Recenzia Famicom Detective Club: Vyšetrite príšerné vraždy a zároveň odhaľte nebezpečné tajomstvá

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je čas nasadiť si detektívny klobúk v tejto hre, ktorá je menej drsná noir a viac anime vizuálny román zo strednej školy.



Famicom Detective Club, vzkriesený z minulosti, je duológiou dobrodružných/vražedných tajomných hier, ktoré boli pôvodne vydané pre japonský zábavný systém Nintendo - nazývaný Famicom - už v roku 1988 a doteraz neboli vydané mimo Japonska.



Pôvodná hra bola vyvinutá tímom Nintendo R&D 1, ale moderné vydanie vyvinuli Mages v úzkej spolupráci s Nintendo a pôvodným tímom.



Dve samostatné hry sa volajú Missing Heir a The Girl Who Stand Behind. Obaja ste hrali ako 17-ročný asistent detektíva v agentúre Usinagi Detective. Môžete si pomenovať svoju postavu, ale bohužiaľ si nemôžete prispôsobiť nič iné, ako je jej vzhľad alebo pohlavie, čo by aj napriek tomu, že to neovplyvňuje hrateľnosť, bolo pekné.

Postavy a pozadie vyzerajú úplne úžasne (Obrázok: Nintendo)


Nezvestný dedič



Ocitnete sa v bezvedomí a uvedomíte si, že ste stratili svoje spomienky po tom, čo ste prežili pád zo vzdialeného vidieckeho útesu. Zistíte, že ste detektív vyslaný vyšetrovať záhadnú smrť predsedníčky a matriarchy rodinného podniku Ayashiro, vďaka čomu sú všetci členovia rodiny podozriví.

Pri pokuse získať späť svoje spomienky a zistiť, čo sa s vami stalo, sa dozviete klebety o stratenom dedičstve, odhalíte smrteľné tajomstvá a desivú kliatbu, ktorá môže viesť k smrti každého, kto zasahuje do rodiny.



Dievča, ktoré stojí vzadu
Táto hra funguje ako prequel k hre The Missing Heir. Počas pátrania po nezvestných rodičoch vás naverbuje súkromný detektív.

Pri vyšetrovaní znepokojujúcej smrti stredoškoláčky menom Yoko objavíte súvislosť medzi jej smrťou a strašidelným príbehom pomstychtivého, krvavého dievčaťa, ktoré zomrelo pred 15 rokmi a objavilo sa za ľuďmi skôr, ako záhadne zomrú.

Freddie Mercury Paul renter


Vizuály oboch hier sú výnimočne plynulé, pýšia sa dobre vykresleným, farebným svetom a bohato detailnými postavami. Všetko pôsobí ako skutočné anime, s prostrediami a postavami s ľahkými animáciami, ako sú detailné výrazy tváre, pohyb vlasov alebo tráva hojdajúca sa vo vánku.

Vzhľad pôvodnej hry a najmä postavy boli veľmi verne vytvorené. 8-bitové a 16-bitové originály boli prerobené do HD s dynamickými animáciami. Animácia je však trochu obmedzená ako väčšina vizuálnych románov

Aktualizované používateľské rozhranie bolo výrazne vylepšené v porovnaní s krabicovým rozložením pôvodných hier, čo vám umožňuje skutočne si vychutnať umelecké dielo.

Ďalším veľkým vylepšením je kvalita zvuku a pridanie hlasového ovládania. Herecké výkony sú solídne a pomáhajú urobiť hru pútavou. Je to však iba japončina bez anglického dabingu, čo je škoda, ale je to vhodné.

Zvukovú stopu môžete zmeniť na klasické efekty Famicom, čo je pekný nostalgický nádych pre tých, ktorí hry poznajú, no rád by som mohol ešte viac prepínať medzi pôvodnou a novou grafikou.


Vo Famicom Detective Club cestujete na miesta, kde vypočúvate osoby, ktoré vás zaujímajú, skenujete scenériu pomocou kurzora, aby ste odhalili stopy alebo dôkazy, a potom tieto informácie použijete na špekulácie o tom, čo sa stalo.

Tí, ktorí poznajú novšie hry ako Ace Attorney, Hotel Dusk a fantastický Snatcher, sa tu budú cítiť ako doma s hrateľnosťou a príbehom.

Dobré deduktívne uvažovanie vám pomôže napredovať, ale dvojitá kontrola vašich poznámok bude dlhá cesta, ako aj použitie procesu eliminácie pri rozhovore s postavami.

Famicom Detective Club trpí bežným problémom, ktorý sa vyskytuje v mnohých hrách typu point-and-click, kde môže byť nejasné, ako postupovať alebo v akom poradí máte pokračovať. To môže byť frustrujúce, keď navštívite a znova navštívite scénu a postavy, len aby ste vyčerpali možnosti konverzácie a preskúmali všade.

Zdá sa tiež, že za to, že hovoríte určité veci tým, ktorých vypočúvate, neexistuje žiadny trest, čo znamená, že si môžete jednoducho prejsť zoznam možností bez strachu z trestu.

Keď načítate uloženú hru, môžete si pozrieť rekapituláciu, ktorá podrobne popisuje, čo sa doteraz stalo počas vášho vyšetrovania, aby vám to pripomenulo. Toto je veľmi šikovná funkcia, ak ako ja hráte viacero hier naraz alebo máte spomienku na zlatú rybku.

Hra sa ovláda z jednoduchého používateľského rozhrania s názvom Detective Command, ktoré obsahuje zoznam možností, ako napríklad kam ísť, pozrieť sa, s kým sa rozprávať, otázky, ktoré sa majú pýtať, a možnosti uloženia hry.

Kvôli vraždám a mŕtvym telám by som túto hru neodporúčal veľmi malým deťom (Obrázok: Nintendo)

Detective Command ponúka obmedzený súbor možností, ktoré možno vykonať vo vašej aktuálnej polohe. To zahŕňa veci, ako je predvolanie svedka, prevzatie veci nájdenej na mieste činu a podrobnejšie prezeranie oblasti.

Jednou z vašich možností je Ukončiť vyšetrovanie, čo je mätúce, pretože sa používa na uloženie hry. V ideálnom prípade by sa mal nazývať Uložiť alebo by mal byť prístupný z rozbaľovacej ponuky oddelene od štandardného používateľského rozhrania detektívnych príkazov.

Kladenie otázok môže niekedy vyzerať ako pokus a omyl, pretože sa často pýtate na konkrétnu tému, ktorá zostane vo vašom zozname otázok bez náznaku, že existuje viac otázok na rovnakú tému.

Nové témy však budú zvýraznené žltou farbou, čo je užitočné, ak chcete vedieť, na čo ste sa ešte nepýtali.

Niekedy sa budete musieť ísť opýtať na rovnakú tému, aby ste získali rôzne odpovede a ďalšie informácie. Zdá sa to byť zbytočne vágne.

Je škoda, že Famicom Detective Club neobsahuje dotykové ovládacie prvky alebo nepodporuje dotykové pero, ako je to, ktoré sa používa v Brain Training, pretože by to výrazne uľahčilo navigáciu v hre a pocit, že je menej stará. Prehľadávať miesto činu alebo oblasť, aby ste našli stopy, môže byť únavné s paličkou, pretože sa pohybuje strašne pomaly.

Rozbaľovacia ponuka vám umožňuje načítať hru alebo sa pozrieť do poznámkového bloku, čo je užitočné, ak sa zaseknete alebo potrebujete pripomenúť, kto sú všetci a aké sú ich motívy a alibi. Aktualizuje sa tiež, keď odhaľujete ďalšie informácie, ale je vhodné sa vrátiť k referenčným informáciám.

27 význam anjelského čísla
Najnovšie herné recenzie

Verdikt

Je prekvapujúce, že sa Nintendo rozhodlo pre nás na Západe vzkriesiť dve dávno zabudnuté hry len pre Japonsko, ale je to skvelý krok.

Niektoré aspekty hry sú zastaralé, čo nie je prekvapujúce pre 33-ročnú hru. Najväčšou silou hier sú však zaujímavé postavy a pútavé príbehy.

Napriek svojej lineárnosti je balík pútavým a príjemným zážitkom. Famicom Detective Club sa cíti ako niečo, čo by bolo úžasné na DS, ale stále funguje dobre na Switch napriek tomu, že nevyužíva všetky jeho funkcie.

Ohromujúce vizuálne prvky, zjednodušené používateľské rozhranie a skvelé hlasové výkony znamenajú, že Famicom Detective Club sa môže postaviť akýmkoľvek súčasným vizuálnym románom.

Dúfajme, že bude lokalizovaných a uvoľnených viac zabudnutých drahokamov. Pozerám sa na teba mama 3.

Famicom Detective Club: The Missing Heir a Famicom Detective Club: The Girl Who Stand Behind vychádzajú na Nintendo Switch 14. mája.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: