Raspberry Pi 4 sa predáva za 33 libier – a výrobcovia tvrdia, že môže nahradiť váš stolný počítač

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Bola ohlásená najnovšia verzia počítača Raspberry Pi vo veľkosti kreditnej karty, pričom jeho výrobcovia tvrdia, že ide o najdostupnejší multimediálny stolný počítač na svete.



Raspberry Pi 4, ktorý začína na 33 librách, je schopný poháňať dve nezávislé obrazovky s obsahom v rozlíšení 4K a má trojnásobný výkon spracovania ako jeho predchodca.



Nízkonákladový počítač je navrhnutý tak, aby bol vysoko prispôsobiteľný s príťažlivosťou pre počítačových nadšencov, ale dá sa po prvýkrát kúpiť aj v balíku s myšou, klávesnicou, kartou SD, napájacím zdrojom, káblami a puzdrom, aby ste si ho mohli znova vytvoriť. skúsenosti so stolným počítačom.



Nový počítač obsahuje na svojej jedinej doske aj porty Gigabit Ethernet a USB 3.0, aby bolo možné k nemu pripojiť ďalšie zariadenia.

Toto zariadenie, ktoré vytvorila nadácia Raspberry Pi Foundation, je štvrtou generáciou modelu počítača charitatívnej organizácie, ktorý je navrhnutý ako lacné a vysokovýkonné zariadenia, ktoré po prvýkrát umožnia viacerým ľuďom na celom svete získať prístup k počítaču. .

Spoluzakladateľ Eben Upton povedal, že aktualizácie nového počítača znamenali, že by sa mal teraz považovať za konkurenta tradičných stolných počítačov na trhu PC.



„Víziou Raspberry Pi 4 je sprístupniť bohatý multimediálny počítačový zážitok každému. Tým, že sme pre väčšinu používateľov ponúkli „takú správnu“ úroveň výkonu, dokázali sme to urobiť za približne desatinu ceny tradičného stolného počítača,“ povedal.

„Toto je významný vývoj pre trh PC ako celok. Raspberry Pi je už teraz najpredávanejším britským počítačom všetkých čias. V 4. štvrťroku 2018 mali Raspberry Pi 3+ a staršie modely 2,5 % celosvetového trhu s PC; vylepšené možnosti Raspberry Pi 4 by nám mali umožniť osloviť oveľa väčšiu časť tohto trhu.“



Raspberry Pi 4 tiež prichádza s radom programovacích jazykov, ktoré používateľom umožňujú vstúpiť do sveta vývoja a kódovania, ako aj používať zariadenie ako tradičné PC a je už široko používané vo vzdelávaní a priemysle.

Prvým produktom, ktorý používa nové Raspberry Pi 4, je pi-top [4], počítač „choďte kamkoľvek“ zameraný na výrobcov, tvorcov a inovátorov.

Každá jednotka slúži ako celý výpočtový ekosystém s gigabitovým ethernetovým pripojením, duálnym micro HDMI pre dva displeje s rozlíšením 4K, dvoma portmi USB 3 a jedným portom USB 2 na pripojenie zariadení a periférií.

„Rovnako ako cenovo dostupné technológie umožnili hudobníkom vytvárať platinové platne zo svojej spálne v osemdesiatych rokoch, pi-top [4] bude katalyzovať nové výtvory od vynálezcov rockových hviezd,“ povedal Graham Brown-Martin, riaditeľ pre vzdelávanie a produkt v pi-top. .

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: