posilňovacie a kozmetické body a body schopností, ktoré získate za úroveň na vylepšenie svojej postavy a odomknutie ďalších schopností. Osobne sa mi tento druh mechaniky v hre hnusí a myslím si, že hoci v niektorých mobilných hrách a online servisných hrách sú pochopiteľné, aby ich udržali v chode, nemyslím si, že v hre ako Wolfenstein majú zmysel.

Smrť je v tejto hre naozaj trestajúca, pretože niektoré kontrolné body sú tak ďaleko od miesta, kde ste spadli, a tiež sa znovu vytvoríte množstvom munície, ktorú ste mali, keď ste zomreli. To znamená, že v niektorých tvrdších súbojoch s bossmi sa budete prebíjať úrovňou, aby ste sa dostali späť k bossovi a mali menej zdrojov na ich odstránenie, čo mi prišlo zbytočne únavné.

V Novom kolose sa budovalo tempo a pocit nevyhnutnosti a napätia. Pocit, ako by ste boli v nákladnom vlaku smerujúcom plnou rýchlosťou k tehlovej stene s BJovým úpadkom a neprekonateľným množstvom krutosti v jeho živote a obrovskej nacistickej mašinérii. Bohužiaľ, toto všetko tu dosť chýba a dej nemá taký vplyv ani váhu.

mark e smith v nemocnici
Obrazovka aktualizácie postavy

Upgrady postavy z hry (Obrázok: Bethesda)

Hra má veľa lesku, ovláda sa naozaj dobre a strelba je samozrejme vynikajúca, ale naozaj jej chýba silný dej, skvelý vývoj postavy a skutočne dobre prepracovaní nenávistní zloduchovia, ktorí vyžarujú hrozbu ako generál Engel a Deathshead.

Celkovo je to dobrá hra, ktorá skvele vyzerá a dobre sa hrá. Bezstarostnosť a retro vzhľad z 80. rokov boli naozaj príjemné. Dvojčatá boli príjemnou zmenou oproti zadumanému Billymu Blaskowitzovi - aj keď niekedy trochu otravné a chýba im skutočná hĺbka alebo vývoj. Vynútená kooperácia a pridávanie mikro transakcií však vyvoláva pocit, že ide skôr o spin off ako o pokračovanie. Youngblood jednoducho nemôže dúfať, že naplní čižmy v brnení v New Colossus. Je to dobrá strieľačka a skvelá kooperačná hra, ale nečakajte viac ako beh a pištoľ.

Novinky z videohier

Wolfenstein Young Blood je teraz vonku pre PC, Playstation Xbox a Nintendo Switch a je k dispozícii na steame za 24,99 £ alebo 34,99 £ za edíciu Deluxe, ktorá obsahuje Buddy pass.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: