Prečo bude inovácia na iPhone 11 v Spojenom kráľovstve drahšia ako kdekoľvek inde

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Britskí fanúšikovia iPhonov trpia zvyšovaním cien iPhonov viac ako ktorákoľvek iná krajina na svete, odhalila nová správa.



Od uvedenia na trh v roku 2007 sa ceny iPhonov na celom svete zvýšili o 70 %. To znamená, že v roku 2019 bude nový iPhone stáť približne o 380 libier viac ako pred 12 rokmi.



Účinok tohto zvýšenia cien sa však líši v závislosti od celkového príjmu krajiny, v ktorej žijete (známeho ako hrubý domáci produkt alebo HDP).



muž žaluje manželku kvôli škaredému dieťaťu

Služba monitorovania kreditu Self Lender preto vytvorila Index cien iPhone na sledovanie skutočných zmien cien na základe reálnej dostupnosti po inflácii.

Index ukazuje, že v Spojenom kráľovstve je nový iPhone o 133 % drahší (v zmysle reálneho disponibilného príjmu niekoho iného) ako bol pri uvedení na trh.

iPhone 7

To je takmer trojnásobok 54% nárastu v USA, kde HDP rástol o niečo rýchlejšie ako cena iPhonu za posledných 12 rokov.



Švédsko, Kanada, Austrália, Spojené arabské emiráty a Brazília sú tiež na vysokej strane s nárastom cien o 120 % alebo viac.

najlepší cc krém uk

Poľsko však zaznamenalo nárast len ​​o 10 % a Filipíny – kde každý model iPhone stojí najvyšší podiel niekoho disponibilného príjmu – zaznamenali nárast iba o 4 %.



Je úžasné, že v Írsku je iPhone len o 2 % drahší, ako keď bol uvedený na trh.

Cenový index iPhone je vytvorený podľa vzoru The Economist's Big Mac Index, ktorý porovnáva „paritu kúpnej sily“ rôznych krajín používajúcich McDonald's burger.

Darren Kingman zo spoločnosti Root Digital spolupracoval so spoločnosťou Self Inc, aby zistil, koľko stojí iPhone v každej krajine vynásobením jeho uvádzacej ceny zmenami v miestnom HDP odvtedy.

Povesti o iPhone 11

Potom túto cenu porovnal so štartovacou cenou posledného modelu iPhone (iPhone XS) v roku 2018, aby porovnal rozdiel.

Tieto údaje skutočne poukazujú na to, ako zle je na tom libra,“ povedal Kingman pre S Online.

„Aj keď sa o tom v poslednej dobe veľa hovorilo, brať niečo také bežné ako iPhone a vidieť, o koľko luxusnejší sa z neho stáva, zasiahlo.

duchovný význam čísla 12

„iPhone funguje ako ľahko uchopiteľný barometer meniacich sa životných nákladov, a keďže takmer strojnásobuje relatívne zvýšenie, ktoré Američania platia za presne rovnakú technológiu, je to skľučujúce.

'Je to pravdepodobne jeden z najdrahších spôsobov, ako vieme, ako ďaleko (alebo nie) idú naše libry.'

Očakáva sa, že Apple predstaví svoj ďalší iPhone - myslel, že sa volá iPhone 11 - zajtra na akcii v Kalifornii.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: