Používatelia Kodi sú zúfalí, pretože knižnica TVAddons sa záhadne vypne bez varovania

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Používatelia Kodi utrpeli ďalšiu ranu po tom, čo sa TVAddons, vedúca knižnica pre neoficiálne doplnky, záhadne bez varovania vypla.



Knižnica uvádzala 1 500 rôznych doplnkov Kodi, z ktorých mnohé umožňujú používateľom sledovať pirátsky obsah. To zahŕňalo doplnok Exodus, ktorý je jedným z najpopulárnejších na Kodi.



TVAddons bol zapletený do právnej bitky s americkým poskytovateľom satelitných a vysielacích služieb Dish Network, ktorý žaluje vývojárov za porušenie autorských práv.



TVAddons aj doplnok Kodi ZemTV čelia pokute až 150 000 USD (116 000 GBP). TorrentFreak .

Zimný vojak dátum prepustenia uk

Teraz TVAddons, ktorý mal v marci údajne takmer 40 miliónov unikátnych používateľov, zmizol z internetu.

Od včera sa používatelia pokúšajúci o prístup do knižnice stretávali so správou, že sa nepodarilo nájsť adresu DNS servera stránky.



Nie je jasné, kto a prečo odstránil záznamy DNS. Registrátor mohol urobiť túto akciu, ale TVAddons mohol vypnúť stránku sám - ako urobilo niekoľko ďalších doplnkov Kodi v posledných týždňoch.

TorrentFreak hlásia, že pokusy o kontaktovanie TVAddons dostali spätný e-mail, čo naznačuje, že oficiálne e-mailové adresy stránky už nefungujú. Jeho kanály sociálnych médií tiež stíchli.



Zatiaľ nie je jasné, či sa TVAddons vrátia, ale vzhľadom na to súčasná právna klíma okolo Kodi , zdá sa to nepravdepodobné.

Niekoľko používateľov Kodi prišlo na Twitter, aby smútili nad stratou stránky.

british bake off candice brown

Digitálne pirátstvo stojí kreatívny priemysel milióny ušlých príjmov každý rok a zatvorenie prístupu k nezákonne získaným materiálom sa považuje za zásadný krok v boji proti tomuto typu zločinu.

V rozhovore pre S Online po vypnutí doplnku Kodi Phoenix minulý týždeň, Kieron Sharp, generálny riaditeľ Spojeného kráľovstva Federácia proti krádeži autorských práv (FAKT), povedal, že to bola výhra pre vlastníkov autorských práv.

„Tieto doplnky neuveriteľne uľahčili spotrebiteľom prístup k nelegálnemu obsahu prostredníctvom platformy Kodi,“ povedal.

'Toto bola ich hlavná funkcia a je to dobrý krok vidieť, ako sa zatvárajú tvárou v tvár dokonale platnému právnemu tlaku.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: