Proteínový prášok vyrobený z rozdrveného hmyzu sa predáva – a tvorca hovorí, že chutí „orieškovo“

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to obľúbený doplnok pre mnohých ľudí, keď sa snažia zväčšiť objem, a teraz jeden proteínový prášok dostal podporu pridaním drveného hmyzu .



Fínsky start-up Bytie uviedla na trh nový proteínový prášok vyrobený z drvených cvrčkov a hrachového proteínu s názvom Protein Power.



Aj keď sa vám z predstavy jedenia hmyzu môže krútiť žalúdok, Entis tvrdí, že proteínový prášok má v skutočnosti „orieškovú“ príchuť.



Vysvetľovalo: Prečo cvrčky? Keď hovoríme o našich produktoch, toto musí byť najčastejšia otázka.

Dôvod, prečo sme sa rozhodli zaradiť do našich produktov chybu, je ten, že cvrčky sú skvelým zdrojom živín a tiež udržateľným riešením pre životné prostredie. Oh, a tiež chutia dobre!

(Obrázok: Bloomberg cez Getty Images)



whos on big brother 2017

Podľa Entisa obsahujú sušené cvrčky až o 70 % viac vápnika ako mlieko, viac železa ako špenát a všetkých deväť esenciálnych aminokyselín.

Medzitým sa ukázalo, že produkcia hmyzu produkuje až o 98 % menej skleníkových plynov v porovnaní s tradičnou živočíšnou výrobou, uvádza Entis.



Proteínový prášok je teraz k dispozícii a stojí 17 libier za 510 g – o niečo drahší ako štandardné proteínové prášky.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Príbehy o jedle

Nie je to prvýkrát, čo sa ambiciózne startupy pokúšajú predávať jedlý hmyz.

lúč-j nahý

Entis bude čeliť silnej konkurencii zo strany Eat Grub, ktorej poslaním je urobiť z hmyzu základnú súčasť západnej potravinovej kultúry.

Spoločnosť Eat Grub vyrobila celý rad potravín vyrobených pomocou hmyzu, vrátane kriketového proteínového prášku, jedlých múčnych červov a kobyliek.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: